erinmezae

Üyecik
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 1 haftayı aşkın süredir Instagram hesabıma erişemiyorum ve karşılaştığım durum hem saçma hem de çözümsüz gibi görünüyor. Başına benzer bir şey gelen oldu mu diye buraya yazıyorum. Ayrıca sürecin nasıl işlediğini de detaylı anlatacağım.

Problemim ne?

1. Başlangıçta Instagram “olağan dışı giriş tespit edildi” hatası verdi. Güvenlik önlemi olarak şifre değiştirmemi istedi.
  2. Şifreyi değiştirdim, ardından otomatik olarak tüm cihazlardan çıkış yaptı.
  3. Yeni şifreyle tekrar giriş yaptım ama Instagram hala olağan dışı giriş olduğunu sanıp yine şifre değiştirmemi istedi.
  4. Aynı şey döngüye girdi: Her giriş → şifre değiştir → yeniden giriş → yine olağan dışı.
Masaüstünden girmeye çalışınca da her seferinde aynı durumla karşılaşıyorum.

Mobilde ne durumda?

Telefonumdan giriş yapabiliyorum ama:
  • Ana sayfa ve akış yenilenmiyor.
  • Hesap merkezi, ayarlar gibi yerlere giremiyorum. Bir hata oluştu mesajı alıyorum.
  • Telefonu sallayıp hata bildirimi yaptığımda ya bildirim ekranı kapanıyor ya da hatayı iletmiyor.
  • Ama ilginç şekilde, DM bildirimi geliyor ve biri bana mesaj attığında bildirim alıyorum.

Ekstra bilgiler:

• Şifre konusunda çok dikkatliyim, kolay tahmin edilemeyecek bir şifre kullanıyordum.
  • Hesapta herhangi bir illegal uygulama, takipçi botu vs asla kullanılmadı.
  • VPN neredeyse hiç kullanmıyorum, sadece telefonumda 1 yılı aşkın süredir (Discord erişim engelinden bu yana) aktif olan “1.1.1.1 DNS” açık, ama bu da haliyle yeni bir şey değil. DNS'ten dolayı olsa daha önce de olurdu.
  • Tüm bilgilerim güncel: Telefon, mail vs.
  • Instagram'a 23 Haziran ve 27 Haziran tarihlerinde [email protected] ve [email protected] adreslerine detaylı olarak durumu bildiren e-postalar gönderdim, ama ondan da ses seda yok.

Durumu tüketici hakem heyetine de taşımayı planlıyorum ama buradan konuyla ilgili bilgili birisi varsa desteklerini bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-03 140936.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-03 140936.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 93
  • WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.28_baa49659.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.28_baa49659.webp
    483,1 KB · Görüntüleme: 84
  • WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_381a9f63.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_381a9f63.webp
    516,3 KB · Görüntüleme: 88
  • WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_568ad7b5.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_568ad7b5.webp
    241,9 KB · Görüntüleme: 71
  • WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_785b50bd.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_785b50bd.webp
    403,9 KB · Görüntüleme: 89
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 1 haftayı aşkın süredir Instagram hesabıma erişemiyorum ve karşılaştığım durum hem saçma hem de çözümsüz gibi görünüyor. Başına benzer bir şey gelen oldu mu diye buraya yazıyorum. Ayrıca sürecin nasıl işlediğini de detaylı anlatacağım.

Problemim ne?

1. Başlangıçta Instagram “olağan dışı giriş tespit edildi” hatası verdi. Güvenlik önlemi olarak şifre değiştirmemi istedi.
  2. Şifreyi değiştirdim, ardından otomatik olarak tüm cihazlardan çıkış yaptı.
  3. Yeni şifreyle tekrar giriş yaptım ama Instagram hala olağan dışı giriş olduğunu sanıp yine şifre değiştirmemi istedi.
  4. Aynı şey döngüye girdi: Her giriş → şifre değiştir → yeniden giriş → yine olağan dışı.
Masaüstünden girmeye çalışınca da her seferinde aynı durumla karşılaşıyorum.

Mobilde ne durumda?

