donicicluko

Çalışkan
İyi akşamlar,

5-6 ay önce İtopya'dan aldığım Philips Evnia 27M2N5500 modelinde 1 ölü piksel, 6-7 tane de sıkışmış piksel var ve çok rahatsız etmeye başladı. Sıkışmış piksellerin de çözümünü herhangi bir şekilde yapamadım, sizce götürsem iade, değişim, tamir vs. bir şey yaparlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar,

5-6 ay önce İtopya'dan aldığım Philips Evnia 27M2N5500 modelinde 1 ölü piksel, 6-7 tane de sıkışmış piksel var ve çok rahatsız etmeye başladı. Sıkışmış piksellerin de çözümünü herhangi bir şekilde yapamadım, sizce götürsem iade, değişim, tamir vs. bir şey yaparlar mı?
Bana gönderilen monitörde ölü piksel vardı. Kutudan hiçbir koruyucu unsuru olmadan çıktı. Üzerinde çizikler vardı. Sonradan kutu üstünde İtopya'dan Asus servise gönderilen bir paket olduğunu gösteren kargo etiketi olduğunu fark ettim. Seri numarasını sorguladığımda monitörün onarım görmüş bir ekran olduğunu öğrendim. Yani bana ikinci el ve kullanılmış bir monitör göndermişler. Ben dikkatliydim kutu açılış videoları vesaire izledim, o şekilde ilk şüphelenmiştim zaten. Sonrasında iade istediğimi belirttim ilk başta kutu hasarlı diye kabul etmediler. Benim sorunum değildi, kurye arkadaşta tutanak tutmayı kabul etmemişti. Bir gün sonra kutuda hasar olduğunu belirtmeden tekrar iade istedim ve cihazı gönderdim yaklaşık 2 ay bekleme sonucunda iadeyi onayladılar. Biraz uğraştırırlar beklersiniz ama kabul edilir diye düşünüyorum. Yoksa zaten en kötü ihtimalle THH'de haklı çıkarsınız. Zaten ilk 6 ay içerisinde sorun çıkaran cihazlar teslim edildiğinde arızalıydı olarak kabul ediliyor DOA kapsamında olarak. Direkt iade yapmazlar ama değişim yaparlar diye düşünüyorum. İade istiyorsan THH'ne başvurmalısın.

İade/değişim dene. Eğer kabul etmezlerse monitörü yetkili servise gönder, onlar iade raporu çıkarır, böylece para iadesi veya misli ile değişim vermek zorundalar.
ilk mağazaya sorup olmazsa itopyanın yetkili servisine mi gitmeliyim
Tamam da 5-6 ay almışsın iade nasıl yapacaksın ki? servise gönder direk.
36 ay garanti var
Tamam da 5-6 ay önce almışsın iade nasıl yapacaksın ki? servise gönder direk.
36 ay garantisi var