Okulu bırakmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 28197
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 513
Bence eğitim her daim önemlidir. Hiç kimse ders çalışmayı sevmez ki can dostum, ben sınıfın inekleri dışında (ki onlarda cidden anormal tipler laf aramızda) ders çalışmaya bayılanı görmedim.

Haklısınız hepiniz ama şu an salsam dersi vs gireceğim iştemin asgari ücret alacağım okul okursam 2-4sene okuyacağım bu senelerde bayağı bir masraf edecek ailem ve sonrası garanti değil.

İstek yoksa bir önce çalışma hayatına atıl. Ailenle konuş.

Son seçenek o gibi görünüyor onlarlada nasıl bir konuşma başlatacağım bilmiyorum kafam bu aralar bayağı bir karmaşık.

Sevmediğin bir şeyde zaten başarı gösteremeyeceksin muhtemelen. Kendine biraz süre ver. Baktın gerçekten olmuyor, o zaman oturur konuşursun. Hazır iş fırsatı varken elinde, kaçırma derim.

Olmadı birkaç ay daha dişimi sıkarım yeni seneye kadar yıl başında karar veririm.

Elimde meslek olsa ya da ticaret yapabilecek olsam anında bırakırdım ben.

Meslek varda babamın dükkanı olduğu için maaş vs olmayacaktır büyük ihtimal öyle giderim yanına bir şeyler verir gibisinden sanayide başka bir işe girsem net asgari veya üstü

Bence kafana yatan bir bolumu bitir olmazsa sanayide babanin yaninda calismaya devam edersin nasil olsa babanin dukkani kacan bir sey yok. Ancak su an henuz 18-19 yasinda oldugun icin hayatinla ilgili her seyi idrak edemiyor olma ihtimalin cok yuksek. Bugun bu sekilde dusunmen bundan 2-3 yil sonra farkli sekilde dusunmene engel degil. Babanla anlasamazsin, isi sevmezsin vs. artik sanayide calismak istemedigin zaman elinde secenegin olmaz. Ancak elinde koftiden olmamak kaydiyla bir diploman olursa en azindan yarin bir gun sanayide calismayacagim dedigin an baska alana yonelme sansin olur. Bir insani hayatindan en cok bezdiren durum bir seye mecbur olmasidir. Bu borc veya seceneksizlik sebebiyle bir is olabilir, menfaat sebebiyle bir kisi olabilir ama mecburiyet durumu en zorudur. Elinde secenegin olsun ondan sonra yoluna bakarsin.

Üniversite okuyunca bile iş garantisi yok, lise mezunlarını saymıyorum bile. Bu yüzden üniversiteyi okuman ve günümüz standartlarında bir genç olman şart. Sonrasında ister babanın yanında işi öğrenirsin istersen de okuduğun bölümle alakalı bir iş bulursun karar sana kalmış. Kısacası istesen de istemesen de üniversite okumalısın bence.

Mükemmel anlatmışsın mükemmel konuşmuşsun benim içimde aileme söyleme korkusu var nasıl bir korku derseniz sizin de dediğiniz gibi okutmak istiyorlar okumak istemiyorum dersem acaba üzülürler mi darılırlar mı korkusu var. Sanayidede işler eskisi kadar fazla değil yani çok şükür varda millete para yok öyle söyleyeyim babamdada fıtık var malum işte ağır yanına gitsem şükür eder birisi yükünü hafifletir ama onlara konuyı nasıl açacağımı bilmiyorum.

İşte konuyu açma konusunda benim de tecrübem yok maalesef . O cesaret bende olsa yaklaşık 5 sene önce söylerdim.

Babanızın hoşuna gidecektir yanında olmanız. Önce isterseniz abinize söyleyin, onlar çıtlatsın konuyu biraz.

İkisi de başka şehirde abilerimin söylesem kendim söylerimde bilmiyorum.

Hocam çevrenizde bir MYO var mı? Sanayideki alana yakın alanlarda sertifika, ön lisans gibi eğitimler avantaj sağlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…