Online oyunlarda sunucuya bağlanmıyor ve VPN ile bağlantı kurulmuyor

bkirecci

Gelişen
Merhaba,

1 seneye yakındır yeni taşındığım yerde Superonline fiber kullanıcısıyım. Bu süre boyunca yaşadığım bazı problemler var ama net bir çözüme ulaşamadım bir türlü.

İlk sorunum şu: Online oyunlarda (DotA2, Path of Exile 2) sunucuya bağlanırken yükleme ekranlarında takılıyorum ve bağlanamıyorum. Daha sonra ücretli bir VPN ile denediğimde bu sorunlara takılmadan başarılı bir şekilde sunuculara bağlanabildim. Ama VPN bağlantılarında da sorun yaşıyorum operatör engellerinden kaynaklı, bu yüzden benim için tam bir çözüm olmadı.

İkinci sorunum ise: Ben bir bankada IT çalışanıyım, uzaktan çalıştığımız için bankanın iç ağına VPN ile erişiyoruz. Yine bu eve taşındıktan sonra VPN'e başarılı bağlanmama rağmen internete çıkamıyorum hiç. Defalarca disconnect/connect yaptığımda bir süre sonra düzeliyor.

Mobil veri ile bağlandığımda üstteki problemleri yaşamıyorum ama diğer şekilde kablolu ya da kablosusuz ilerleyemiyorum. DNS değiştirmek de bir çözüm olmadı.

Yardımlarınınız için şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

1 seneye yakındır yeni taşındığım yerde Superonline fiber kullanıcısıyım. Bu süre boyunca yaşadığım bazı problemler var ama net bir çözüme ulaşamadım bir türlü.

İlk sorunum şu: Online oyunlarda (DotA2, Path of Exile 2) sunucuya bağlanırken yükleme ekranlarında takılıyorum ve bağlanamıyorum. Daha sonra ücretli bir VPN ile denediğimde bu sorunlara takılmadan başarılı bir şekilde sunuculara bağlanabildim. Ama VPN bağlantılarında da sorun yaşıyorum operatör engellerinden kaynaklı, bu yüzden benim için tam bir çözüm olmadı.

İkinci sorunum ise: Ben bir bankada IT çalışanıyım, uzaktan çalıştığımız için bankanın iç ağına VPN ile erişiyoruz. Yine bu eve taşındıktan sonra VPN'e başarılı bağlanmama rağmen internete çıkamıyorum hiç. Defalarca disconnect/connect yaptığımda bir süre sonra düzeliyor.

Mobil veri ile bağlandığımda üstteki problemleri yaşamıyorum ama diğer şekilde kablolu ya da kablosusuz ilerleyemiyorum. DNS değiştirmek de bir çözüm olmadı.

Yardımlarınınız için şimdiden teşekkürler. :)
- Modem ve Ağ Ayarlarını Kontrol Et:
1. Modeminizi kapatıp açın.
2. Modem üzerinde fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapmayı deneyin. (Fabrika ayarlarına dönerken tüm ayarların sıfırlanacağını unutmayın.)
3. Modem arayüzüne girin ve firmware güncellemelerini kontrol edin. Eğer güncelleme varsa, yapın.

- MTU Değerini Değiştirin:
1. Bilgisayarınızda "Command Prompt" (Komut İstemi)’i yönetici olarak açın.
2. ping google.com -f -l 1472 komutunu deneyin. Eğer paket kaybı alırsanız, MTU değerini 1472’den düşürerek tekrar deneyin. Örneğin, 1400 gibi.

- DNS Ayarlarını Güncelleyin:
1. Ağ Bağlantılarını açın ve kullandığınız ağ bağlantısına sağ tıklayıp "Özellikler"e gidin.
2. "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini seçip "Özellikler"e tıklayın.
3. "Aşağıdaki DNS sunucu adresini kullan" seçeneğini işaretleyin ve DNS sunucuları olarak 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 (Google DNS) girin.

- Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Yazılımlarını Kontrol Edin:
1. Bilgisayarınızda güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımlarının oyunlara veya VPN trafiğine engel olup olmadığını kontrol edin.
2. Gerekirse bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

- Yerel Ağa Statik IP Tanımlayın:
1. Ağ ayarlarından yerel ağına statik bir IP atayın. Örneğin, 192.168.1.100 gibi.
2. Aynı yerden geçerli bir alt ağ maskesi ve varsayılan ağ geçidi girin.

- Farklı Bağlantı Noktaları Kullanarak Bağlantı Kurun:
1. Oyunların kullandığı bağlantı noktalarını kontrol edin ve bu portları modeminizin yönlendirme ayarlarında açın. (Genellikle UDP 27000-27100 veya TCP 27015 gibi portlar kullanılır.)

- VPN Sunucusunu veya Protokolünü Değiştirin:
1. Kullandığınız VPN’in ayarlarından sunucu konumunu değiştirmeyi deneyin.
2. Farklı protokoller (OpenVPN, IKEv2 gibi) kullanıyorsanız, değiştirerek hangi protokolün daha sağlam çalıştığını deneyin.

- ISP ile İletişime Geçin:
1. Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, Superonline ile iletişime geçin ve VPN veya belirli oyunlarda bağlantı sorunları yaşadığınızı belirtin. Onların tarafında herhangi bir kısıtlama olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi umuyorum. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız, o konuda daha fazla bilgi alabilirim.

İşinizi internetten yürütüyorsanız, hele ki böyle uzaktan ve VPN ile çalışıyorsanız Superonline, pardon Sansüronline'dan kaçmanız en köklü çözüm. Kaç tane böyle vaka gördüm ve hepsi Superonline fiber kullanıyor. Kullanmayın abi. Sansürden fiberleri fiber gibi çalışamıyor. Oyun performansı hak getire. Uyguladıkları ağır DPI yüzünden daha bir sürü oyunda yarı yolda kalırsınız direkt.

Geri
Yukarı Alt