OLED monitörlerde son gelişen teknolojilerle beraber yanma sorunu bulunmamaktadır,
Her markanın (ASUS, MSI, LG …) kendi geliştirdiği ve geliştirmekte olduğu farklı teknolojiler bulunmaktadır, tabii ki yüzde yüz yanma olmaz diyemeyiz.

Statik içerik göstermediğin sürece bir sorun yok. Zaten OLED’lerin garantisi genelde 2–3 yıl. Bu süre içinde yanma yaşamadan rahat rahat kullanırsın. Screen saver kullanmak ve parlaklığı biraz düşürmek panel ömrünü uzatır. OLED’i uygun fiyata aldırsan, 2–3 yıl sonra yanma olsa bile çok dert değil yenisini alır geçersin tabii bütçe sorunun yoksa. Ben de yaklaşık 1 senedir kullanıyorum, günde 15 saat açık kaldığı zamanlar bile oluyor. Üstelik full parlaklıkta. Şu ana kadar en ufak bir sorun yaşamadım.

OLED monitörlerde son gelişen teknolojilerle beraber yanma sorunu bulunmamaktadır,
Her markanın (ASUS, MSI, LG …) kendi geliştirdiği ve geliştirmekte olduğu farklı teknolojiler bulunmaktadır, tabii ki yüzde yüz yanma olmaz diyemeyiz.
OLED’lerin bir kullanım ömrü var. Teknolojisi ne kadar gelişmiş olursa olsun, sonuçta organik bir panel ve er ya da geç yanma kaçınılmaz. Bugün çok daha dayanıklılar ama bu gerçeği değiştirmez maalesef.

Peki crt ve led monitörlerin bir ömrü yok mu?
Hangi panel hangi tip monitör olursa olsun tüm monitörlerin bir ömrü var.
Sonuçta bir monitör aldık diyelim bu monitörün ömrü sonsuza kadar da olsa teknolojisi eskiyecek, şu anda monitör dünyası her ay yeni bir ilave teknoloji ilave oluyor. 360 Hz monitör alsan 2 sene sonra 1000hz çıkacak? Monitör modeli eskidi, yeni oyunları desteklemeyecek vs. Elmb, flicker, motion blur ips , fast ips , ultra fast ips , oled , quantum dot, bunlar son 1-2 senede sürekl gelişen teknolojiler. Bugün alınan bir Oled in kullanım ömrü dolmadan zaten teknolojik olarak çok geride kalacak. Tüm monitörlerin kaderi bu maalesef, bütçen müsait ise , zevk keyif açısında bakıyorsan Oled düşünmeden alınır, zaten maksimum 5 sene sonra bugün ki hiçbir monitörün adı bile anılmayacak.

Peki CRT ve LED monitörlerin bir ömrü yok mu?
Sonuçta bir monitör aldık diyelim bu monitörün ömrü sonsuza kadar da olsa teknolojisi eskiyecek, şu anda monitör dünyası her ay yeni bir ilave teknoloji ilave oluyor. 360 Hz monitör alsan 2 sene sonra 1000Hz çıkacak? Monitör modeli eskidi, yeni oyunları desteklemeyecek vs. ELMB, flicker, Motion blur IPS, Fast IPS, Ultra Fast IPS, OLED, quantum dot, bunlar son 1-2 senede sürekl gelişen teknolojiler. Bugün alınan bir OLED'in kullanım ömrü dolmadan zaten teknolojik olarak çok geride kalacak. Tüm monitörlerin kaderi bu maalesef, bütçen müsait ise, zevk keyif açısında bakıyorsan OLED düşünmeden alınır, zaten maksimum 5 sene sonra bugünkü hiçbir monitörün adı bile anılmayacak.

CRT, LCD'ya da LED fark etmeksizin her monitörün bir ömrü var. Teknolojik olarak da zamanla eskir, doğru. Ama burada fark teknolojik eskime ile fiziksel aşınma arasında.

Ben 1999'da çıkmış bir CRT monitörü bugün hâlâ aktif şekilde kullanıyorum. Parlaklığı, renkleri ve çalışması büyük ölçüde aynı. Yani CRT ve klasik LCD'lerde eskime çoğunlukla teknolojik olurken, OLED'lerde panelin kendisi aşınıyor. OLED'ler zamanla parlaklık kaybeder, organik yapı yıpranır. Ne kadar gelişmiş olursa olsun, kullanım süresi ilerledikçe performansı fiziksel olarak geriler.

Bugün en son model bir amiral gemisi telefon alsan, birkaç sene sonra o da teknolojik olarak eskimiş olacak bu açıdan bakınca her ürün için aynı durum geçerli. Buna rağmen ben de şuna katılıyorum kullanım ömrü daha kısa olsa bile OLED kullanmak hâlâ çok mantıklı. IPS paneller benim gözümde bu noktadan sonra çöp.

Samsung televizyon alacaksanız alabilirsiniz fakat konu oyuncu monitörü olunca çok daha kaliteli ve teknolojik ürünler üreten markalar var.

Peki crt ve led monitörlerin bir ömrü yok mu?
Sonuçta bir monitör aldık diyelim bu monitörün ömrü sonsuza kadar da olsa teknolojisi eskiyecek, şu anda monitör dünyası her ay yeni bir ilave teknoloji ilave oluyor. 360 Hz monitör alsan 2 sene sonra 1000hz çıkacak? Monitör modeli eskidi, yeni oyunları desteklemeyecek vs. Elmb, flicker, motion blur ips , fast ips , ultra fast ips , oled , quantum dot, bunlar son 1-2 senede sürekl gelişen teknolojiler. Bugün alınan bir Oled in kullanım ömrü dolmadan zaten teknolojik olarak çok geride kalacak. Tüm monitörlerin kaderi bu maalesef, bütçen müsait ise , zevk keyif açısında bakıyorsan Oled düşünmeden alınır, zaten maksimum 5 sene sonra bugün ki hiçbir monitörün adı bile anılmayacak.
Hocam benim monitör LCD ve 14 yıllık falan ve halen çalışıyor. Fakat en son geçtiğim PC'de sık sık out of range veriyor.