Hocam, mecburen Ailem'den ve ortamdan uzaklaşmam gerekiyor İnan mecburiyetten böyle bir şey yapmam lazım.
Hocam o zaman şöyle bir durum önerebilirim sana. Eğer ki aileden uzaklaşmak için illa il dışına çıkmam gerekiyor diyor isen bence bunu yapma. Hemşirelik gibi saçma bir bölümü (bence) okumak için 4 senenin çöpe atma. Bu sana hem çok maddi külfet bindirir hem de çektiğin efor değmez. Sana daha iyi bir alternatif önerebilirim. Ortaöğretim KPSS. Bu sınava girmen için lise mezunu olman yeterli. Soruları da yksden bir tık düşük zorlukta. Düz Memurluk gibi çok daha rahat ve getirisi nispeten daha iyi bir yerde işe başlarsın. Memurluktan rahatı yok bu devirde 40-45 bin civari maaş alırsın işine göre de değişir bu. Sonrasında da rütbe yükseltme sınavına girer mesleğini ve maaşını arttıracak daha kaliteli bir işe girersin. 10 yıl sonrada yeşil pasaport hakkın olur ülke ülke gezersin. Hukuk okuyan birisi olarak açıkça söylüyorum bu devirde işiniz garanti olmadıkça üniversite okumak mantıksız.

Hocam o zaman şöyle bir durum önerebilirim sana. Eğer ki aileden uzaklaşmak için illa il dışına çıkmam gerekiyor diyor isen bence bunu yapma. Hemşirelik gibi saçma bir bölümü (bence) okumak için 4 senenin çöpe atma. Bu sana hem çok maddi külfet bindirir hem de çektiğin efor değmez. Sana daha iyi bir alternatif önerebilirim. Ortaöğretim KPSS. Bu sınava girmen için lise mezunu olman yeterli. Soruları da YKS'den bir tık düşük zorlukta. Düz memurluk gibi çok daha rahat ve getirisi nispeten daha iyi bir yerde işe başlarsın. Memurluktan rahatı yok bu devirde 40-45 bin civari maaş alırsın işine göre de değişir bu. Sonrasında da rütbe yükseltme sınavına girer mesleğini ve maaşını arttıracak daha kaliteli bir işe girersin. 10 yıl sonra da yeşil pasaport hakkın olur ülke ülke gezersin. Hukuk okuyan birisi olarak açıkça söylüyorum bu devirde işiniz garanti olmadıkça üniversite okumak mantıksız.

Ortaöğretim KPSS'ye girip düz memur olmaktansa 2 sene sağlık bölümlerinden birini okuyup 1.5 2 katı maaş alıp daha rahat olmak daha mantıklı gibi. Ortaöğretim KPSS'ye YKS canavarlari girip birçok yeri doldurabiliyorlar burada ön lisans KPSS biraz daha mantıklı oluyor.

Ortaöğretim KPSS'ye girip düz memur olmaktansa 2 sene sağlık bölümlerinden birini okuyup 1.5 2 katı maaş alıp daha rahat olmak daha mantıklı gibi. Ortaöğretim KPSS'ye YKS canavarlari girip birçok yeri doldurabiliyorlar burada ön lisans KPSS biraz daha mantıklı oluyor.
O yks canavarlarından biri seneye ben olacağım gibi :) şakası bir yana senin dediğin sadece mezun olduğun alandan atanabiliyorsun diye biliyorum. Ortaöğretim kpss de ise böyle bir durum yok. Arkadaş da zaten ön lisansi sanırım biraz öylesine okuyacak ondan kendini tek bölüme kapatmaması daha avantajına olur gibi geldi. Tabi ki karar kendisinin.

O YKS canavarlarından biri seneye ben olacağım gibi :) şakası bir yana senin dediğin sadece mezun olduğun alandan atanabiliyorsun diye biliyorum. Ortaöğretim KPSS de ise böyle bir durum yok. Arkadaş da zaten ön lisansi sanırım biraz öylesine okuyacak ondan kendini tek bölüme kapatmaması daha avantajına olur gibi geldi. Tabii ki karar kendisinin.

Tekrar YKS'ye mi hazırlanıcaksınız yoksa hukuktan atanmak mı hedef. Onun dışında ortaöğretim KPSS'den atandığınızda veznelerde vesaire çalışıyorsunuz yani çok büyük bir avantajı hatta hiç avantajı olduğu söylenemez çünkü ortaöğretim KPSS'ye her telden girip atanayım yeter kafası ile giren çok insan var. En azından benim için kendi bölümümdekilerle yarışmak daha mantıkli dediğiniz gibi karar kendisinin.

1 ve 2. sinifin dersleri ayni ise 2. veya 3. siniftan baslayabiliyorsun. Okudugun bolumun universite sayfasini incelemeni oneririm orada yazabiliyor. Bizim universitede yaziyordu DGS ile hangi bolumlere gecebildigimiz.

Tekrar YKS'ye mi hazırlanıcaksınız yoksa hukuktan atanmak mı hedef. Onun dışında ortaöğretim KPSS'den atandığınızda veznelerde vesaire çalışıyorsunuz yani çok büyük bir avantajı hatta hiç avantajı olduğu söylenemez çünkü ortaöğretim KPSS'ye her telden girip atanayım yeter kafası ile giren çok insan var. En azından benim için kendi bölümümdekilerle yarışmak daha mantıkli dediğiniz gibi karar kendisinin.
Yok hocam, ben bölümümden memnunum zaten. Ama bir sene uzayacak benim okulum 5. Senemde fazla bir ders yüküm olmayacak. Hukuktan bağımsız bir şekilde geçici olarak devlet memurluğu düşünüyorum. Kendi büromu açmak yada kariyerimi yönlendirmek için uzattığım bir sene boyunca para kazanmaya odaklı çalışacağım. Mezun olduktan sonra parayı kariyerimde değerlendirmeyi düşünüyorum.