Telefonumdan giriş yapabiliyorum ama:
  • Ana sayfa ve akış yenilenmiyor.
  • Hesap merkezi, ayarlar gibi yerlere giremiyorum. Bir hata oluştu mesajı alıyorum.
  • Telefonu sallayıp hata bildirimi yaptığımda ya bildirim ekranı kapanıyor ya da hatayı iletmiyor.
  • Ama ilginç şekilde, DM bildirimi geliyor ve biri bana mesaj attığında bildirim alıyorum.

Ekstra bilgiler:

• Şifre konusunda çok dikkatliyim, kolay tahmin edilemeyecek bir şifre kullanıyordum.
  • Hesapta herhangi bir illegal uygulama, takipçi botu vs asla kullanılmadı.
  • VPN neredeyse hiç kullanmıyorum, sadece telefonumda 1 yılı aşkın süredir (Discord erişim engelinden bu yana) aktif olan “1.1.1.1 DNS” açık, ama bu da haliyle yeni bir şey değil. DNS'ten dolayı olsa daha önce de olurdu.
  • Tüm bilgilerim güncel: Telefon, mail vs.
  • Instagram'a 23 Haziran ve 27 Haziran tarihlerinde [email protected] ve [email protected] adreslerine detaylı olarak durumu bildiren e-postalar gönderdim, ama ondan da ses seda yok.

Durumu tüketici hakem heyetine de taşımayı planlıyorum ama buradan konuyla ilgili bilgili birisi varsa desteklerini bekliyorum.
Instagram hesabına erişim problemi yaşıyorsun ve "olağan dışı giriş tespit edildi" hatasıyla karşılaşıyorsun. Bu durumu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Hesap Güvenliğini Kontrol Et​

• E-posta Adresini Kontrol Et: Hesabına bağlı olan e-posta adresini kontrol et ve üzerine gelen herhangi bir güvenlik bildirimi olup olmadığını kontrol et.
  • Spam Klasörünü Kontrol Et: Instagram'dan gelen e-postalar için spam klasörünü kontrol et.

2. Şifre Değişikliği​

• Yeni Bir Şifre Belirle: Daha önce kullandığın şifrelerden farklı bir şifre belirle. Şifre, büyük-küçük harf, rakam ve özel karakter içermelidir.
  • Güvenli Konumdan Giriş Yap: Yeni şifre ile sadece güvenli, tanıdık bir cihazdan ve internet bağlantısından giriş yapmayı dene.

3. Tarayıcı ve Uygulama Temizliği​

• Tarayıcı Verilerini Temizle: Tarayıcı geçmişini, çerezleri ve önbelleği temizle. Sonrasında tarayıcıdan yeniden giriş yapmayı deneyebilirsin.
  • Instagram Uygulamasını Güncelle: Uygulamanın en son versiyonunu kullandığından emin ol. Güncelleme varsa yükle.

4. İki Aşamalı Doğrulama​

- İki Aşamalı Doğrulamayı Aktifleştir: Eğer bu özellik aktifse, bunu devre dışı bırakmayı ve tekrar etkinleştirmeyi deneyebilirsin. Bu, hesabının güvenliğini artırabilir.

5. Instagram Destek ile İletişime Geç​

- Daha Fazla Yardım Al: Instagram’ın yardım merkezi üzerinden tekrar iletişim kur ve durumu detaylı bir şekilde açıkla. Sürekli olarak geçerli iletişim bilgilerinden gönderim yapmaya özen göster.

6. Alternatif Cihazlar Deneyin​

- Farklı Bir Cihazı Kullan: Mümkünse başka bir telefon veya bilgisayar üzerinden giriş yapmayı dene. Bazen cihaz bağımlı sorunlar olabiliyor.

7. VPN ve DNS Ayarları​

• VPN’i Kapat: Eğer aktif bir VPN kullanıyorsan, bunu kapat ve tekrar giriş yapmayı deneyin.
  • DNS Ayarlarını Değiştir: Varsayılan DNS ayarlarını kullanmayı dene.

Bu adımları takip ederek sorunun çözülmesine yardımcı olabilirsin. Eğer hala aynı hatayı almaya devam ediyorsan, detaylı bilgi için tekrar yardım isteyebilirsin.