Makaleler
1
Kurumsal kullanıcılar için Wi-Fi 7 kurumsal erişim noktalarına destek ekleniyor ve Grup İlkesi aracılığıyla ön yüklü bazı Microsoft Store uygulamalarının kaldırılmasına izin veriliyor.
Bu epey önemli aslında. Tam olarak nasıl yapılıyor acaba? Ben de 25H2 kullanıyorum.

Windows 11’in 25H2 sürümünde, BT yöneticileri artık Enterprise (Kurumsal) ve Education (Eğitim) sürümlerinde önceden yüklü Microsoft Store uygulamalarını (inbox apps) Grup İlkesi üzerinden kaldırabiliyor. Bu politika temelli kaldırma yöntemi, cihaz hazırlama sürecini kolaylaştırıyor ve Microsoft Clipchamp, Media Player ve Microsoft Teams gibi kaldırılan uygulamaların yeniden görünmesini engelliyor.

Bu uygulamaları Grup İlkesi aracılığıyla kaldırmak için yöneticiler, bu amaç için özel olarak tasarlanan “Policy-based removal of preinstalled Microsoft Store apps” adlı politikayı kullanıyor. Bu özellik, Grup İlkesi ayarları üzerinden ya da ApplicationManagement Policy CSP (Yapılandırma Hizmeti Sağlayıcısı) aracılığıyla RemoveDefaultMicrosoftStorePackages kullanılarak yönetiliyor.

Bu yöntem, dağıtım ve cihaz yönetimi sırasında istenmeyen önceden yüklü uygulamaların yeniden yüklenmesini önleyerek daha iyi kontrol imkânı sağlıyor.

Ayrıntılı kurulum ve politika yapılandırması için BT yöneticilerinin, 25H2 güncellemesiyle tanıtılan bu politika yaklaşımına ilişkin Microsoft belgelerine başvurmaları öneriliyor:

GPO sekmesi altında ek bilgi mevcut.

1. Win + R tuşlarına basıp çalıştırı açın.
  2. Açılan pencereye gpedit.msc yazın ve Enter’a basın.
  3. Computer Configuration bölümüne gidin.
  4. Windows Components klasörünü açın.
  5. App Package Deployment klasörüne girin.
  6. Sağ taraftaki Remove Default Microsoft packages from the system seçeneğine çift tıklayın.
  7. Açılan pencerede ayarı Enabled olarak değiştirin.
  8. Listeden kaldırmak istediğiniz uygulamaları seçin.
  9. Apply ve ardından OK butonuna basın.

Düzenleme: Sanırım bu değişiklikler yalnızca yeni oluşturulan kullanıcılar için geçerliymiş.

1759510751696.webp

Son düzenleme: