23894

Becerikli
Arkadaşlar selamlar, bugün size acı ama gerçek bir olaydan bahsedeceğim.

Hayatım online oyunlarla geçti bu zamana kadar, 29 yaşındayım. Kendime sırf bu oyun illettinden kurtulmak için geçen ay Macbook aldım hatta. Bakın oynadığım her oyunda 10.000 saatim vardır abartısız söylüyorum. O derece bağımlıydım, ancak şunu anladım ki online oyunlar bizi tamamen bağımlı yapmak için, gerek eşleştirme sisteminden hırs yapmamız olsun, gerek oyun için kozmetik, ana tema, trailer, kitlesi, oyunun DEVleri vs her şey oyunu daha fazla oynamamız üzerine kurulu.

Bu online oyunlarda en yüksek dereceye gelmek isteyen arkadaşlar, ve bunun için hayatını oyunların arkasına koyan adamlar, nitekim bu ben oluyorum, tamamen kendimize zarar vermiş oluyoruz. Zira ben o oyunda en yüksek dereceye ulaşsam hayatımda değişen tek şey o oyunu oynayan arkadaşım olduğunda ben en yüksek derecedeyim diye ona hava atmam olacak. Eğer gerçekten yeteneğiniz varsa, spora kasıyorsanız, ki bu sadece lol ve valorant oyunları için geçerli şu anda sadece, o arkadaşlara lafım yok fakat olamazsanız hayatı kaybetmeyin, emin adımlarla ilerleyin.

Ben hala Macbook aldığımda bile oyunları düşünüyorum, acaba yine pc mi toplasam diyorum fakat bu illet böyle bir şey işte.

Not: Laflarım günde story mod oynayan ve 2-3 günde bir 1 saatini harcayan arkadaşlara değil.

Konu başlığına direkt cevabını verip geçeceğim; CS'den kazandığım parayla hem eğitim masraflarımı hem spor hayatı masraflarımı hem de kendi ameliyatımın masraflarını ödedim, spor hayatımda kazandığım maaşla da babamın ameliyatını ödedim.
Bununla alakalı en iyi örnekler zamanının Knight Online'ında mevcut, efsane çarlar listesindeki hesaplardan birisi için Ferrari ve Kadıköy'de 3+1 ev teklif edildiğini de gördüm(Dileyen arkadaşlar Bayrampaşa'daki internet cafeleri gezip sorabilir, Bayrampaşa'da oldu bu olay.).
Nakit getirisi olan ve takas işlemlerinin yoğun olduğu oyunları oynamak hiç de boş iş değil.

Konu başlığına direkt cevabını verip geçeceğim; CS'den kazandığım parayla hem eğitim masraflarımı hem spor hayatı masraflarımı hem de kendi ameliyatımın masraflarını ödedim, spor hayatımda kazandığım maaşla da babamın ameliyatını ödedim.
Bununla alakalı en iyi örnekler zamanının Knight Online'ında mevcut, efsane çarlar listesindeki hesaplardan birisi için Ferrari ve Kadıköy'de 3+1 ev teklif edildiğini de gördüm(Dileyen arkadaşlar Bayrampaşa'daki internet cafeleri gezip sorabilir, Bayrampaşa'da oldu bu olay.).
Nakit getirisi olan ve takas işlemlerinin yoğun olduğu oyunları oynamak hiç de boş iş değil.
Keşke sadece başlığı okuyana kadar içeriğimi de okusaydın hocam. Ayrıca burada bahsettiğimiz oyunlar ana akım oyunlar, LOL-CS-DOTA-Valorant gibi, üzgünüm ama MMO oyunları, hele hele de KO Türkiye dışında hiçbir pazarda aktif değil, global düşünün.

Keşke sadece başlığı okuyana kadar içeriğimi de okusaydın hocam. Ayrıca burada bahsettiğimiz oyunlar ana akım oyunlar, LOL-CS-DOTA-Valorant gibi, üzgünüm ama MMO oyunları, hele hele de KO Türkiye dışında hiçbir pazarda aktif değil, global düşünün.
Knight Online'ın Avrupa'daki pazarına bi' ara bakarsınız.
Benim bahsettiğim oyun da CS zaten, CS ana akım oyunu değil diyorsan konuyu direkt takipten çıkayım.

Knight Online'ın Avrupa'daki pazarına bi' ara bakarsınız.
Benim bahsettiğim oyun da CS zaten, CS ana akım oyunu değil diyorsan konuyu direkt takipten çıkayım.
KO'nun hem EU hem de NA'de ilk 10a giremeyeğince her türlü bahse girerim, haliyle aktif olsa da değeri büyük şirketler ve yatırımcılar tarafından çok da önemli olmuyor.

Ayrıca bahsettiğiniz muhtemelen CS'den oynanılan şans oyunları, ben sadece oyunu oynayan ve zaman harcayan insanları kastediyorum, zira o kadar para kazandıysanız sporcu falan niye olmadınız ??

İşte, tam tahmin ettiğim gibi, önceden de söylediğim gibi, keşke içeriğimi okusaydınız, konuyla alakalasız cevaplar veriyorsunuz.

CS'ye 6000-7000 saatini harcayan insanlardan bahsediyorum.
Ben doğrudan konu başlığınıza yanıt verdiğimi belirtmişim zaten, konu başlığınız doğrudan online oyunları yerden yere vuruyor.
Bu arada CS'de 2 hesapla total 2500-2600 saatim vardır.