Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vinisal

Uzman
TP-Link Archer C80 model router kullanmaktayım. Bilgisayarı kullandığım yer ile router arası yaklaşık 15 metre. Kablo çekme imkanım olmadığı için telefonla Wi-Fi'ya bağlanıp USB ile telefondan bilgisayara internet veriyorum. Ping sorunu çok olmasa da illaki dalgalanma olduğu için bazen packet loss oluyor. Online oyunlarda yeteri kadar performans alamıyorum. Bu yazılımların nasıl kurulacağını bilmiyorum birkaç video izledim ama yine de çözemedim. Önceden bir routera yüklemeyi denedim ama bozuldu. Bu sorunlarımı bu yazılımlar çözebilir mi? Çözebilirse nasıl kurabilirim?

Çözüm
OpenWrt, esas olarak Router'lar için tasarlanmış açık kaynaklı bir Linux tabanlı yazılımdır. Üreticinin varsayılan ayarlarının ötesinde Router işlevselliğini artırmak için geniş özelleştirme seçenekleri sunuyor.

Akıllı Kuyruk Yönetimi (SQM)​

SQM, OpenWrt içinde yer alan bir paket ve ağ performansını artırmayı hedefliyor. Özellikle bufferbloat (aşırı tamponlama) sorununu çözmek için paket kuyruklarını yönetir.

OpenWrt kurabilmek için cihazınızın bunu desteklemesi gerekmekte. TP-Link Archer C80 maalesef OpenWRT tarafından desteklenmiyor.

SQM, bant genişliği kullanımı kaynaklı ping artışı sorunu yani bufferbloat'ı çözer sadece. Zaten pinginiz varsa bu ağ kalitesinin yetersizliğindendir. Ya fiziksel olarak modeme yakınlaşmanız/arasındaki engelleri azaltmanız ya da sinyali güçlendirmeniz lazım.

OpenWrt, esas olarak Router'lar için tasarlanmış açık kaynaklı bir Linux tabanlı yazılımdır. Üreticinin varsayılan ayarlarının ötesinde Router işlevselliğini artırmak için geniş özelleştirme seçenekleri sunuyor.

Akıllı Kuyruk Yönetimi (SQM)​

SQM, OpenWrt içinde yer alan bir paket ve ağ performansını artırmayı hedefliyor. Özellikle bufferbloat (aşırı tamponlama) sorununu çözmek için paket kuyruklarını yönetir.

OpenWrt kurabilmek için cihazınızın bunu desteklemesi gerekmekte. TP-Link Archer C80 maalesef OpenWRT tarafından desteklenmiyor.

Çözüm