Çatlı Reis

Becerikli
Bir buçuk hafta önce bir OLED monitör satın aldım ve ne sıklıkla piksel yenilemesi yapmak gerektiğini merak ediyorum. Aynı monitörü kullanan forumdaki bir arkadaşın ayda bir yaptığını öğrendim ve çok uzun bir süre gibi geldi açıkçası. Ne sıklıkla panel bakımı yapmalıyım? Monitörüm Samsung OLED G8.

Ben ayda bir yapıyorum ve o monitörden bende de var. Acaba benim yorumlardan birini mi gördünüz? :D

Yok hocam siz değildiniz birebir konuştuğum bir arkadaşdı. En doğru olan ayda bir yapmak mı?

Yanlış değilsem "en doğru" olan hiç manuel yapmamak. Kendileri yapıyor belli bir süre kullanımdan sonra. Ben içim rahat etsin diye ayda bir gözümle göreyim diye yapıyorum. Sık yapılmasının zararlı olduğunu söyleyenler de vardı. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama bu şekilde 1.5 seneye yakın süredir kullanıyorum hiçbir sorun görmedim henüz.

Yanlış değilsem "en doğru" olan hiç manuel yapmamak. Kendileri yapıyor belli bir süre kullanımdan sonra. Ben içim rahat etsin diye ayda bir gözümle göreyim diye yapıyorum. Sık yapılmasının zararlı olduğunu söyleyenler de vardı. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama bu şekilde 1.5 seneye yakın süredir kullanıyorum hiçbir sorun görmedim henüz.

Bende 3-4 günde bir yapmaya çalışıyordum korkudan. Artık ayda bire döneyim bende bari.😃