ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, Online UPS ve UPS farkları nedir? 850W PSU kullanıyorum. Önerdiğiniz ürünler var mı?

Merhaba, online UPS ve UPS farkları nedir? 850W PSU kullanıyorum. Önerdiğiniz ürünler var mı?

Şebekeden gelen güç UPS'in akülerine bağlı akünün çıkışından da normal güç alıyorsun.
Lineer interactive UPS var, onda şebekeye yine UPS bağlı cihaz aküleri dolduruyor ama akü dolduktan sonra sen UPS'e bağlasan bile eğer evinde elektrik varsa aküden değil şebekeden güç alıyorsun.
Kısaca online UPS de sana gelen tek güç hattı var 220v şebeke hattı -----------> UPS bataryaları---------> çıkış (online UPS)
Lineer interactive UPS şebeke hattı ---------------->> çıkış
I
I
I-----> bataryalar------> çıkış
En kolay böyle izah edilebilir eğer evinde elektrik varsa gücü şebekeden elektrik kesilirse bataryadan alıyorsun, yani lineer interactive UPS de elektriğin kesildiğini sistem anladığı zaman bataryalar devreye giriyor, online UPS de şebekeden direkt batarayaya giriş olduğu için özünde sen gücü hep bataryadan alıyor.
Online UPS veri merkezi gibi kesintilerin zarar verdiği elektronik cihazların olduğu sistemlerde.
Lineer interactive UPS sıradan ev tipi kullanımlarda kullanılıyor diyebiliriz çünkü lineer interactive UPS'te elektrik kesintisi olduğu an şebekeden bataryaya çıkış verilmesi için değişim oluyor Ms'lik bir gecikme var biz hissetmiyoruz ama hassas sistemlerde bu hissediliyor o yüzden online UPS tercih ediliyor.
Online UPS'i adaptörden Powerbank'i şarj edip Powerbank'in çıkışından da telefonunu şarj etmek gibi düşünebilirsin elektrik kesintisi olsa bile sen güç almaya devam ediyorsun ama lineer UPS'te sen hissetmesen bile mslik bir kesinti oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Online UPS hastane büro gibi hassas verilerin olduğu yerlerde kullanılır aşırı ses yaparlar yüksek elektrik faturası getiriler. Ev kullanıcıları için en iyi tercih line interactive UPS lerdir APC makelsan FSP ben alırken en çok önerilenlerdi. Yatak odamda kullan cağım için APC terci ettim 2 yıla yakın kullanıyorum memnunum.