Bütçe
50.000 TL

Dabbe

Üyecik
Daha önce hiç OLED kullanmamış birisiyim. IPS panel kullandım, çok kısa süre VA kullandım. Şu an 270 Hz ASUS TUF kullanıyorum. Yeni bir monitör almak istiyorum fakat OLED konusunda bilgim yok. QD-OLED mi, WOLED mi hangisini seçmeliyim bilmiyorum.

OLED sorunlu, uzun süreli kullanım için uygun değil falan diyenler var. Eğer OLED kullanan kişiler iyi IPS önerilerine açığım fakat 480 Hz+ olmasını istiyorum. Ciddi düzeyde rekabetçi oyun oynayacağım. Ayrıca başka oyunlarda oynayacak, hikayeli film falan da her yönden kullanacağım. 50K bütçem var. Bir iki tane model baktım, pek bilmiyorum hangisi iyi, kötü. Kullanan varsa bilgilerini paylaşacak, yardımcı olacaklar olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

OLED, IPS tüm önerilere de açığım ama 480 Hz+ olmak şartıyla. Bu iki modele baktım, bunlardan hangisi veya bunların haricinde ne olabilir? Monitörü günde 6-12 saat civarı kullanacağım. Ona göre uzun kullanım, burn-in sorunu falan olmaması açısından da göz ardı edersek sevinirim.

LG UltraGear 27GX790B-B 27 inç 540 Hz 0.02 ms 2K QHD OLED oyuncu monitörü

MSI MPG 271QR QD-OLED X50 26.5 inç 500 Hz 0.03 ms oyuncu monitörü

Rekabetçi oyun oynuyorsanız OLED alınır. Gecikme süreleri IPS ya da diğer paneller ile kıyaslanamayacak kadar düşük. 50 bin liraya kesinlikle çok iyi modeller alabilirsiniz ben pek bilmiyorum ama. Ayrıca WOLED mi QD-OLED mi iyi karar verin zira farklar değişkenlik gösteriyor kişiden kişiye.

Rekabetçi oyun oynuyorsanız OLED alınır. Gecikme süreleri IPS ya da diğer paneller ile kıyaslanamayacak kadar düşük. 50 bin liraya kesinlikle çok iyi modeller alabilirsiniz ben pek bilmiyorum ama. Ayrıca WOLED mi QD-OLED mi iyi karar verin zira farklar değişkenlik gösteriyor kişiden kişiye.

Evet, öyle diyorlar ama 2-3 sene sonra panel yanması veya elimde kalmasını da pek istemem. Ayrıca QD-OLED ve WOLED'i hayatımda hiç gözle görmedim; videolar haricinde yaşadığım şehirde hiçbir QD-OLED veya WOLED olmadığı için gözüme hangisi iyi gelecek onu da bilmiyorum, yani.