OpenWrt ve Zapret için Archer AX23 VS RT-AX52

anilx

Yetkin
Arkadaşlar OpenWrt ile zapret kuracağım DPI için, internet paketim 50 MB ve yeni paket almayacağım zaten en yüksek 50 MB burada. Hangisi daha iyi olur OpenWrt için sizce?

Bana AX52 biraz gereksiz pahalı geldi zaten sadece PC'ye bağlıyorum geniş ağa gerek yok Ethernet ile kullanıyorum sadece.

@Recep Baltaş
Bende TP-Link modem var ve alacağım Router'ı direkt telefon dls kablosu girişi göremedim bu konularda biraz cahilim, modemden çekeceğim WLAN kablosu ile Router'a bağlayıp kurulumunu yaptıktan sonra Ethernet'le bilgisayarıma bağlayacağım galiba?

@Eser hocam sizde ax23 vardı sanki? Birkonuya el atabilir misiniz? 50mbs internetim var

Son düzenleme:

Selam, AX23 ile çok kısa bir süre deneyimim oldu fakat şöyle diyeyim, OpenWrt kurmak çok basit TP-Link arayüzünden OpenWrt Firmware'ını yükleyerek Firmware Update yapıyosun ve OpenWrt artık sistemde kurulu oluyor. Zapret rahatça kurulur, 50 MB internet ile SQM'i de rahatça kaldırır. Yalnız şöyle bir şey var çok paket(zapret, SQM, AdBlock gibi eklentiler) yüklemek biraz sıkıntı çünkü cihazın belleği çok büyük değil(16MB) ama paketler genelde KB boyutlarında oluyor çok dikkat edilecek bir husus değil sadece AdBlock paketi yüklenirse AdBlock'un küçük boyutlu listelerini kurmak gerekir. Bu bellek kısmına değindim çünkü OpenWrt ile uğraşınca insanın sürekli paket kurası, bir şeyler test edesi geliyor

ASUS'un routerını bilmiyorum ama arkasında USB girişi var, bu OpenWrt için bir artı çünkü USB bellek hatta hard disk bile bağlayıp OpenWrt depolama alanını yükseltebilirsiniz.

Ek olarak AX23'e OpenWrt kurduktan sonra Wi-Fi ayarlamaya çalıştım fakat bayağı verimsizdi, 1000MBPS'de telefon ile 30 MB download 10 upload alıyordum maksimum...

@Eser, hocam bunu ben Wi-Fi olarak yapamam mı yani? Çünkü adblocka ihtiyaç duymuyorum sadece zapret kuracağım robloxa girmek için vs. başka bir şey için kullanmayacağım fakat dediğiniz doğru ise benim 50 MB internetimi telefonda 1Mbps download falan alır o zaman?

O kadar rezalet olamaz herhalde ki OpenWrt'nin yeni stabil sürümü de çıktı, keza ben de yanlış bir şeyler yapmış olabilirim bir çözüm için araştırma yapmadım. Büyük ihtimalle çözülebilen bir sorundu.

Tavsiyem fiyat iyiyse Amazon üzerinden satın alıp, güzelce kutusundan çıkarıp, jelatinlerini sökmeden denemeniz, test etmeniz, memnun kalmazsanız iade etmeniz olacaktır.

Hocam 1100TL'ye teşhir ürününü buldum aldım 2 günde iade etme hakkım var koşulsuz 14 günde de kullanıcı hatası olmadan iade hakkım var, fakat 30Mbps benim için telefon için yeterli sıkıntı yok fakat şimdi sizini nternetini 1Gbit'den 30'a düşmüş benimki 50'den ne kadar düşecek

Onu sen deneyip göreceksin

Güncelleme: Arkadaşlar AX23 routerı banayeni.com'dan teşhir ürün olarak satın aldım 1200TL'ye geldi ve kurdum bu alıntı yaptığım yöntem işe yaradı 5. saatin sonunda kurmuş oldum, 50 MBS internetim var, telefondan 47Mbps bilgisayardan 48Mbps bazen 40'a düşüp yavaşça yükselebiliyor, fakat @Eser adlı kullanıcının dediği gibi bir düşüş yaşamadım zaten modem 300'den sonrasını kaldırmıyor zapret kuracaksanız veya OpenWrt, şu an çok güzel çalışıyor Roblox gibi erişim engelli sitelere giriyor sağlayıcım Türk Telekom.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam

Hayırlı olsun hocam.

Hocam o internet düşüşleri de kendiliğinden durdu bir sorum olacaktı, zapreti kurdum her siteye giriyor fakat Roblox ve Discord'un uygulamalarına girmiyor, VPN'le girip VPN'i kapattıgım da sorun olmuyor fakat böylede olmazki.

Tamam sorunu çözdüm, birkaç GitHub girdilerine baktım ve tarayıcıda rahatça çalıştığı fakat curl gibi komutlarlan çalışmadığı bununda strateji kaynaklı olduğu yazmış bende Config dosyamda nfqws_enable = 0 parametresini 1 yaptım ve aşağıdaki Blockheck'ten taradığım stratejileri ekledim ve sorunum çözüldü.

JavaScript:
NFQWS_ENABLE=1
NFQWS_OPT="--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=3 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-fooling=badsum --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-fooling=md5sig --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-fooling=badsum --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-fooling=badsum --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=2 --dpi-desync-split-seqovl=1 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=sniext+1 --dpi-desync-split-seqovl=sniext --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=sniext+4 --dpi-desync-split-seqovl=sniext+3 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=midsld --dpi-desync-split-seqovl=midsld-1 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=2,midsld --dpi-desync-split-seqovl=1 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=1 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=2 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=3 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=4 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=5 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=1 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=2 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=4 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=5 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=1 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=2 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=4 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=5 --dpi-desync-split-pos=1"

Son düzenleme:
Hocam merhaba,
Ben de AX23 satın aldım ve OpenWrt kurmayı planlıyorum, internet hızım 65MB. Memnun musunuz üründen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…