Hepsiburada Ölü pikselli monitör için servis değişim talebi vermedi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rhodi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 112
  • Etiketler Etiketler
    hepsiburada

Rhodi 15

Gelişen
Merhaba, HB üzerinden Samsung G65B monitör satın almıştım ancak ölü piksel çıkması sonucu iade ettim. Arızalı/ayıplı olduğunu belirterek satıcı ürünü servise gönderdi (14 günlük cayma süresince yaşanıyor tüm olay). Ürün 2 haftadır servisteydi, bugün sonuçlanmış ve herhangi bir işlem gerekmediğine karar vermişler. Şimdi satıcı da diyor ki, herhangi bir değişim/iade yapmayacağız. Süreci HB'ye taşıdığımda olayın satıcının inisiyatifinde olduğunu belirtiyor. Hayatımda daha saçma bir şey yaşamamıştım. Fotoğraf olarak bırakıyorum ekran görüntülerini. Daha önce başına gelen var mı? Süreci nasıl ilerletmek gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt hakem heyetine başvur. Senin iade hakkın zaten var. Servisten bağımsız direkt iade edebilmen gerek. Bu adileri adam edene kadar başvurun.

Ayrıca satıcı kimse detaylı olarak Şikayetvar'a da yaz ki başkalarının da canı yanmasın.

THH'ye başvuracaksın. Yalnız "Ürünü iade ettim, satıcı firma ürünün sorunlu olduğunu iddia ederek servise gönderttiler. Ürün sorunluysa o zaman tüketiciye de sorunlu ürünün verilmemesi lazım." minvalinde bir savunmayı da eklemen lazım belgende. Olay zaten bilirkişiye gidecek. Bilirkişiye üstteki tırnak içindekini çok iyi açıklaman lazım.

Servise göndermek onun sorumluluğu çünkü sen 14 gün içinde iade etmişsin. Arkadaşlar doğru söylüyor THH'ya başvurun.

THH başvurun hiç beklemeden tüm kanıtları sunarak yeniden satışa uygun değil dolandırıcılığını yapıyorlar artık çoğu ürünü iade almıyorlar hatta neredeyse hepsini reddediyorlar.

Monitörlerde iade ederken beğenmedim tarzı sebeplerle edip geçmek lazım. Teknik kısma girince yokuşa sürmeme ihtimalleri yok.

2 monitörü de Trendyol'dan alıp sorunlu çıkmasına rağmen beğenmedim diyerek iade ettim. 3.'yü tam 2 dakika önce Hepsiburada'dan aldım. Sebebi ise bu da sorunlu gelirse iade ederken sorun çıkmasın. Çünkü Trendyol'da 3 iade olmasından çekindim. Umarım aynı sorunu yaşamam geçmiş olsun.

THH üzerinden şikayet oluşturdum, ne kadar sürer bilgisi olan var mı?

Ben de bu yüzden almıştım. Süreç bitsin, HB üyeliğimi iptal edeceğim. Daha umursamaz bir firma görmedim. Servise gönderdiklerinden beri diyorum, "Servis ne alaka?" diye. Servis onay vermesi gerekli diyorlar, yasada böyle bir şey yok diyorum, aynı şeyi tekrar ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…