Detaylar
Kim cevapladı?Alınır. OLED'e geçmek uzun süredir yaptığım en isabetli hamle oldu. Renk başarımı olsun, HDR kabiliyetleri olsun, tepki süresi ve ghosting performansı olsun, beklediğim her şeyi kusursuz yapabilen harika bir cihaz.
SunseTTime
Uzman
Yanlış bilgi: Soldaki görsel, kontrast düşüklüğü ve IPS Glow'dan ötürü o şekil gözükmekte. Işık sızması ile alakası yok.
AbdurrahmanUlaş
Becerikli
Bütçe olsa da alsam dediğim şeylerin başında geliyor OLED bir monitör almak. Ancak TR şartlarında fiyatlar inanılmaz yüksek, bir de iyi bir monitör bulmak da zor. Kriterleri olanlar için bayağı araştırma konusu olur bu durum. Belli başlı markalara bakmak gerekir.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 50
Laptopa bağlayacaksan laptoptaki DP/HDMI sürümüne de bakmanı tavsiye ederim, zira güncel OLED monitörler 2K-240 Hz, 4K-240 Hz, 2K-360 Hz olmasının yanında 10-bit olduğu için yüksek bant genişliği istiyorlar ve bunu da düşük HDMI/DP sürümleri karşılamayabiliyor.
OLED monitör alınır konuya dönecek olursak.
Laptopa bağlayacaksan laptoptaki DP/HDMI sürümüne de bakmanı tavsiye ederim, zira güncel OLED monitörler 2K-240 Hz, 4K-240 Hz, 2K-360 Hz olmasının yanında 10-bit olduğu için yüksek bant genişliği istiyorlar ve bunu da düşük HDMI/DP sürümleri karşılamayabiliyor.
Laptop HDMI 2.1 destekli silkland marka kablo aldım mı monitörü direk alacağım.
Alınır. OLED'e geçmek uzun süredir yaptığım en isabetli hamle oldu. Renk başarımı olsun, HDR kabiliyetleri olsun, tepki süresi ve ghosting performansı olsun, beklediğim her şeyi kusursuz yapabilen harika bir cihaz.
Bütçe yetiyorsa kesinlikle OLED öneririm. IPS panellerde dengesiz bir ışık sızması oluyor. Işık sızması olmayana denk gelmek loto tutturmak gibi bir şey. Örnek bir görsel de koyuyorum farkı rahatlıkla görebilirsin.
Bütçe olsa da alsam dediğim şeylerin başında geliyor OLED bir monitör almak. Ancak TR şartlarında fiyatlar inanılmaz yüksek, bir de iyi bir monitör bulmak da zor. Kriterleri olanlar için bayağı araştırma konusu olur bu durum. Belli başlı markalara bakmak gerekir.
Hem en iyi seçenek hem de en kötü seçenek OLED monitör. Bir daha başka bir ekrana bakmak istemeyeceksiniz çünkü. Satın alırken de bütçe kısıtlıysa eğer giriş seviyesi değil orta ve üst sayılacak modeller alınmalı.
Hangi monitörü önerirsiniz? En sorunsuz monitörü isterim MSI istemem.
Son düzenleme:
AbdurrahmanUlaş
Becerikli
Samsung OLED panelde son zamanlarda güzel iş çıkarıyor bakmanızda fayda var. Asus tarafında birkaç model bakabilirsiniz. onun dışında OLED panelde iş yapar sınıfında çok bir marka görmedim. Samsung OLED panel özelinde piyasanın %5 %10 kadar altında bir fiyatta etiketi ile satış yapıyor. Öncesinde bu markanın monitör inceleme videolarına bir bakın derim. Sonrasında ilk başta diğer monitörlerinden de tanıdığımız asus var ama normalden biraz pahalı gelecektir. Sebebi ise toplumda marka algısı olduğundan fiyatlar ne yazık biraz üstlerde oluyor. Ancak sağlam modelleri olduğunun da gerçeğini değiştirmez. Bu durum da bu iki marka aklınızda kalsın ve buna göre bir araştırma yapın derim. Bu durumda size en uygunu bulmak yine sizin elinizde olan bir şey.Laptop HDMI 2.1 destekli silkland marka kablo aldım mı monitörü direk alacağım.
Hangi monitörü önerirsiniz? En sorunsuz monitörü isterim MSI istemem.
emrahkaracam
Çalışkan
Işık girmeyen bir mağarada yaşamıyorsanız QD-OLED almayın. Ortalama aydınlık bir ortamda siyah seviyeleri LCD seviyesinin altına iniyor. Temizliği de çok zor. Sağdaki monitörü kendim kullanıyorum biraz aydınlık ortamda bile çekilir tarafı yok.
AramTopaloglu
Uzman
- Makaleler
- 1
Konudan bağımsız, IPS bir monitöre sahibim, atalarımız demiş ki bazen cepteki bir elma ağaçtaki iki elmadan daha iyidir diye, IPS monitörümü satıp OLED'e geçeyim/geçilir mi?
Yeni konular
-
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük
-
-