Arkadaşlar yaşım 16, bu yıl 11. sınıfa geçiyorum, lise hayatım tamamen rezalet okul ve evden ibaret, yaz tatillerinde ise işten eve, evden işe diye geçiyor, yani gram sosyalleşme yok, sürekli birkaç arkadaş ediniyorum ama hepsi boş, sınıfın büyük çoğunluğu saçma sapan hareketler yapıyor, ben de diğer 4-5 kişiyle takılıyordum, yani onlar da alkol uyuşturucu bağımlısı çıktı, ondan dolayı muhatap olmayı kestim, sadece 1 tane var o da okulda konuşuyor okul dışı 1 kez filan buluştuk onun dışında şu an aramıyor bile, yani şöyle kendimi deniyorum acaba bende mi bir sıkıntı var, sorunlu muyum diye düşünüyorum yok, muhabbet etmeyi seven biriyim, arkadaş canlısıyım ama olmuyor. Sorunum ne anlamadım, beni çağırmıyorlar. Lise hayatımın %90'ı ailemin kısıtlamasıyla geçti saat 8-9 gibi hemen eve gel gibi, motoruna kimseyi bindirme, yani cidden kafayı yemek üzereyim sadece evde oturuyorum ve bundan dolayı kilo alıyorum. Kilo aldıkça kendimi ezik gibi hissediyorum ama olmakta istemiyorum, şu an yani kafam çok karışık ailem de sürekli darlıyor, bu yaz yine çalışacaksın para kazanacaksın diyor. Sosyalleşmek için kursa katılayım okul değiştireyim diyorum yok, diyor ne gerek var bitir okulunu burada diyor, kursa da çalışmazsın sen diğer abin gibi diyorlar. Biraz içimi dökmek istedim düşünceleriniz önemli benim için ve tavsiyeleriniz.