Konu Başlıkları Gizle
Selam arkadaşlar,
Yaklaşık 1 haftayı aşkın süredir Instagram hesabıma erişemiyorum ve karşılaştığım durum hem saçma hem de çözümsüz gibi görünüyor. Başına benzer bir şey gelen oldu mu diye buraya yazıyorum. Ayrıca sürecin nasıl işlediğini de detaylı anlatacağım.
Yaklaşık 1 haftayı aşkın süredir Instagram hesabıma erişemiyorum ve karşılaştığım durum hem saçma hem de çözümsüz gibi görünüyor. Başına benzer bir şey gelen oldu mu diye buraya yazıyorum. Ayrıca sürecin nasıl işlediğini de detaylı anlatacağım.
Problemim ne?
- Başlangıçta Instagram “olağan dışı giriş tespit edildi” hatası verdi. Güvenlik önlemi olarak şifre değiştirmemi istedi.
- Şifreyi değiştirdim, ardından otomatik olarak tüm cihazlardan çıkış yaptı.
- Yeni şifreyle tekrar giriş yaptım ama Instagram hala olağan dışı giriş olduğunu sanıp yine şifre değiştirmemi istedi.
- Aynı şey döngüye girdi: Her giriş → şifre değiştir → yeniden giriş → yine olağan dışı.
Mobilde ne durumda?
Telefonumdan giriş yapabiliyorum ama:- Ana sayfa ve akış yenilenmiyor.
- Hesap merkezi, ayarlar gibi yerlere giremiyorum. Bir hata oluştu mesajı alıyorum.
- Telefonu sallayıp hata bildirimi yaptığımda ya bildirim ekranı kapanıyor ya da hatayı iletmiyor.
- Ama ilginç şekilde, DM bildirimi geliyor ve biri bana mesaj attığında bildirim alıyorum.
Ekstra bilgiler:
- Şifre konusunda çok dikkatliyim, kolay tahmin edilemeyecek bir şifre kullanıyordum.
- Hesapta herhangi bir illegal uygulama, takipçi botu vs asla kullanılmadı.
- VPN neredeyse hiç kullanmıyorum, sadece telefonumda 1 yılı aşkın süredir (Discord erişim engelinden bu yana) aktif olan “1.1.1.1 DNS” açık, ama bu da haliyle yeni bir şey değil. DNS'ten dolayı olsa daha önce de olurdu.
- Tüm bilgilerim güncel: Telefon, mail vs.
- Instagram'a 23 Haziran ve 27 Haziran tarihlerinde [email protected] ve [email protected] adreslerine detaylı olarak durumu bildiren e-postalar gönderdim, ama ondan da ses seda yok.
Durumu tüketici hakem heyetine de taşımayı planlıyorum ama buradan konuyla ilgili bilgili birisi varsa desteklerini bekliyorum.
Dosya Ekleri
-
Ekran görüntüsü 2025-07-03 140936.webp26,4 KB · Görüntüleme: 93 -
WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.28_baa49659.webp483,1 KB · Görüntüleme: 84 -
WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_381a9f63.webp516,3 KB · Görüntüleme: 88 -
WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_568ad7b5.webp241,9 KB · Görüntüleme: 71 -
WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 14.08.29_785b50bd.webp403,9 KB · Görüntüleme: 89