10710

Uzman
Yer
富士山(Mount Fuji)
Merhaba,

Olayı kısaca açıklamak gerekirse: Bizim okul, YKS için hedefleri olan ve bizi destekleyen bir okul. Bu sıkı dönemde, bizi sınava daha sağlıklı hazırlamaları için ara ara bazı kurallar getiriyorlar. Evet, içlerinde çok güzel uygulamalar var; ancak bu son getirecekleri uygulama beni biraz düşündürdü. Okul, 12. sınıfta zorunlu olarak tüm şahsi telefonlarımıza YKS bitene kadar el koyacak ve yerine WhatsApp gibi temel uygulamalar içeren tuşlu telefon dağıtacakmış.

Telefon her ne kadar odaklanmayı yerle bir eden uyarıcı bir cihaz olsa da, yapılan uygulama mantıklı olsa bile telefonların dönem sonuna kadar müdürün elinde olması bana pek güvenli gelmedi.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Not: Zorunluluk kuralı ileride inisiyatifle değiştirilebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonu evde bırak git hocam, güvenlik açığı her zaman olacaktır. Ki okulda telefon çalınma ihtimali düşük, kameralar var. Telefon şifreliyse ve cihaz bul özelliği açıksa pek bir şey yapamaz.

Bu da yeni moda oldu. Bizim dönemde de sürekli kaygılandırıyorlardı bizi. Şöyle zor olacak, böyle zor olacak. Kitapçığı açıp okumaya başlayınca içimden geçen ilk tepki "bu muydu bizi korkuta korkuta bitiremediğiniz a..." olmuştu. Gerçekten...

Güvenden ziyade çok mantıksız bir uygulama. Okul yönetimi neden böyle bir sorumluluğa giriyor ki? Veli toplantısında "çocuğun telefonuna evde sınır koyun" demeleri yeterli. Ben müdür olsam o kadar telefonu toplayıp sorumluluk almaya çekinirim. Başka bir iş var bu işte.

Şu anki nesil otokontrolünü sağlayamıyor ama böyle bir uygulama yapmak yerine deneme takvimi gibi işlerle uğraşsalar sizin yararınıza olur. Telefonunu kimseye verme ama bildirimleri vs kapat.

Zorunlu değilse verme, sonuçta ne yasal ne de etik. Böyle şeyler saçma geliyor bana, telefonu kapatınca sanki tüm hayatı YKS'ye yönelecek. İtlik serserilik yapıp çalışmak istemeyen yine bir yolunu bulur.