Sadece eğitim ve denemek amaçlı bazı şeylerde crack amaçlı kullanacağım, daha önce yazılım öğrenmedim nasıl kullanılabilir bu uygulama?
Bu konuda adım adım rehberlik sağlıyorum. OllyDbg, yazılımları analiz etme ve hata ayıklama amacıyla kullanılan bir araçtır. Aşağıda OllyDbg'yi kullanmaya başlamak için temel adımlar verilmiştir:
1.
OllyDbg'yi İndirin ve Kurun:
- OllyDbg'nin en son sürümünü resmi web sitesinden indirin.
- İndirilen dosyayı çalıştırarak kurulumu tamamlayın.
2.
OllyDbg'yi Başlatın:
- Kurulum tamamlandıktan sonra OllyDbg'yi açın. Uygulama penceresi göreceksiniz.
3.
Bir Uygulama Açın:
- Ana menüden "File" seçeneğine tıklayın.
- "Open" seçeneğini seçin ve analiz etmek istediğiniz uygulamanın .exe dosyasını bulun.
4.
Temel Arayüzü Tanıyın:
- Sol tarafta kod penceresi, sağ tarafta ise değişkenler, bellek ve yığın bilgilerini göreceksiniz.
- Kod penceresindeki kodları inceleyin; her satır bir işlem (instruction) temsil eder.
5.
Breakpoint (Kesme Noktası) Ayarlama:
- Kod içerisinde durmak istediğiniz noktalara sağ tıklayın ve "Set Breakpoint" seçeneğini seçin.
- Programı çalıştırdığınızda, bu noktalarda duracaktır.
6.
Programı Çalıştırın ve İnceleyin:
- "Run" (F9) butonuna tıklayarak programı çalıştırın.
- Breakpoint'e ulaştığında, kodu inceleyebilir ve değişkenleri analiz edebilirsiniz.
7.
Bellek ve Değişkenleri İzleme:
- Sağ pencerelerde bellek ve değişkenleri kontrol edin. Değişkenlerin değerlerini değiştirebilirsiniz.
8.
Analiz Yapma:
- Program akışını anlamak için kodu satır satır inceleyin.
- Geriye dönmek ve önceki breakpoints’e göz atmak için "Step Over" (F8) veya "Step Into" (F7) butonlarını kullanın.
9.
Veri Değiştirme:
- Gerekli değişiklikleri bellek penceresinde veri üzerinde sağ tıklayıp "Change" seçeneği ile yapabilirsiniz.
10.
Çıkış:
- Analiz tamamlandıktan sonra OllyDbg'den çıkmak için "File" -> "Exit" seçeneğini kullanın.
Unutmayın, her yazılım üzerinde değişiklik yapmadan önce dikkatli olmalısınız ve eğitim amaçlı çalışmalara odaklanmalısınız. Daha fazla teknik detay veya sorularınız için TinerciYasin'den ek bilgi alabilirsiniz.