Arkadaşlar çoğunlukla online FPS oynayacağım. Tabii ki arada bir hikayeli de oynayacağım, örneğin AC Shadows ön sipariş verdim. Çoğunlukla FPS olacak. Oynadığım oyunlar sırasıyla aşağıdadır.
  • Escape from Tarkov.
  • Hunt Showdown.
  • Rainbow Six: Siege.
  • CoD BO6 & Warzone.
  • Valorant.
  • Marvel Rivals.
  • Dead by Daylight.
Sizden benim için en mantıklı tercih olan monitörü önermenizi isterim. 1080p de uyar 2K da ama kararsızım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben 4060'lı bir sistem alacağım fakat 6 ay sonra evleneceğim ayrı eve çıkınca elimdeki sistemi eşime verip kendime 5070'li bir sistem çekeceğim. Kısacası 2K veya 1080p arasında giidp geliyorum sistemi güncelleyeceğim için 2K olması dert olmaz 6 aylığına. Ama fps oyunları oynadığımdan 1080p yatkın geliyor.

Yani daha akıcı oynamak isterim bir tık ve günümüzde çoğu insan 1080p de halen gayet de iş görür gibi belki 6-7 ay sonra sistem aldıktan sonra yeni 2K ya öyle geçebilirim.

Monitor önerisinden ziyade alacağım çözünürlüğe karar veremiyorum.

4060 sistemde zaten en mantıklısı 1080 P monitör olur ama 5070 ve ya 5070 Ti bir sistem topluyorsan eğer 4K monitör bakmanı tavsiye ederim. Bu kartların hak ettiği 4K, 2K için gereksiz.

Şöyle bir durumda var tabi 4000 serisi üretimden kalktı, gidip sıfır sisteme 5000 serisi çıkmışken 4000 serisi kart da alınmaz. O yüzden bütçene göre 4K monitör tavsiye ederim.

Aklınızda olan sistem bileşenelerini yazmanı gerekiyor. Özellikle işlemci ne olacak? Çoğu çok oyunculu oyunda işlemci FPS'i artırıyor.

Bence eşiniz için önce monitör alın. Sonra yeni sistem dizince 2K bir monitör alırsınız. 4060 için 1080P 165-180 Hz bir monitörü uygun fiyata alırsınız. Eşiniz tek oyunculu oynayacağından en ideali 165 Hz.

Veya 144 Hz monitör de alınabilir. Ama piyasada eskiye göre çok az var.

Kafanızda bir karara varın öyle sorun bence. Şu an 5070 için 2K veya 4060 için bir sürü 1080P önerisi gelir.

Arkadaşlar aslında anlattım yine kısaca özet geçeyim ben 4060 sistem alacağım ve 6 ay kadar kullanacağım ardından eşime bırakıp kendime 5070 sistem çekeceğim. Bana şu an için en mantıklı çözünürlüğü arıyorum. Oynadığım oyunlara göre.

4060 sistemde zaten en mantıklısı 1080p monitör olur ama 5070 veya 5070 Ti bir sistem topluyorsan eğer 4K monitör bakmanı tavsiye ederim. Bu kartların hak ettiği 4K, 2K için gereksiz.

Şöyle bir durumda var tabii 4000 serisi üretimden kalktı, gidip sıfır sisteme 5000 serisi çıkmışken 4000 serisi kart da alınmaz. O yüzden bütçene göre 4K monitör tavsiye ederim.

5060 en az 2-3 ay içinde gelmez ve 20k ya 4060 sistem bulunurken 5060 sistemin o fiyatlara çıkacağını sanmıyorum. Kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte. 5060 sistemler en az 32-33K lardan başlar. Keza 5080 sistemleri gördüğünüzde önerilen fiyatlar ile alakası yok. Ve bu sistemi idareten alıyorum. 5060 da üstelik 8 GB gelecek sırf bu yüzden bile almam.

Aklınızda olan sistem bileşenelerini yazmanı gerekiyor. Özellikle işlemci ne olacak? Çoğu çok oyunculu oyunda işlemci FPS'i artırıyor.

Bence eşiniz için önce monitör alın. Sonra yeni sistem dizince 2K bir monitör alırsınız. 4060 için 1080p 165-180 Hz bir monitörü uygun fiyata alırsınız. Eşiniz tek oyunculu oynayacağından en ideali 165 Hz.

Kafanızda bir karara varın öyle sorun bence. Şu an 5070 için 2K veya 4060 için bir sürü 1080p önerisi gelir.

Henüz alacağım sisteme karar veremedim maalesef hocam işlemci muhtemelen 5600 olur ya da 12400F.

Bence eşiniz için önce monitör alın. Sonra yeni sistem dizince 2K bir monitör alırsınız. 4060 için 1080p 165-180 Hz bir monitörü uygun fiyata alırsınız. Eşiniz tek oyunculu oynayacağından en ideali 165 Hz.

Kafanızda bir karara varın öyle sorun bence. Şu an 5070 için 2K veya 4060 için bir sürü 1080p önerisi gelir.

Size göre hem eşim kullanması açısından hem de benim oynadığım oyunlar açısından 165Hz 1080p mantıklı diyorsunuz yani.

Son düzenleme:
O halde 165 Hz 1080P monitör yeterli olacaktır. Bazı oyunlarda o FPS'i işlemci ile zor yakalarsınız. Valorant ve R6'da yetişir. Ama CoD Warzone(BO6 dar haritada belki 150 FPS civarı görür), Hunt ve Tarkov'dan emin değilim.

Rivals'ı örnek amaçlı attım. Diğer oyunlara da YT'dan bakabilirsiniz. Bence 144 Hz daha ideal gibi.

Evet, yeni sisteme geçene kadar idare eder. Yeni sistemde işlemciyi X veya X3D gibi bir şey tercih ederseniz, FPS'ler de ona göre artacaktır.

O halde 165 Hz 1080p monitör yeterli olacaktır. Bazı oyunlarda o FPS'i işlemci ile zor yakalarsınız. Valorant ve R6'da yetişir. Ama CoD Warzone(BO6 dar haritada belki 150 FPS civarı görür), hunt ve Tarkov'dan emin değilim.

Rivals'ı örnek amaçlı attım. Diğer oyunlara da YT'dan bakabilirsiniz. Bence 144 Hz daha ideal gibi.

Evet 144 Hz benim de hoşuma gitti hem uygun hem mantıklı.

Bence ayrı konu açıp 144 Hz monitör önerisi isteyin. O bağlantıyı örnek amaçlı attım. Forumda daha detaylı bilenler vardır. Diğer sistemi de kafanızda oturtunca, almadan önce monitör önerisi istersiniz.

O halde 165 Hz 1080p monitör yeterli olacaktır. Bazı oyunlarda o FPS'i işlemci ile zor yakalarsınız. Valorant ve R6'da yetişir. Ama CoD Warzone(BO6 dar haritada belki 150 FPS civarı görür), hunt ve Tarkov'dan emin değilim.

Evet, yeni sisteme geçene kadar idare eder. Yeni sistemde işlemciyi X veya X3D gibi bir şey tercih ederseniz, FPS'ler de ona göre artacaktır.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam dediğim gibi ben 6-7 aylığına kullanacağım sonra da dediğiniz gibi yepyeni bir hazır sistem kuracağım o sırada ya 2K ya 4K bir monitor çekerim şimdilik attığınız ASUS 144Hz monitor u alıyorum o halde. Peki model olarak iyi midir?