Forumda son sıralar bir öneri açma isteği var, normal konudan çok öneri konusu var. Forum resmen XenForo'ya hizmet amacıyla açılmış ve XenForo üreticilerinin acaba biz bu içeriğe daha nasıl özellikler koyabiliriz diye düşünürken açmış oldukları bir denek forumuna döndü iyice. Her önüne gelen forum hakkındaki bir yeri beğenmiyor ve öneri açıyor. Şartlar değişmeli mümkünse.

Neden öneri sunamıyorum, oy veremiyorum? 50 mesaj ve 2 haftalık üyelik şartı az. Forumun 4. ayındayken en azından 1 aylık üyelik ve 250 civarı bir mesaj sınırı koyulabilir.

Artı 32 Eksi
Bence 2 aylık üyelik 750 mesaj, 125 ödül puanı ve 5 çözüm şartı olmalı. Daha kaliteli öneriler gelir.

Çözüm şartı olmazsa anlaşırız. Çözüm almak bayağı rastgele bir olay.

Geçen 2 hafta önce yazdığım şey çözüm oldu mesela.

Forumda son sıralar bir öneri açma isteği var, normal konudan çok öneri konusu var. Forum resmen XenForo'ya hizmet amacıyla açılmış ve XenForo üreticilerinin acaba biz bu içeriğe daha nasıl özellikler koyabiliriz diye düşünürken açmış oldukları bir denek forumuna döndü iyice. Her önüne gelen forum hakkındaki bir yeri beğenmiyor ve öneri açıyor. Şartlar değişmeli mümkünse.

Neden öneri sunamıyorum, oy veremiyorum? 50 mesaj ve 2 haftalık üyelik şartı az. Forumun 4. ayındayken en azından 1 aylık üyelik ve 250 civarı bir mesaj sınırı koyulabilir.

Bence de şartlar biraz daha katılaşırsa güzel olur. Bayağı saçma öneriler görüyoruz, bunlarla dalga geçmek komik gerçi. Ama forum için gereksiz zaman kaybı yarattığı da doğru.

Bu bence ileride istemsek bile değişecek gibime geliyor. Forum taze olduğu için gelen her öneriye açık yönetim. İleride eklenebilecek şeyler çok nadir olunca bu sayı arttırılıp boş önerilerin önüne geçilir.

Yine de artıladım.

Mesaj şartı beni rahatsız etti. Konuda 500 mesaj şartı diyen mi ararsın, 750 diyen mi ararsın hepsi havada uçuşuyor. Geçerli fikirlerimin olması için yüzlerce mesaj mı yazmam gerekiyor? Mesaj yazmadan da mantıklı fikir sunabilir miyim? Evet.

Mesaj sayısından çok üyelik tarihi önemli. Onunla ilgili düzenleme olabilir, şu anki mesaj sayısını da makul seviyede tutarlarsa mantıklı görünür gözümde.

Bir önerinin başlığından ne kadar eksi ne kadar artı aldığını anlayabiliyorum. Bu konuda profesyonel olduk.

Var olan şartlara ayda 1 konu şartının eklenmesi yeterli olur diye düşünüyorum. Forum yeni ama insanlar yeni değil, en azından hepsi değil. Gerek Technopat gerek farklı forumları kullanmış kişiler olabilir. 2 haftada 50 mesaj atmak yeterli bir vakit ayırmak demek bence.

20 sayfa öneri konusu var. Kabaca 400 tane diyebiliriz. Bunun sadece 25 tanesi planlanıyor. Onların da yarısı civarı öneri konusu açılmasa dahi getirilecek şeyler.
  • Rütbeler (1)
  • Yazım denetiminde yapay zeka kullanımı (2)
  • YouTube katıl butonu (1)
  • Temaların eklenmesi/değişmesi (2) (bakın, XenForo 2.3 ile sistem temasına göre bakıyor denilip geçilebilir ama olsun)
  • Mobil uygulama (3)
  • WhatsApp kanalı (1)
  • Bloglar (1)
  • Rozetler (1)
  • Tarayıcı/işletim sistemi gösteren eklenti (2)
Tahminimce sadece sonuncu yönetim tarafından düşünülmüyordu. Toplamda 14 tane var, kaldı 11.

400 öneri çok fazla. Bir süre konu onaylanmayıp var olanların temizlenmesi bile söz konusu olmalı. Yoksa Technopat önerileri gibi çöplüğe dönecek.

Yok arkadaşlar yetmez, 25000 mesaj sınırı koyalım. Sadece Recep Baltaş ve Yener hocalarım öneri atıp onaylasın. 250 yeter şimdilik, sınırı aşmayın. 1 ay falan da üyelik şartı olsa yeter bir de.

Yok arkadaşlar yetmez, 25000 mesaj sınırı koyalım. Sadece Recep Baltaş ve Yener hocalarım öneri atıp onaylasın. 250 yeter şimdilik, sınırı aşmayın. 1 ay falan da üyelik şartı olsa yeter bir de.
25000 çok 250 ise az. Tam ortası 2500 yapalım. Sadece @umut ve ben öneri yaparız böylelikle 😉.