17 Mart tarihinde Hepsiburada satıcısından Samsung QN90D TV satın aldım. 1 hafta sonra servis kuruluma geldi, kurulumdan sonra 1 tane ölü piksel olduğunu fark edip Samsung'a haber verdim ve tekrar 1 hafta sonra gelip TV'yi aldılar, atölyede incelemeye alınacağını (?) söylediler. Dolayısıyla 14 günlük iade hakkım bitti. İnceleme sonucu da 1 ölü pikselin üretim standartlarında teknik hata olarak değerlendirilmediği söylendi. Dava ile uğraşmalı mıyım? TV'yi kullansam bir sorun olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?Elma ısıran
Üstün
Samsung servisi şaşırtmamış. Bence hakkını aramalısın. Çünkü iade süresi senden kaynaklı olarak dolmamış. Belki THH’ye bu bildirilebilir.
Usta işaretlemen mümkün mü?
Heh, tamamdır gördüm. Çok sıkıntı bir yerde değil, mahkemeden mahkemeye gitmeye değer mi bilemedim?
TV olduğu için çok sıkıntı değil zaten, yakından bakılmıyor sonuçta. Ben ölü pikselin çoğalma ihtimali olduğu söylendiği için değişim istemiştim, bana da uğraşmaya değmez gibi geldi ama bir TV'ye 55.000 TL verip böyle bir şey yaşamak rezillik.Usta işaretlemen mümkün mü?
Heh, tamamdır gördüm. Çok sıkıntı bir yerde değil, mahkemeden mahkemeye gitmeye değer mi bilemedim?
Mahkemeye gitmeden Samsung'u "emsal karar" ile tehdit ederek istediğinizi alabilirsiniz. Biraz sıkboğaz edeceksiniz o kadar. İşe yaramazsa mahkeme dışında bir seçenek yok.TV olduğu için çok sıkıntı değil zaten, yakından bakılmıyor sonuçta. Ben ölü pikselin çoğalma ihtimali olduğu söylendiği için değişim istemiştim, bana da uğraşmaya değmez gibi geldi ama bir TV'ye 55.000 TL verip böyle bir şey yaşamak rezillik.
Kaynak: https://emsal.uyap.gov.tr/#
Emsal karar:
Dosya Ekleri
Hocam bu işlere bir tık uzağım. Bu ekteki PDF'i hangi sistemde ne şekilde, nasıl kullanacağım? Yardımcı olursan sevinirim.Mahkemeye gitmeden Samsung'u "emsal karar" ile tehdit ederek istediğinizi alabilirsiniz. Biraz sıkboğaz edeceksiniz o kadar. İşe yaramazsa mahkeme dışında bir seçenek yok.
Kaynak: https://emsal.uyap.gov.tr/#
Emsal karar:
Hocam karar açıklamasını okursanız bu emsal kararda istek üzerine "ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesine" karar verilmiş. Sizde esas no ve karar noyu yazarak verilen kararı yazarak istediğiniz şeyi mahkemeye vermek ile tehdit edin. THH başvuru formunu doldurmanız gerekeceği zaman zaten göreceksiniz ki o kısımda kutucuklar olacak, bu kutucuklar ürün hakkında ne talep ettiğinizle alakalı olacak. Yani demek istediğim siz illa benzeri ile değiştirilmesini istemeyip iade de isteyebilirsiniz. Daha da detaylandırmak isterseniz bütün hüküm kısmını kopyalayarak mahkeme hükmünde karşı tarafı neyin bekleyeceği konusunda tehdit edebilirsiniz. PDF'yi atmaya gerek yok. Esas no ve karar no başlı başına yeterli. Onlar kendileri bakıyor zatenHocam bu işlere bir tık uzağım. Bu ekteki PDF'i hangi sistemde ne şekilde, nasıl kullanacağım? Yardımcı olursan sevinirim.