Qualcoom Snapdragon 695 her konuda gayet iyi bir işlemci. Lenovo Tab M10 TB328FU tableti kullandım ama sorun yaşadığım için yetkili servis kağıdı ile aldıktan 6 ay sonra filan iade ettim. Her neyse konumuz bu değil emin olun ama aynı fiyata satılan tablette bulunan Unisoc T610 işlemci daha berbat.

Unisoc ile karşılaştırman baştaki hatan zaten. Karşılaştıracaksan aynı fiyat bandındaki muadili MediaTek işlemciyle karşılaştırırsın. Unisoc'un çöp olduğunu herkes biliyor.

Her konuda yeterli değil. Günlük kullanım ve hafif oyunlar için tasarlanmış bir işlemci. Arayüzü akıcı olarak sunması zor. Bu yüzden arkadaş bloatwareleri kaldırma yöntemine başvurmuş. Saf AOSP bile yeterince kaynak harcıyor. Önemli olan işlemcinin ham gücü. Kaldırmadır devre dışı bırakmadır bunların etkisi büyük olmaz. Sadece RAM kullanımına bir nebze etki eder.

Her konuda yeterli değil. Günlük kullanım ve hafif oyunlar için tasarlanmış bir işlemci. Arayüzü akıcı olarak sunması zor. Bu yüzden arkadaş bloatwareleri kaldırma yöntemine başvurmuş. Saf AOSP bile yeterince kaynak harcıyor. Önemli olan işlemcinin ham gücü. Kaldırmadır devre dışı bırakmadır bunların etkisi büyük olmaz. Sadece RAM kullanımına bir nebze etki eder.

Ben orada Unisoc T610'u örnek verdim hani size göre Qualcoom Snapdragon 695 kötü bir işlemciymiş ya ondan. Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128 tableti kullanıyorum ve PUBG Mobile gibi oyunlarda FPS değerlerinden, kasma olmamasından ve 30-33 °C civarlarda dolaşmasından memnunum. Tekrar söylüyorum bu işlemci her konuda iyi ve normal bir kullanıcıyı pişman etmez. Fakat siz daha iyi bir amiral gemisi düzeyinde işlemcisi olan tablet istiyorsanız bütçeyi arttırıp Samsung Tab S serisi almanız lazım. Ek olarak Samsung'un şöyle bir artısı var Google'a ait olan Drive, Fotoğraflar, Google TV ve YouTube Music kaldırılabiliyor. Şu an telefon olarak mesela Huawei Mate 10 Lite'i kullanıyorum ve YouTube Music'in dışında söylediğim uygulamalar ADB AppControl gibi uygulamaları kullanmadan kaldırılamıyor. Onun dışında Samsung'a ait Bizz, Galaxy Fırsatları, Kids, Samsung Free ve Samsung Shop uygulamaları da silinebiliyor. Evet, belki bu uygulamalar ön yüklü olarak geliyor ama isteğe bağlı olarak kolaylıkla silinebilmesi bence iyi. Günümüzde artık bana göre 4 GB RAM yetersiz ve en az 8 GB RAM bulunmalı ama bütçesi fazla olmayan insanlar sırf ucuza alabilsin diye halen 4 GB seçeneğini ekliyorlar diye düşünüyorum. Mesela o zamanlar (13 Mart 2024 Akakçe verileri) Grafit 4/64 GB olanı en ucuz 4.500 TL iken Grafit 8/128 GB olanını Samsung Türkiye satıcısından en ucuz fiyatla 6.789 TL'ye almışım.

Unisoc ile karşılaştırman baştaki hatan zaten. Karşılaştıracaksan aynı fiyat bandındaki muadili MediaTek işlemciyle karşılaştırırsın. Unisoc'un çöp olduğunu herkes biliyor.

7500 TL ve altını düşünüyorsak Tab A9+ da bulunan SoC en güçlüsü. En yüksek mediatek Helio G99 ile karşılaştırılabilir. ve sonuç

@683, @gesaffelstein,

Ondan sonra en güçlü Huawei MatePad 11.5 tablet (6 GB) 2024 geliyor Snapdragon 7 gen 1 ile 7644 TL.