anilx

Yetkin
Arkadaşlar OpenWrt ile zapret kuracağım DPI için, internet paketim 50 MB ve yeni paket almayacağım zaten en yüksek 50 MB burada. Hangisi daha iyi olur OpenWrt için sizce?

Bana AX52 biraz gereksiz pahalı geldi zaten sadece PC'ye bağlıyorum geniş ağa gerek yok Ethernet ile kullanıyorum sadece.

@Recep Baltaş
Bende TP-Link modem var ve alacağım Router'ı direkt telefon dls kablosu girişi göremedim bu konularda biraz cahilim, modemden çekeceğim WLAN kablosu ile Router'a bağlayıp kurulumunu yaptıktan sonra Ethernet'le bilgisayarıma bağlayacağım galiba?

@Eser hocam sizde ax23 vardı sanki? Birkonuya el atabilir misiniz? 50mbs internetim var

Son düzenleme:
Arkadaşlar OpenWrt ile zapret kuracağım DPI için, internet paketim 50 MB ve yeni paket almayacağım zaten en yüksek 50 MB burada. Hangisi daha iyi olur OpenWrt için sizce?

Bana AX52 biraz gereksiz pahalı geldi zaten sadece PC'ye bağlıyorum geniş ağa gerek yok Ethernet ile kullanıyorum sadece.

@Recep Baltaş
Bende TP-Link modem var ve alacağım Router'ı direkt telefon dls kablosu girişi göremedim bu konularda biraz cahilim, modemden çekeceğim WLAN kablosu ile Router'a bağlayıp kurulumunu yaptıktan sonra Ethernet'le bilgisayarıma bağlayacağım galiba?

@Eser hocam sizde AX23 vardı sanki? Birkonuya el atabilir misiniz? 50Mbps internetim var.

Selam, AX23 ile çok kısa bir süre deneyimim oldu fakat şöyle diyeyim, OpenWrt kurmak çok basit TP-Link arayüzünden OpenWrt Firmware'ını yükleyerek Firmware Update yapıyosun ve OpenWrt artık sistemde kurulu oluyor. Zapret rahatça kurulur, 50 MB internet ile SQM'i de rahatça kaldırır. Yalnız şöyle bir şey var çok paket(zapret, SQM, AdBlock gibi eklentiler) yüklemek biraz sıkıntı çünkü cihazın belleği çok büyük değil(16MB) ama paketler genelde KB boyutlarında oluyor çok dikkat edilecek bir husus değil sadece AdBlock paketi yüklenirse AdBlock'un küçük boyutlu listelerini kurmak gerekir. Bu bellek kısmına değindim çünkü OpenWrt ile uğraşınca insanın sürekli paket kurası, bir şeyler test edesi geliyor :)

ASUS'un routerını bilmiyorum ama arkasında USB girişi var, bu OpenWrt için bir artı çünkü USB bellek hatta hard disk bile bağlayıp OpenWrt depolama alanını yükseltebilirsiniz.

Ek olarak AX23'e OpenWrt kurduktan sonra Wi-Fi ayarlamaya çalıştım fakat bayağı verimsizdi, 1000MBPS'de telefon ile 30 MB download 10 upload alıyordum maksimum...

Selam, AX23 ile çok kısa bir süre deneyimim oldu fakat şöyle diyeyim, OpenWrt kurmak çok basit TP-Link arayüzünden OpenWrt Firmware'ını yükleyerek Firmware Update yapıyosun ve OpenWrt artık sistemde kurulu oluyor. Zapret rahatça kurulur, 50 MB internet ile SQM'i de rahatça kaldırır. Yalnız şöyle bir şey var çok paket(zapret, SQM, AdBlock gibi eklentiler) yüklemek biraz sıkıntı çünkü cihazın belleği çok büyük değil(16MB) ama paketler genelde KB boyutlarında oluyor çok dikkat edilecek bir husus değil sadece AdBlock paketi yüklenirse AdBlock'un küçük boyutlu listelerini kurmak gerekir. Bu bellek kısmına değindim çünkü OpenWrt ile uğraşınca insanın sürekli paket kurası, bir şeyler test edesi geliyor :)

ASUS'un routerını bilmiyorum ama arkasında USB girişi var, bu OpenWrt için bir artı çünkü USB bellek hatta hard disk bile bağlayıp OpenWrt depolama alanını yükseltebilirsiniz.

Ek olarak AX23'e OpenWrt kurduktan sonra Wi-Fi ayarlamaya çalıştım fakat bayağı verimsizdi, 1000MBPS'de telefon ile 30 MB download 10 upload alıyordum maksimum...

@Eser, hocam bunu ben Wi-Fi olarak yapamam mı yani? Çünkü adblocka ihtiyaç duymuyorum sadece zapret kuracağım robloxa girmek için vs. başka bir şey için kullanmayacağım fakat dediğiniz doğru ise benim 50 MB internetimi telefonda 1Mbps download falan alır o zaman?

@Eser, hocam bunu ben Wi-Fi olarak yapamam mı yani? Çünkü adblocka ihtiyaç duymuyorum sadece zapret kuracağım robloxa girmek için vs. başka bir şey için kullanmayacağım fakat dediğiniz doğru ise benim 50 MB internetimi telefonda 1Mbps download falan alır o zaman?

O kadar rezalet olamaz herhalde ki OpenWrt'nin yeni stabil sürümü de çıktı, keza ben de yanlış bir şeyler yapmış olabilirim bir çözüm için araştırma yapmadım. Büyük ihtimalle çözülebilen bir sorundu.

