1449

Üstün
O kadar nefret ediyorum ki önceki gece yatmadan önce beddua ediyorum. Mesela inşallah okulda yangın çıkar, savaş olur diyerekten. Her sabah lanet ede ede okula gidiyorum. Okulda kimsenin suratını görmeye 1 saniye tahammül edemiyorum. Okula gitmek aşırı zoruma gidiyor. Bazı derslerden ölümüne nefret ediyorum. Evde ders çalışmaktan nefret ediyorum. Derse başlayayım 2 dakika sonra gözlerimi dubarın üstünde buluyorum. Bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum?

Son düzenleme:
Aslında sürekli "Tatil olsun, okula gitmeyelim, evde yatalım" kafası iyi bir şey değil, okul önemli bir şey ancak pek de size haksızsınız diyemem. Berbat eğitim sistemi, kötü hocalar, rezalet ortam... Allah kurtarsın ne diyeyim. Eğer süreci iyi idare edebileceğinizi düşünüyorsanız AÖL'e geçin diyecektim de istisnaî durumlar haricinde o da gitti.

Bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum?

Biz sana burada zorla okul sevdiremeyiz veya içine ders çalışma aşkı ekleyemeyiz. Sevmezsen sevmezsin işte. Derslerini geçecek kadar çalış, işine yarayacak kadarını dinle. Üniversite hayalin yoksa lise diplomasını aldığın gibi atıl hayata. Bunlardan başka size verilecek tavsiye göremiyorum.

Aslında sürekli "Tatil olsun, okula gitmeyelim, evde yatalım" kafası iyi bir şey değil, okul önemli bir şey ancak pek de size haksızsınız diyemem. Berbat eğitim sistemi, kötü hocalar, rezalet ortam... Allah kurtarsın ne diyeyim. Eğer süreci iyi idare edebileceğinizi düşünüyorsanız AÖL'e geçin diyecektim de istisnaî durumlar haricinde o da gitti.
Sayısalcıyım, inan ki matematik, fen çalışmak zoruma gitmiyor. O okuldaki hocalardan ve o ölüm zoru sınavları çözmek aşırı zoruma gidiyor. Üniversite hedefim var bu arada. Şuan takdir belgesi alabiliyorum.

@1449,

Dayanın hocam, yapacak bir şey yok. Üniversite hayalinizi düşünmek size biraz motivasyon sağlayabilir. Herkesin zorlayıcı dönemleri oluyor hayatta. Sabredip, azmedip hayallerinize erişmek için emek verirseniz elbet huzura varacaksınız. Üniversite'de en azından istediğiniz bölümü okuyacağınız için mental olarak daha iyi durumda olursunuz.

O kadar nefret ediyorum ki önceki gece yatmadan önce beddua ediyorum. Mesela inşallah okulda yangın çıkar, deprem olur, savaş olur diyerekten. Her sabah lanet ede ede okula gidiyorum. Okulda kimsenin suratını görmeye 1 saniye tahammül edemiyorum. Okula gitmek aşırı zoruma gidiyor. Bazı derslerden ölümüne nefret ediyorum. Evde ders çalışmaktan nefret ediyorum. Derse başlayayım 2 dakika sonra gözlerimi dubarın üstünde buluyorum. Bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum?

Daha önce şu lanet etme konusunda size bir cevap vermiştim, o mesajı da ciddiye alın çünkü aynısını yazmayacağım. Okulda ki insanların suratını görmeye 1 saniye bile tahammül edememek normal bir durum çünkü mantıklı olan herhangi biri eğer kafaya çok takıyorsa bu sorunu yaşamaması imkansız. Bazı derslerden ölümüne nefret etmenizin sebebi öğretmenler mi yoksa başka bir sebepten mi? Öğretmenler ise aklıma onlarla iyi geçinmeyi denemek dışında bir şey ne yazık ki gelmiyor. Derse başladıktan sonra ki odak kaybının iki sebebi olabilir:
1- odak problemi.
2-derslere karşı aşırı nefret.
Eğer problem odak ise, kendinizi bu konuda düzeltmek için uğraş vermelisiniz ve bunun uğruna adımlar atmalısınız.
Problem derslere karşı aşırı nefret ise, gelecek için kurduğunuz hayali ve dikenli yollardan geçmenin zorunlu olduğunu hatırlayın. Gelecekte ki yaşamınızı sanki şu an olan yaşamınızmış gibi anlatması için, ChatGPT'ye hayallerini anlatıp "hayallerimde olan hayatımı şu anki hayatım gibi görüp, hayatımı anlatır mısın?" tarzı bir şey yazarak biraz daha kendinizi hatırlayabilirsiniz. Evet yaşadığımız ülke maalesef bizi birkaç sıfır geride başlatıyor. Ama önemli olan, bu zorluklar arasında bile yapabileceğimiz en iyi şey ne bunu düşünmek. Her gün lanet okumak size bir şey kazandırmayacak. (kötü şeyler dışında) biraz pozitif olmaya çalışın, araştırın, inancınıza yönelin, felsefeye yönelin... Bir şeyler yapın işte çünkü yapmak zorundasınız. Çalınan her kapı açılmaz ama açılan her kapı mutlaka çalınmıştır.

Ben de aynı sizin gibiydim. Herkes her şeyde iyi olamaz. Eğitim sistemi herkese göre değil. Farklı beyinler var. Ben mesela matematik, fizik, kimya gibi derslerden hiç anlamam.
Ayrıca, dayakçı öğretmenler ve akran zorbalığı da okuldan nefret etmek için bir sebep. Benim sınıf öğretmenim dayakçıydı.