Xcharcer

Uzman
Arkadaşlar merhaba, İtopya'dan aldığım monitör ekran arızası (çizgi sorunu) nedeniyle servise gitti ve değişim raporu çıktı. Raporu İtopya'ya maille ilettim, 'ileteceğiz' dediler ancak üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ne arayan var ne de soran. Genel olarak İtopya'da değişim raporu sonrası süreç ne kadar sürüyor? Benzer tecrübesi olan var mı?

Arkadaşlar merhaba, İtopya'dan aldığım monitör ekran arızası (çizgi sorunu) nedeniyle servise gitti ve değişim raporu çıktı. Raporu İtopya'ya maille ilettim, 'ileteceğiz' dediler ancak üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ne arayan var ne de soran. Genel olarak İtopya'da değişim raporu sonrası süreç ne kadar sürüyor? Benzer tecrübesi olan var mı?
20-30 gün sürebiliyor, sizinki de öyle olur büyük ihtimal. Ayrıca bu günler sadece hafta içi, hafta sonu sayılmıyor. Sizin daha 1 hafta değil de 5 gün olmuştur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Yakın zamanda SSD değişimi yaptırdım, süreç oldukça uzun sürdü. Servis değişim kararı 1-2 günde çıktı, raporu mail olarak İtopya'ya gönderdim. Rapor işleme alındıktan sonra 20 iş günü süre var. İşleme alınmadığı süre dahil değil. Benim sürecim yaklaşık 40 gün falan sürdü.

Yani bekleyeceksiniz, ~1 ay falan sürebilir.

Selam,

Yakın zamanda SSD değişimi yaptırdım, süreç oldukça uzun sürdü. Servis değişim kararı 1-2 günde çıktı, raporu mail olarak İtopya'ya gönderdim. Rapor işleme alındıktan sonra 20 iş günü süre var. İşleme alınmadığı süre dahil değil. Benim sürecim yaklaşık 40 gün falan sürdü.

Yani bekleyeceksiniz, ~1 ay falan sürebilir.
Değişim kararı olmasına rağmen dediğiniz gibi uzun tutulabiliyor süreç. Sabırlı olmakta fayda var. Kaldı ki dönüş sağlanmazsa 20 iş günü sonrası THH başvurulabilir.

Bu kurallar bana kalırsa saçmalıktan başka bir şey değil.

Satarken, Aynı Gün Kargo / Yarın Kapında. Sorun olunca rapor bile bir iki günde çıkarken, işleme almak için 20 günleri var.

Aynı şey THH içinde geçerli, adamlar yazıya sadece cevap/savunma yapmak için 1 aydan uzun süre hakları var.

Bunu bana satarken hiç 20 gün sonra verelim demiyorsunuz ama.

Aldığım monitör kullanılmış ve servis görmüş cihaz çıkmıştı. İade sürecim 1 ayı geçmişti basit bir şey olmasına rağmen. Bana da ileteceğiz vesaire demişlerdi bende günlerce bekledim. Sonrasında dayanamayıp aradığımda "İade ile ilgilenen arkadaşlar kış uykusuna yattı sanırım" demiştim çünkü 1 ay olmuştu. Bunu dedikten sonra telefondaki hanımefendi iadeniz onaylandı demişti. Sanırsam biraz sert konuşmak gerekiyor kendilerine. Aynı zamanda arayıp bilgilendirme yapmıyorlar siz aradığınızda öğreniyorsunuz her şeyi şanslıysanız. Benim ilk İtopya deneyimim böyleydi ilk ve son olarak kalacak.