OLED monitör almaya değer mi?

Bu ikisi nasıldır? Diğeri 8bit+FRC olması lazım bildiğim kadarıyla.

Benim de benzer şekilde.

LCD monitörler ofis işi içindir VA, IPS, TN fark etmez. OLED ve CRT tarafı ise gerçek monitör deneyimini verir. Ama giriş seviyesi OLED alıp da beklentiyi yükseltmeyin yine de en kötü OLED bile en iyi LCD'den kesinlikle daha iyidir.

İlerde yanarsa çok da iyi olmaz ama hocam. OLED alınıyorsa en yeni teknolojili olanları alınmalı bence. F/P ucuz modeller değil.
Minimum 3 yıl içinde burn-in olacağını pek düşünmüyorum. Tabii kullanım şekline göre değişir ama fiyat/performans olarak ucuz olması OLED’i daha rahat kullanılır yapıyor. Burn-in olsa bile, ucuza alındığı için bir noktada tolere edilebilir. Asıl pahalı OLED’lerde bu durum insanı daha çok geriyor. Zaten bunlar 3. nesil QD-OLED diye biliyorum. Benim kullandığım panel de 3. nesil QD-OLED ve yıllardır %100 parlaklıkta aktif kullanıyorum; sabit HUD gibi öğeler olmasına rağmen şu ana kadar hiç burn-in yaşamadım.

Alınacaksa tavsiye ederim, 10.000 TL altı için 2K olarak güzel tercih.

Benim için herhangi bir eksisi yok açıkçası. Ha tabii ki OLED'in falan yanında geçemez, orası ayrı ancak renk kalitesi kendi fiyat bandına göre gayet iyi bence. Ki zaten göz alıştıktan sonra her LED monitör aynı gibi geliyor bana. Samsung G4'ün normalde siyahlar kötüydü, alıştıktan sonra hiç kötü gibi gelmedi, normaldi. Bunda da çok daha iyi mesela ama alıştığım için "farklı" gelmiyor artık.

Aktif olarak kullandım. 200 Hz'e kadar 200 Hz dahil 10 bit veriyor. Üstü 8 bit. Severek de kullandım 4-5 ay kadar. Yine Evnia OLED'e geçtiğim için pabucu dama atıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…