Yok, örnek amaçlı attım. Monitörler konusunda o kadar bilgim yok. Ayrı bir 1080P 144 Hz monitör önerisi konusu açın.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam dediğim gibi ben 6-7 aylığına kullanacağım sonra da dediğiniz gibi yepyeni bir hazır sistem kuracağım o sırada ya 2K ya 4K bir monitor çekerim şimdilik attığınız ASUS 144Hz monitor u alıyorum o halde. Peki model olarak iyi midir?
Detaylar
Kim cevapladı?Barış Baskan
Uzman
Yok, örnek amaçlı attım. Monitörler konusunda o kadar bilgim yok. Ayrı bir 1080p 144 Hz monitör önerisi konusu açın.
Tamamdır teşekkür ederim hocam en azından 1080P'ye karar vermiş oldum önemli olan buydu benim için.
144 veya 165 Hz güzel bir IPS panel bulursam alacağım teşekkür ederim hocam tekrardan.
Bana göre de akıcılık bir tık daha önde grafikten şimdi düşününce rivals da 1080 de 120 FPS alıyorsam ortalama 60'a düşecek 2K da 6 ay da olsa 1080 alıp eşime devretmek daha mantıklı.
Ama dediğim gibi arada bir hikayeli de oynayacağım 2K da iyice düşerdi herhalde FPS'ler mesela AC shadows aldım 1080p de çok daha akıcı olur herhalde.
Zaten işlemciniz iyi olsa bile 4060 için 1080P önerecektim. Kabaca 8GB VRAM için ideal çözünürlük 1080P. 12GB VRAM bir kart için 2K geçilebilir. 4K tarafında net bir şey diyemiyorum, bilmiyorum ve araştırmadım.Tamamdır teşekkür ederim hocam en azından 1080P'ye karar vermiş oldum önemli olan buydu benim için.
144 veya 165 Hz güzel bir IPS panel bulursam alacağım teşekkür ederim hocam tekrardan.
Bana göre de akıcılık bir tık daha önde grafikten şimdi düşününce rivals da 1080 de 120 FPS alıyorsam ortalama 60'a düşecek 2K da 6 ay da olsa 1080 alıp eşime devretmek daha mantıklı.
Ama dediğim gibi arada bir hikayeli de oynayacağım 2K da iyice düşerdi herhalde FPS'ler mesela AC shadows aldım 1080p de çok daha akıcı olur herhalde.
Hz ise işlemcinin verdiği FPS'e göre tercih ediyoruz diyelim. Bu arada 165 Hz alıp 144 Hz'de kullanılabilir. Çünkü bahsettiğim gibi 144 Hz yerine artık 165 Hz ve 180 Hz daha çok üretiliyor. Fiyatı iyi, özellikleri güzel 165 veya 180 Hz bulursanız onlar da alınabilir.
4060 VRAM'den dolayı 1080P kartı olarak kalıyor. 2K performansları DLSS ile bile kurtarmıyor.
Valerys
Becerikli
12 vram kartlara 40-50k paralar verilmez göreceğiniz üzere alacağınız monitorü bile kısıtlıyor bu durum.
16-20 vram arası AMD kart alın, oyununa göre 2-4k arası güzel akıcı şekilde keyif alırsınız.
Bence bütçe ile birlikte yeni sistem için konu açın orada herkes daha detaylı verimli şekilde yardımcı olur.
16-20 vram arası AMD kart alın, oyununa göre 2-4k arası güzel akıcı şekilde keyif alırsınız.
Bence bütçe ile birlikte yeni sistem için konu açın orada herkes daha detaylı verimli şekilde yardımcı olur.
Barış Baskan
Uzman
12 VRAM kartlara 40-50k paralar verilmez göreceğiniz üzere alacağınız monitorü bile kısıtlıyor bu durum.
16-20 VRAM arası AMD kart alın, oyununa göre 2-4K arası güzel akıcı şekilde keyif alırsınız.
RX 7700 xtli bir PC düşündüm dün ama vazgeçtim sonra NVIDIA kullandım hep ve şaşmak istemiyorum. Dediğim gibi 6 ay kullanacağım için ve ardından eşime vereceğim için sistemi rahatım. RTX 4060 1080p için güzel karttır. Uzun süre de götürür bana göre.
Yeni konular
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-