Burkii 6

Yetkin
Makaleler
1
Yer
İzmir
Biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda öneri konularındaki ön eklerine dair @Leo hocamın bir bilgilendirme yazısı vardı. Bu yazıda üyelerin yazdığı öneri konularını çeşitli ön eklerle kategorize ettiklerinden bahsediyordu. Bu epey yararlı oluyor zira sunulan öneri hakkında Techolay yönetiminin konuyla ilgili fikrini net biçimde görebiliyoruz. Ancak sorun şu ki "Techolay Önerileri" kategorisine girdiğim zaman ön eki bulunmayan pek çok konu bulunmakta ve oy sayısı bakımından 40-60 arasında artılanmış konular da bulunuyor bunların içinde. Daha ilk sayfalarda var bu durum, yanlış anlamayın. Bu durumun önüne geçebilmek için belirli bir süre verilip (1 hafta bile olabilir bu süre artık nasıl belirlenirse) o zaman da geçtikten sonra moderatörler de değerlendirdikleri kadarıyla konuya ön ekini eklesin. Hatta "İzleniyor" ön ekindeki yazıları için de bir zaman verilip kesin bir karara varılabilir bu sayede.

Örnek görseller:

Ekran görüntüsü 2024-03-06 214511.webp

Ekran görüntüsü 2024-03-06 214525.webp

Ekran görüntüsü 2024-03-06 215156.webp

İlgili konu yazısı:

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda öneri konularındaki ön eklerine dair @Leo hocamın bir bilgilendirme yazısı vardı. Bu yazıda üyelerin yazdığı öneri konularını çeşitli ön eklerle kategorize ettiklerinden bahsediyordu. Bu epey yararlı oluyor zira sunulan öneri hakkında Techolay yönetiminin konuyla ilgili fikrini net biçimde görebiliyoruz. Ancak sorun şu ki "Techolay Önerileri" kategorisine girdiğim zaman ön eki bulunmayan pek çok konu bulunmakta ve oy sayısı bakımından 40-60 arasında artılanmış konular da bulunuyor bunların içinde. Daha ilk sayfalarda var bu durum, yanlış anlamayın. Bu durumun önüne geçebilmek için belirli bir süre verilip (1 hafta bile olabilir bu süre artık nasıl belirlenirse) o zaman da geçtikten sonra moderatörler de değerlendirdikleri kadarıyla konuya ön ekini eklesin. Hatta "İzleniyor" ön ekindeki yazıları için de bir zaman verilip kesin bir karara varılabilir bu sayede.

Örnek görseller:

Eki Görüntüle 24908

Eki Görüntüle 24909

Eki Görüntüle 24910

İlgili konu yazısı:
Bence de bu boştaki önerilere el atılmalı. Boşta olan önerilerim var mesela.

Bence de, bir öneri konusu çok uzun zaman sonra hayata geçiriliyor. İşler biraz daha hızlandırılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştakilerin hepsini izleniyor olarak düşünebilirsiniz. İzleniyor ön ekli tüm konulara yazılan mesajların okunduğunu düşünmüyorum şahsen.

Düşünemeyeceğim maalesef. Okuyup geri bildirimde bulunmalılar bir zahmet ki ben de ne kadar iplendiğimi bileyim, ona göre katkı sağlayayım.

Ön ek almamış önerilerin basitçe henüz değerlendirilmediğini veya onlara sıra gelmediğini düşünebilirsiniz.

Bazı öneriler ön ek almasa da, öneri uygulayıcı üst yetkililer tarafından mesaj alabilir. Bu durumda üyelerle fikir alışverişinde bulunmak istiyor veya o an için herhangi bir aksiyon almamayı düşünüyor olabiliriz. Bazı önerilerin İzleniyor ön eki alması için ayrıca bizim de dikkatimizi çekmesi gerekiyor, ön eksiz bazı öneriler basitçe bizim ilgimizi çekmiyor olabilir.

Bu durumda ezici bir yığılma olmadığı sürece İzleniyor ön eki vermemeyi tercih edebiliriz. Ön ek ataması manuel bir süreç olduğu ve otomasyona bağlanmadığı için buradan yönetimin odağını anlayabilmeniz mümkün.

Mesela şu an tepkileri gizleme eklentisi için son kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Ardından moderasyonla ilgili üyelerin ciddi katılım sağladığı önerileri toplu bir şekilde hayata geçirmek (veya geçirmemek) amacıyla istişarelerimizi sonuca bağlayıp, gerekirse eklentisini kodlayacağız. Bu esnada oluşan zaman boşlukları ile diğer önerileri de hızlıca hayata geçirmemiz mümkün.

Sosyal'in gelişimini ve tüm alanlarda mutlak üstünlüğünü sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Boştakilerin hepsini izleniyor olarak düşünebilirsiniz. İzleniyor ön ekli tüm konulara yazılan mesajların okunduğunu düşünmüyorum şahsen.
Okunuyor, fark ettiyseniz o ön eki alan önerilerin bazıları uygulanırsa problem yaratabilecek türden.

Bu yüzden tam bir fikir edinmek veya oluşabilecek problemlerin listesini çıkarmak amacıyla üyelerin mesajlarını da inceliyoruz.

Şu an çoğu eski öneri konusunda da ön ek yok. O yüzden o öneriler hakkında yönetim ne planlıyor bilmek zor.
Eski tarihli önerilere de kademeli olarak bakacağız, bazı önerileri uygulamak veya sadece keşfetmek bile zaman alıyor.

İzleniyor derken ön eki öyleymiş gibi demek istemiştim. Gerçekte izeniyor olsa bu konu açılmazdı. Markete gittiğinizde kasanın önünde olmanıza rağmen sıranın sonundakilere bakılması gibi.

"Sıra gelmediğini" :rofl: Saygıda son nokta. Yönetim için önceden açılan konular önemsizmiş arkadaşlar. Bu yüzden var olan konuların aynıları açılıp duruyor demek.

İzleniyor derken ön eki öyleymiş gibi demek istemiştim. Gerçekte izeniyor olsa bu konu açılmazdı. Markete gittiğinizde kasanın önünde olmanıza rağmen sıranın sonundakilere bakılması gibi.
İzlendiğini ve mesajların okunduğunu belirttim, bundan sonra söyleyecekleriniz subjektif olur, objektif işleyişi yansıtmaz.
"Sıra gelmediğini" :rofl: Saygıda son nokta.
Zaman ve sıralama hayatın iki temel dinamiğidir, bizim operasyonlarımız da bu iki dinamikten bağımsız değildir.

Kendi içimizde bir yol haritamız ve odak önceliğimiz var, bunlara göre önerileri uygulamaya koyuyoruz.
Yönetim için önceden açılan konular önemsizmiş arkadaşlar.
Böyle bir şey söylenmedi.
Bu yüzden var olan konuların aynıları açılıp duruyor demek.
Muhtemelen üyeler öneri açmadan önce kontrol etmediği için kopya öneriler açılıyordur.