RamKokusuSeven

Becerikli
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selam,

Ailem dün komşuya gitmiş ve kızın ailesi hep kızını övmüş. Neymiş yeni kitaplar almış tatilde, odasına geçer ders çalışırmış, yazın LGS için kurs alacakmış. Yeter yani ben yazılım, felsefe, spor ile gelişmek istiyorum. Ticaret yapmak falan istiyorum. Dersleri tabii önemsememiz lazım ama bu kadar ciddi olunur mu ya? Şu LGS bitsin istediğim baykar meslek lisesine gideyim. Ya da yapabilirsem yurt dışı ABD, İngiltere falan gideyim diyorum. Neden hep kıyaslanıyorum merak ediyorum? Zaten kızın tek vasfı okulda hocaların sınav için internetten aldığı kağıtları bulup çalışmak. Bende yapıyorum ama kendime Ultra zeki matematik dehasıyım demiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toksik aile yapısı. O kızı senden üstün görüyorlar. Aldırış etmene gerek yok. Kendini iyi hisset ve anı yaşa.
Yaşamaya çalışıyorum. Diyorum kıyaslıyon beni diye diyoki "Ben kıyaslamıyorum gerçeği diyorum" aklımda hep. Bu annemin dediği şeyler hep çok sinirlendiriyor beni. Kız birde bana okulda matematikte senden daha iyiyim diyor. Nefret ediyorum.

@RamKokusuSeven, bana kalırsa bir insanı bu denli kıyaslamak, bireyin özsaygısına zarar veriyor. Karşılık vermene gerek yok. Çünkü onlar yine aynı şeyleri tekrar edecekler. O kızı da düşünme sana bu dedikleri için.
Hocam kızı düşünmemeye çalışıyom ama her şekilde pis sinir oluyorum. Mesela o kız okula test kitabı getirmişti devamında başka kızlarda getirdi. Bu kız ve annesi anneme diyoki bizim sayemizde okula kitap getirdiler.

Gidin onu evlat edinin o zaman, gibi güzel bir cevap verebilirsin.

Aslında olabilir :D sağ olun.

Selam,

Ailem dün komşuya gitmiş ve kızın ailesi hep kızını övmüş. Neymiş yeni kitaplar almış tatilde, odasına geçer ders çalışırmış, yazın LGS için kurs alacakmış. Yeter yani ben yazılım, felsefe, spor ile gelişmek istiyorum. Ticaret yapmak falan istiyorum. Dersleri tabii önemsememiz lazım ama bu kadar ciddi olunur mu ya? Şu LGS bitsin istediğim baykar meslek lisesine gideyim. Ya da yapabilirsem yurt dışı ABD, İngiltere falan gideyim diyorum. Neden hep kıyaslanıyorum merak ediyorum? Zaten kızın tek vasfı okulda hocaların sınav için internetten aldığı kağıtları bulup çalışmak. Bende yapıyorum ama kendime Ultra zeki matematik dehasıyım demiyorum.

Kızın kötü yollara düştüğünü, ailesine yalan söylediğini ama ailesinin ona inanıp iyi davrandığını söyle. Zamanında uyguladığım bir taktikdir.

@RamKokusuSeven, Kendilerini üstün görüyorlar. Aldırış etmene gerek yok. Sana bulaştıkları zaman umursamaz cevaplar verebilirsin. Seni ilgilendirmez gibisinden. Hedeflerini belirlemişsin. Amacına yönelik çalışabilirsin. Örneğin yazılım için problem çözme ve matematik becerisi gerekiyor. Bu saydığım konulara yoğunlaşabilirsin. Eğlenmeyi unutmadan tabii.