Şaka mı bu ? Nasıl böyle bir şey olabilir hocam. Vatan'dan bahsediyoruz yani. Şuan moralim bozuldu. Araştıracam saolun.Hocam siz Garanti uzattım diyosunuz ya o satış hilesi asla gidip size 0 monitör vermezler. Hatta fatura bedelinin %100ünü bile karşılamıyorlar ilk bilmem kaç ay %60ı sonra %40ı falan diye gidiyor bide işin kötüsü uzatılan garantideki firma monitöre çöküyor fatura bedelinin %40ını bile karşılasa. İnternete bakarsanız bir sürü örnek bulabilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Vadbav
Başarılı
Şikayetvara falan bak hikaye o anlattıkları sadece ek garantiyi satmak için yalan dolan hocam. İşin düşünce gönderiyolar fatura bedeli üstünden belli bı yüzdesini iade ediyor ek garanti veren firma elindende monitörü alıyor zaten verdikleri para monitörden az oluyor monitör elinde kalsa daha iyi.Şaka mı bu ? Nasıl böyle bir şey olabilir hocam. Vatan'dan bahsediyoruz yani. Şuan moralim bozuldu. Araştıracam saolun.
Bak güncel mesela başınıza gelecek tam olarak bu.Şaka mı bu ? Nasıl böyle bir şey olabilir hocam. Vatan'dan bahsediyoruz yani. Şuan moralim bozuldu. Araştıracam saolun.
Dosya Ekleri
Bu insanlar niye gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor ben anlamıyorum. Oradaki personelle yüzyüze konuşurken herhangi bir arıza durumunda ilgilenecekler dedi. Sonrasında panel yanması dahil mi dedim evet dahil dedi. Sonra telefonla aradım yine sordum yine dahil dediler.Şikayetvara falan bak hikaye o anlattıkları sadece ek garantiyi satmak için yalan dolan hocam. İşin düşünce gönderiyolar fatura bedeli üstünden belli bı yüzdesini iade ediyor ek garanti veren firma elindende monitörü alıyor zaten verdikleri para monitörden az oluyor monitör elinde kalsa daha iyi.
Bak güncel mesela başınıza gelecek tam olarak bu.
Ama bir taraftan da şöyle içim rahat. Monitörü 63 bine almıştım. Ve alırken indirim yapmalarını rica ettim ve fiyatı 61 bine düşürdüler. Sonrasında 1 yıllık ek garanti ( fiyatı 2 bin tl) aldım. Kısacası monitörü asıl kendi fiyatına almış oldum fakat 1 yıllık ek garanti bedavaya gelmiş oldu. Yani ek garanti için cebimden para çıkmadı. Monitörün 3 yıllık kendi garantisi bitip 4.sene ek garanti süresi başlayınca bakalım eğer yanma olursa ne cevap verecekler. Deneyip görmüş olacam bedavadan. Ama umudumu yitirdim yani sizin söylediklerinizden sonra.
Ocak ayından beridir bende PG32UCDP kullanıyorum. Vallahi hiç korkum yok. Ama kendimce önlemleri alıyorum. Herkesin dediği gibi masaüstüm tertemiz, görev çubuğum tertemiz. OLED korumalarım hepsi açık. Ocak ayından beridir günde 10-15 saat oynuyorum diyebilirim. Oyuna göre modları da değiştiriyorum, FPS, RTS/RPG, yarış vs.
Normal kullanımda kendimce ekstra güvenlik aldığımı düşünerek monitör "kullanıcı" moduna çekiyorum ve düzgün parlaklık açık tutup (gerçi düzgün parlaklık hep açık bende), parlaklığımı %40'ta kullanıyorum. Ama oyun veya film izlerken köküne kadar kullanıyorum.
Öyle çok ısındığı yok aslında. Ama yaz ayları geldi şimdi 15-20 gündür biraz dokunarak bakıyorum ve ASUS logosunun orası biraz ısınıyor ve tedirgin ediyor.
Normal kullanımda kendimce ekstra güvenlik aldığımı düşünerek monitör "kullanıcı" moduna çekiyorum ve düzgün parlaklık açık tutup (gerçi düzgün parlaklık hep açık bende), parlaklığımı %40'ta kullanıyorum. Ama oyun veya film izlerken köküne kadar kullanıyorum.
Öyle çok ısındığı yok aslında. Ama yaz ayları geldi şimdi 15-20 gündür biraz dokunarak bakıyorum ve ASUS logosunun orası biraz ısınıyor ve tedirgin ediyor.
- Makaleler
- 50
Modele bagli. Guncel nesilli bir OLED panele sahipse, iyi bir sogutma cozumune sahipse, burn-in korumasina sahipse yuksek parlakliklarda da oyle asiri buyuk bir problem olmaz. Zaten burn-in olmasinin temel sebebi sicaklik, sicakligi cozersen burn-in buyuk olcude ortadan kalkar.
Asus rog pg32ucdm kullanıyorum hocam. Tekdüze parlaklık kapalı ve 60-65 parlaklık ile kullanıyorum. Parlaklığı düşürünce canlılık gidiyor. O yüzden düşüresim gelmiyor fakat yükseltince de tedirginlik başlıyor yanar mı diye.Modele bagli. Guncel nesilli bir OLED panele sahipse, iyi bir sogutma cozumune sahipse, burn-in korumasina sahipse yuksek parlakliklarda da oyle asiri buyuk bir problem olmaz. Zaten burn-in olmasinin temel sebebi sicaklik, sicakligi cozersen burn-in buyuk olcude ortadan kalkar.
Modele bagli. Guncel nesilli bir OLED panele sahipse, iyi bir sogutma cozumune sahipse, burn-in korumasina sahipse yuksek parlakliklarda da oyle aşırı buyuk bir problem olmaz. Zaten burn-in olmasinin temel sebebi sicaklik, sicakligi cozersen burn-in buyuk olcude ortadan kalkar.
Bendeki AW2725DF 210-230nit çıkıyor incelemelerde. Sizce %100 parlaklıkta kullansam mesela G6 OLED, XG27AQDMg'ye göre daha çabuk yanma olur mu? Tabii birçok etken var ama bu modeller hatrı sayılır düzeyde daha iyi parlaklığa sahip. Özellikle asus çok iyi.
Dell soğutma çözümünü mü daha zayıf tutmuş da bu kadar düşük parlaklığa sahip? Aktif fan var ama monitörde 3.nesil paneller arasında en zayıflarından birisi.
%75 parlaklıkta kullanmak baydı. %100 kullansam mı diye düşünüyorum.
G6 ile aynı paneli kullanıyor ama daha düşük parlaklıkta kullanmak zorunda kalıyorum, monitör bu konuda zayıf çünkü.
Eşit şartlarda %100 bile kullansam asus kadar yıpranmaması lazım. Onda da 3.nesil woled panel olması gerek. Tabii asusun soğutma çözümü farklı. Sizin fikrinizi de merak ediyorum, sizce ne yapmalıyım?
- Makaleler
- 50
Bende böyle düşünüyorum. Zaten 3 yıl yanma garantisi var. %75 te kullanmaktan ötürü 200 nit bile göremiyorum yüksek ihtimal. 170-180nit eziyete dönüyor. En kötü 3 yıl sonra yeni bir modele geçerim, maksimum parlaklığı yüksek modeller zaten çıkmış olur.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-