Selam, AX23 ile çok kısa bir süre deneyimim oldu fakat şöyle diyeyim, OpenWrt kurmak çok basit TP-Link arayüzünden OpenWrt Firmware'ını yükleyerek Firmware Update yapıyosun ve OpenWrt artık sistemde kurulu oluyor. Zapret rahatça kurulur, 50 MB internet ile SQM'i de rahatça kaldırır. Yalnız şöyle bir şey var çok paket(zapret, SQM, AdBlock gibi eklentiler) yüklemek biraz sıkıntı çünkü cihazın belleği çok büyük değil(16MB) ama paketler genelde KB boyutlarında oluyor çok dikkat edilecek bir husus değil sadece AdBlock paketi yüklenirse AdBlock'un küçük boyutlu listelerini kurmak gerekir. Bu bellek kısmına değindim çünkü OpenWrt ile uğraşınca insanın sürekli paket kurası, bir şeyler test edesi geliyor
ASUS'un routerını bilmiyorum ama arkasında USB girişi var, bu OpenWrt için bir artı çünkü USB bellek hatta hard disk bile bağlayıp OpenWrt depolama alanını yükseltebilirsiniz.
Ek olarak AX23'e OpenWrt kurduktan sonra Wi-Fi ayarlamaya çalıştım fakat bayağı verimsizdi, 1000MBPS'de telefon ile 30 MB download 10 upload alıyordum maksimum...