OLED monitör almaya değer mi?

OLED yanması o kadar popüler bir şey mi? Yani alırken tedirgin olmalı mıyım?

Bazıları artık masal diyor, bazıları gerçek. 3 yıl boyunca LG C2'yi monitör olarak kullanıp burn in yaşamayan da var, OLED G8 aldıktan 1 ay sonra yaşayan da. Bu biraz kullanıma bağlı bir şey. Şahsen ben 4 aydan biraz fazla kadardır günlük olarak OLED laptop kullanıyorum. Koruma olarak ayarlardan Pixel Refresh'i açtım ve task barı gizledim. Eğer statik görüntülü işler yapıyorsam parlaklığı %50 civarında tutmaya özen gösteriyorum ve şu ana kadar herhangi bir burn in yaşamadım. Burn in neticesinde ısıdan kaynaklanıyor. Ekranı %80 parlaklık üzerinde uzun süre statik görüntü ile bırakmadığınız sürece burn in yaşamazsınız gibime geliyor. En azından benim çıkardığım sonuç bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
OLED, panel dünyasının Nirvana'sı, OLED'e alıştıktan sonra bir daha IPS, VA, TN panellere geçmezsiniz geçemezsiniz, çünkü görüntü kalitesi diğer hiçbir panelde doğruluk anlamında yok. Kağıt üzerinde var gibi gösteriyorlar ama Reel'e gelince yok misal IPS panel çok başarılı bir panel ama renk doğruluğu çok iyi siyahlar berbat fena IPS glow sorunu var, keza VA panel siyahlar çok iyi ama bu sefer de renk derinliği berbat. OLED'de işte hepsi çok iyi ama OLED'inde bir kötü yanı var panel yanması mevzusu.

Özellikle ilk nesil OLED panellerde çok sık rastlanılıyordu. Ama yeni nesil panellerde firmalar hem donanım seviyesinde hem de yazılımsal olarak güzel çözümler sunuyor rastlanılır mı evet bu risk var ama ilk nesile göre çok az.

OLED panellerde bir kere en yüksekte parlaklık kullanılmamalı bu bir, firmaların OLED care çözümleri uygulanmalı bu da iki kullanım sürenize bağlı olarak bunlara dikkat edersiniz sıkıntı yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…