21931

Deneyimli
Makaleler
1
Bu konuda hangi görüşe katılıyorsunuz? Sizin bir düşünceniz var mı? Sizce öldükten sonra bizi neler bekliyor veya hiçbir şeyi farkına varmadan reenkarnasyon denilen olayın devamı mı olacağız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda hangi görüşe katılıyorsunuz? Sizin bir düşünceniz var mı? Sizce öldükten sonra bizi neler bekliyor veya hiçbir şeyi farkına varmadan reenkarnasyon denilen olayın devamı mı olacağız?

Müslüman'ım ama hiçbir şeyini yerine getirmiyorum. Reenkarnasyon inşallah yoktur varsa sıkıntı hep çalış oku büyü evlen sıkıntı.

Agnostik bir bireyim o yüzden ölümden sonrasını bilinemeyeceğini savunuyorum. Ama tabi ölümden sonraki dünyanın olup olmadığı bilinemez yani var olabilir veya olmayabilir. Açıkçası var ise hangi din? Veya din mi? Sadece Tanrı mı? Belki ölümden sonra hepimiz sonsuz bir azap çekeceğiz? Nasıl olsa Tanrının gücü ve kudreti her şeye yeter. Ya da sonsuza kadar mutluluk ve huzur? İşte bunu bilemeyiz.

Ölümden sonrası için ne korkuyorum ne endişeleniyorum. Belki simülasyondayız? Belki Doğmadan önce neyse ölümden sonrası da öyledir? Yani bunun gibi bin tane varsayım var ve hiçbirinin tam bir kanıtı yok ve çürütülemezler.

Hayır korkmuyorum belki de korkmaya gerek yok son 1 haftadır kafama takılan bir konu oldu. Belki de evrenimiz bizden daha büyük bir canlının hücresi olabilir mi?

Yaşım küçükken çok korkardım. Ancak ilerleyen yaşlarda artık korkmuyorum. Ölüm sonrası deneyimleri çok izledim araştırma gibi. Dinlere göre çok farklı olduğunu düşünüyorum. Ölüm sonrasını anlayabilmek için önce dünyayı anlamamız gerekiyor. Mesela meşhur çift yarık deneyi var. Bazı çıkarımlardan yola çıkarak muhtemelen simülasyondayız. Beyin kandırılmaya manipülasyona müsait bir organ. Ve kendi isteğimizle burada olduğumuzu düşünüyorum. Belkide çok çok büyük gelişmiş bir medeniyetten buraya geliyoruz. VR gözlük takmak gibi.

Ölümden sonrası için içimde asla korku yok. Şartlar ve koşullar herkes için eşit olacak ama yarından çok korkuyorum.