Çok büyük bilgi kirliliği yapmışsınız hocam. Bizzat bu işlerin içinde olan biri olarak söylüyorum önlisans ya da ortaöğretim şu an için fark etmiyor ikisi de eşit kademede çünkü önüne gelenin iki yıllık diploması var. Önemli olan lisans. Ha illa KPSS ile atanmaksa tercihiniz bu ortaöğretimde daha basit oluyor. Kontenjan olarak artık birbirlerine çok yakın. Maaş konusunda da bilginizin olmadığını görüyorum. Kademe mantığı vardır. Her 3 senede bir kademe atlarsınız. Kademe artışı size fazladan gelir sağlar. Bu da kesintilerle 1000-2000 arasında oynar. GİH hizmetinde normal memur olarak atanırsanız 9/1 olarak göreve başlarsınız ama TH sınıfında başlarsanız 10/1 ya da bölümünüze göre 11/1 olarak başlarsınız. En basitinden bir hemşire maaşını hesaplayabilirsiniz. Kademe 5/1 hemşire 50 ile 55 arası alır. Nöbetlere kalırsa bu durum artış gösterir. 1 buçuk 2 kat maaşı Uzman alıyor :rofl:

TH olarak çalıştığım kurumdan dolayı 9/1 kademede işe başladım. TH yani teknik hizmetler normal memurdan daha fazla maaş alır. GİH dediğimiz genel idari hizmetler ise bildiğimiz klasik masabaşı memurdur ve sabittir maaşı. Şu an masamda otururken bir hemşire ile nöbete kalmadan aynı maaşı alıyorum ve Ortaöğretimden atanıp üniversiteyi açıktan bitirmiştim. Bana da önlisanstan gir daha avantajlı dediler ama dinlemedim 4 ay çalıştım ve kazandım. Eğer lisans olsaydı mevzu daha farklı olurdu. Bu yüzden arkadaşımızın 4 yıllığa DGS ile geçiş yapması daha mantıklı gözüküyor.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi yapılabilir mi örneğin sekreterlik okuyoruz. Mezun olunca veya iş bulamayınca tekrardan YKS girip 4 yıllık bölüm kazanabilir miyiz? Örneğin hemşirelik kazanmak istiyorum diyelim. Bu mümkünü?

Mümkün ama zor, tıbbi sekreterlik tercihi yapman bir kere saçma olur çünkü önü kapalı ama eğer diyorsan ki ben üniversiteye sadece gitmek için gidip okurken tekrar YKS'ye hazırlanacağım okul beni yormamalı o zaman gidilir ama bana kalsa gider önlisanstan hemşireliğe DGS ile geçiş yapabileceğim bir bölümü tercih eder ve yine YKS'ye hazırlanırdım hem de okul bitince DGS'ye girerdim zaten TYT ile konuları neredeyse birebir aynı iki ihtimali de değerlendirirdim üstüne senin DGS de bizdeki gibi zorluğun da yok internetten bakarsan DGS ile ilgili video çeken ve sınavı kazananların çoğu sağlıkçı kazanamama ihtimalin çok düşük yani tek olumsuz yanı GNO/AGNO aynı netleri yaptığın bir kişiden 0,1 puan az bile olursa o kişi seni eliyor.

Hocam o zaman şöyle bir durum önerebilirim sana. Eğer ki aileden uzaklaşmak için illa il dışına çıkmam gerekiyor diyor isen bence bunu yapma. Hemşirelik gibi saçma bir bölümü (bence) okumak için 4 senenin çöpe atma. Bu sana hem çok maddi külfet bindirir hem de çektiğin efor değmez. Sana daha iyi bir alternatif önerebilirim. Ortaöğretim KPSS. Bu sınava girmen için lise mezunu olman yeterli. Soruları da YKS'den bir tık düşük zorlukta. Düz memurluk gibi çok daha rahat ve getirisi nispeten daha iyi bir yerde işe başlarsın. Memurluktan rahatı yok bu devirde 40-45 bin civari maaş alırsın işine göre de değişir bu. Sonrasında da rütbe yükseltme sınavına girer mesleğini ve maaşını arttıracak daha kaliteli bir işe girersin. 10 yıl sonra da yeşil pasaport hakkın olur ülke ülke gezersin. Hukuk okuyan birisi olarak açıkça söylüyorum bu devirde işiniz garanti olmadıkça üniversite okumak mantıksız.

Hukuk okuyan birisinin böyle bir yazı yazması şaşırttı çünkü okumayan bir insan bilebilir ki sağlıktan tutun adalete kadar memurlukta referans(torpil) dönüyor yani amcası dayısı veya bir partinin gençlik kollarından bir bağlantısı yok ise ortaöğretim KPSS'den bile atanması çok zor sınava girip kendi rütbesini de yükseltemez, o pratikte öyle basit bir şey değil ve memurlukta da iş hiçbir zaman garanti değil üstünüzdekiler isterlerse işinizden olma ihtimaliniz her şekilde var.

Son düzenleme: