Detaylar
Kim cevapladı?TinerciYasin
Başarılı
Korkmuyorum, zaten ölü gibi yaşıyorum bir şey değişmeyecek.
Recep Tayyip İvedik
Başarılı
Hocam varsa bile en azından inandığım için Cennete girmemi sağlayacak İslam'a inanıyorum. Onun haricinde kaybedecek bir şeyim olmadığı için ölümden pek korkmama gerek yok. Reenkarnasyon mantığa biraz aykırı olduğundan pek inanmıyorum.Bu konuda hangi görüşe katılıyorsunuz? Sizin bir düşünceniz var mı? Sizce öldükten sonra bizi neler bekliyor veya hiçbir şeyi farkına varmadan reenkarnasyon denilen olayın devamı mı olacağız?
- Makaleler
- 1
Olabilir, biz de onun bedeninde yasayan bakteriler falan olabiliriz.Hayır korkmuyorum belki de korkmaya gerek yok son 1 haftadır kafama takılan bir konu oldu. Belki de evrenimiz bizden daha büyük bir canlının hücresi olabilir mi?
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Hocam varsa bile en azından inandığım için cennete girmemi sağlayacak İslam'a inanıyorum. Onun haricinde kaybedecek bir şeyim olmadığı için ölümden pek korkmama gerek yok. Reenkarnasyon mantığa biraz aykırı olduğundan pek inanmıyorum.
Bazı arkadaşlarım da tam inanmasa da ya varsa mantığıyla devam ediyor. Her türlü kardayım diyor. O sistem için de tam inanmış olmuyorsun. Ama bunu anlayamıyor. Reenkarnasyon var ama mantığını bilmiyoruz bazı int*h*r eden insanlarda görülebiliyor veya öldürülen. Hayatı ömrü tamamlamak gerekiyor görev gibi bir şey.
Lessra
Başarılı
Olmasa bile bir şey kaybetmem diyenler boşuna vaktini harcamasın müslüman değil bir kere tam inanmıyor kalbiyle bu nasıl bir mantık?Bazı arkadaşlarım da tam inanmasa da ya varsa mantığıyla devam ediyor. Her türlü kardayım diyor. O sistem için de tam inanmış olmuyorsun. Ama bunu anlayamıyor. Reenkarnasyon var ama mantığını bilmiyoruz bazı int*h*r eden insanlarda görülebiliyor veya öldürülen. Hayatı ömrü tamamlamak gerekiyor görev gibi bir şey.
Şu an dünyaya bakış açım nasıl bunu kendim bile bilmiyorum. Son derece dindar bir ailede doğup büyüdüm, çocukluğum büyük bir kısmı camilerde geçti. 10 yaşımdan geçtiğimiz seneye kadar 5 vakit namaz kılan biriyken kendimi sorgulamaya başladığım günden bu yana bir yaratıcı olup olmadığı konusuna bile şüpheli yaklaşıyorum.
Bir tanrı varsa, var olup da elini ayağını üzerimizden çekmediyse, çektiğimiz acıların sıkıntıları gidermesini isterdim sadece. Ölmekten korkuyorum açıkçası çünkü hala yaşamak için can atan bir ruh yatıyor içimde. Yaş alıp zamanı geldiğini hissettiğimde korkmazdım sanırım, görünen köy kılavuz istemez. Ölümden sonrası olmasa garip bir yaşam olurdu. Hiçliğin nasıl bir şey olduğunu düşünmek pek mantıklı gelmiyor bana.
Bir tanrı varsa, var olup da elini ayağını üzerimizden çekmediyse, çektiğimiz acıların sıkıntıları gidermesini isterdim sadece. Ölmekten korkuyorum açıkçası çünkü hala yaşamak için can atan bir ruh yatıyor içimde. Yaş alıp zamanı geldiğini hissettiğimde korkmazdım sanırım, görünen köy kılavuz istemez. Ölümden sonrası olmasa garip bir yaşam olurdu. Hiçliğin nasıl bir şey olduğunu düşünmek pek mantıklı gelmiyor bana.
Tanrının var olup olmadığını yaşadığımız sürece bilemeyiz. Tanrının hep var olması fikri bana saçma geliyor. Onun da bir yaratıcısı olması gerekli. Lakin onun yaratıcısı nasıl var olacak? Ama tanrı var olmadan bu kâinat nasıl oluşacak? Bu fikir yüzünden kendimi sorguluyorum kaç yıldır. Ölümden sonrası için hiçlik çok düşündürüyor. Umarım reenkarnasyon veya Cennet-Cehennem gibi bir şey vardır. Eğer tanrı varsa ölümden sonrasını planlamıştır diye düşünüyorum.Şu an dünyaya bakış açım nasıl bunu kendim bile bilmiyorum. Son derece dindar bir ailede doğup büyüdüm, çocukluğum büyük bir kısmı camilerde geçti. 10 yaşımdan geçtiğimiz seneye kadar 5 vakit namaz kılan biriyken kendimi sorgulamaya başladığım günden bu yana bir yaratıcı olup olmadığı konusuna bile şüpheli yaklaşıyorum.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Olmasa bile bir şey kaybetmem diyenler boşuna vaktini harcamasın Müslüman değil bir kere tam inanmıyor kalbiyle bu nasıl bir mantık?
İşte öyleleri de var.
Tanrının var olup olmadığını yaşadığımız sürece bilemeyiz. Tanrının hep var olması fikri bana saçma geliyor. Onun da bir yaratıcısı olması gerekli. Lakin onun yaratıcısı nasıl var olacak? Ama tanrı var olmadan bu kâinat nasıl oluşacak? Bu fikir yüzünden kendimi sorguluyorum kaç yıldır. Ölümden sonrası için hiçlik çok düşündürüyor. Umarım reenkarnasyon veya cennet-cehennem gibi bir şey vardır. Eğer tanrı varsa ölümden sonrasını planlamıştır diye düşünüyorum.
Ölümden dönenlerin dedikleri hep birbirine benzer ve yakın şeyler. Görme engelli bir birey bile aynı şeyleri anlatıyor. Bu insan doğuştan engelli. Beynin bir oyunu olduğunu düşünmüyorum. Bir yere kadar beyin idare eder ve herkes de aynı şeyleri göremez bence. İnsanlar kendi yaşamını kendileri seçiyor bundan dolayı tanrı müdahale etmiyor ama özgür irade var gelecek buna göre değişiyor tabii kendi evrenimize göre böyle başka olasılılar başka evrenlerde gerçekleşiyor. Sonunda da kendi özbenliğin ister ruh de deneyim kazanıyor. Farklı bir canlı veya evrende de doğabiliyorsun. Hipnoz ile bunu bulanlar vardı. Biraz araştırma yaparsanız anlarsınız.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin