Windows XP
Başarılı
İşletim sisteminin bütün RAM yönetim mekanizmasına küfür ettin az önceMerhabalar, benim PC'nin RAM'inin yarısından fazlası önbelleğe ayrılmış durumda. Bunu nasıl azaltabilirim?
Azaltılmaz.Merhabalar, benim PC'nin RAM'inin yarısından fazlası önbelleğe ayrılmış durumda. Bunu nasıl azaltabilirim?
Açılışta 4 GB oluyor, çoğu programı kapatıyorum arkadan ama 1 saat kadar süre geçtikten sonra hemen 20 GB oluyor.Önbelleğe alınmış RAM, arkada açık bıraktığınız fakat kullanmadığınız uygulamalar için ayrılmış olan RAM miktarı olması lazım. Arka planda açık olan neler var? Bu ayar gerek duyulduğu zaman kendini azaltıyor zaten. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp tekrar test edin.
Sıkıntı yok. Yeni şeyler açtıkça önbelleğe alıyor ama gerek duyarsa zaten oradaki RAM miktarını azaltır. Başka türlü azaltmanızın bir şeyleri karıştırmadan mümkün olduğunu sanmıyorum. Böyle kalması daha iyi.Açılışta 4 GB oluyor, ve çoğu programı kapatıyorum arkadan ama 1 saat kadar süre geçtikten sonra hemen 20 GB oluyor.
İsterse 30 olsun 40 olsun, gerektiginde temizliyor.Açılışta 4 GB oluyor, çoğu programı kapatıyorum arkadan ama 1 saat kadar süre geçtikten sonra hemen 20 GB oluyor.
Gerektiğinde azaltıyor sorun yok.Merhabalar, benim PC'nin RAM'inin yarısından fazlası önbelleğe ayrılmış durumda. Bunu nasıl azaltabilirim?