Serj

Uzman
Yer
İstanbul
3 senedir PA279CV IPS kullanıyorum. Gayet memnunum fakat eski ikinci monitörüm bozulduğu için yeni bir monitör alacağım. Yüksek Hz olayını deneyimlemek istiyorum. Sadece panel konusunda ikilemde kaldım.

Çok araştırdım ve parayı çöpe atmamaya karar verdim ama bir yandan da OLED'i deneyimlemek ve kullanmak istiyorum.
  • Yanma sorunu (bir şekilde sağlıklı kullanılsa bile sonuçta yıpranan ve ömrünü dolduran bir panel türü 3 sene olmasa 5 sene 6 sene eninde sonunda bu sorun yaşanacak)
  • Alır almaz yanık panelle gelme ihtimali (Garanti maranti uğraş dur hevesin kursağında kalsın)
  • Yok ekranın önünde bir tabaka var o zarar görmemeli ekranı temizlerken bastırma vs. vs.
  • Yok ışık kaynağından uzak tut siyahlar kızıllaşıyor o zaman falanlar.
  • Yok VRR oluyor yazılımla çözmeye çalışıyorlar.
  • Yok HDR var ama yine yanma olayı olmasın diye dinamik olarak kısılıyor vs.
Yani bin türlü derdi olan bir panel türüymüş bu. Alma ihtimalim %1 ama yine de merak ettim beni almaya ikna edebilecek misiniz?

Not: “Bu zamana kadar monitör kullanmamışım ben diyeceksin” gibi klişelerle gelmeyin. 😄

Son düzenleyen: Moderatör:

Teknoloji gelişmeye devam ediyor, yeni nesil bir OLED alırsanız yanma sorunu daha az olacaktır. Deneyimlemek istiyorsanız alın, istemiyorsanız almayın, bu kadar basit. İkna etmeyi gerektirecek bir durum yok zaten. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır ya paran varsa hatta paran yoksa da alınır. Bizimkiler alt kata OLED TV almış 1 haftadır işte dizi/film izliyoruz ve kendi monitörüme geçince gerçekten kör oldum. Renkler aşırı fark ediyor. İstediğin kadar ayar yap asla o OLED görüntüsünü alamıyorsun ben de gidip AW2725D aldım hazır Amazon'da 9 taksit varken ve oh be dünya var mış. Cidden çok fark ediyor. Bir kez deneyim ettikten sonra OLED yanması vs. çok boş problemler açıkçası sırf böyle bir şey olma ihtimali var diye vazgeçilecek bir teknoloji değil. Tam bir şeytan işi, bir bağımlılık OLED.

Alınır ya paran varsa hatta paran yoksa da alınır. Bizimkiler alt kata OLED TV almış 1 haftadır işte dizi/film izliyoruz ve kendi monitörüme geçince gerçekten kör oldum. Renkler aşırı fark ediyor. İstediğin kadar ayar yap asla o OLED görüntüsünü alamıyorsun ben de gidip AW2725D aldım hazır Amazon'da 9 taksit varken ve oh be dünya var mış. Cidden çok fark ediyor. Bir kez deneyim ettikten sonra OLED yanması vs. çok boş problemler açıkçası sırf böyle bir şey olma ihtimali var diye vazgeçilecek bir teknoloji değil. Tam bir şeytan işi, bir bağımlılık OLED.

Bak yaa kanıma girdiniz. İkna oldum kardeşim. Seninleyim iskoçyalı 🤜🏻🤛🏻
Zaten ips var biri de oled olursa iş açısından da iyi olur. Telefonlarda nasıl görünüyor görsel materyaller diye de bir test cihazı olur.

Ama içimden bir his 5-6 yıl sonra bu oledlerin hepsi mefta olacak diyor. Tarihe oled krizi diye geçecek bu yazın bunu kenara.