Tavsiyem fiyat iyiyse Amazon üzerinden satın alıp, güzelce kutusundan çıkarıp, jelatinlerini sökmeden denemeniz, test etmeniz, memnun kalmazsanız iade etmeniz olacaktır.

O kadar rezalet olamaz herhalde ki OpenWrt'nin yeni stabil sürümü de çıktı, keza ben de yanlış bir şeyler yapmış olabilirim bir çözüm için araştırma yapmadım. Büyük ihtimalle çözülebilen bir sorundu.

Tavsiyem fiyat iyiyse Amazon üzerinden satın alıp, güzelce kutusundan çıkarıp, jelatinlerini sökmeden denemeniz, test etmeniz, memnun kalmazsanız iade etmeniz olacaktır.

Hocam 1100TL'ye teşhir ürününü buldum aldım 2 günde iade etme hakkım var koşulsuz 14 günde de kullanıcı hatası olmadan iade hakkım var, fakat 30Mbps benim için telefon için yeterli sıkıntı yok fakat şimdi sizini nternetini 1Gbit'den 30'a düşmüş benimki 50'den ne kadar düşecek

Hocam 1100TL'ye teşhir ürününü buldum aldım 2 günde iade etme hakkım var koşulsuz 14 günde de kullanıcı hatası olmadan iade hakkım var, fakat 30Mbps benim için telefon için yeterli sıkıntı yok fakat şimdi sizini nternetini 1Gbit'den 30'a düşmüş benimki 50'den ne kadar düşecek
Onu sen deneyip göreceksin :D

Güncelleme: Arkadaşlar AX23 routerı banayeni.com'dan teşhir ürün olarak satın aldım 1200TL'ye geldi ve kurdum bu alıntı yaptığım yöntem işe yaradı 5. saatin sonunda kurmuş oldum, 50 MBS internetim var, telefondan 47Mbps bilgisayardan 48Mbps bazen 40'a düşüp yavaşça yükselebiliyor, fakat @Eser adlı kullanıcının dediği gibi bir düşüş yaşamadım zaten modem 300'den sonrasını kaldırmıyor zapret kuracaksanız veya OpenWrt, şu an çok güzel çalışıyor Roblox gibi erişim engelli sitelere giriyor sağlayıcım Türk Telekom.

Evet o sürümü denedim çare oldu. V70.5 sürümü için adım adım rehber niteliğinde paylaşıyorum.

1. Terminal ile SSH bağlantısı yapıyoruz. "192.168.10.1" kısmı sizde "192.168.1.1" olabilir ben bunu OpenWrt arayüzünden "ınterfaces" kısmından değiştirmiştim. Bu kısım sizde nasılsa öyle giriniz.
    ssh [email protected]
  2. İlk kez bağlanıyorsanız "fingerprint" onayı yani parmak izi onayı alacaktır. yes yazıp devam ediniz.
  3. Şimdi OpenWrt arayüz şifremizi yazıyoruz.
  4. Giriş başarılı olduysa "OpenWrt Wireless freedom" yazacaktır.
  5. Paket listemizi güncellemek için opkg update yazıyoruz.
  6. cd /tmp yazıyoruz. Tmp klasörüne giriş yapmış olacağız.
  7. Tarayıcımızdan GitHub sayfasına gidip bu sürüme zapret-v70.5-openwrt-embedded.tar.gz sağ tıklayıp "bağlantıyı kopyala" diyoruz.
  8. Terminalde wget yazıp kopyaladığımız linki yapıştırıyoruz sonuç şöyle olacak;
    wget https://github.com/bol-van/zapret/releases/download/v70.5/zapret-v70.5-openwrt-embedded.tar.gz enterliyoruz.
  9. İndirme başarıyla tamamlandıysa Download completed çıktısının 2 satır üzerinde Writing to çıktısı olacak burada inen dosyamızının adı olacak. Ben de Writing to '14d40892-da33-404b-b39b-673f43ff30db?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256' olarak yazıyor. Tırnak işareti içerisindeki 14d40892-da33-404b-b39b-673f43ff30db?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256 sol tıkla seçip, sağ tıkla kopyalıyoruz.
  10. İndirilen. Tar. Gz dosyasını açmak için tar -xzvf yazıp bir boşluk bırakıp inen dosyayı yazacağız, işte bu kısımda kopyaladığımız dosya adını yapıştıracağız. Sağ tık yaparak terminal ekranında yapıştırma işlemini yapıyoruz.
    tar -xzvf 14d40892-da33-404b-b39b-673f43ff30db?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256
  11. "zapret-v70.5/" klasörüne dosyaları çıkardığını terminal ekranından göreceksiniz.
  12. cd zapret-v70.5 komutu ile zapret-v70.5 klasörüne giriş yapalım.
  13. ./install_prereq.sh komutu ile gereklileri kuralım.
    "Firewall type" sorusuna default seçenek ile ilerleyelim enter tuşuna basın.
    "IPv6" sorununda eğer IPv6 bağlantınız varsa y yoksa enter yaparak geçelim.
    Paket kurulumları olacak ve "GNU gzip" kurulum sorusuna y yazınız. "GNU sort" sorusunada y yazınız.
  14. ./install_bin.sh komutu ile işlemci mimarimizi belirleyip gerekli dosyaları bağlayacak. Burada routerınızın hangi mimaride olduğunu görebilirsiniz "is ok" yazan işlemci mimarinizdir.
  15. blockcheck kısmını kendi ISS'nız için test etmeniz gerekir bu kısımda blockcheck yapmadan geçeceğim. Türk Telekom altyapısı için bulduğum en uygun ayar tpws kullanımı ve "--split-POS = 2 --oob" oldu.
  16. ./install_easy.sh komutu ile son kurulumumuzu yapıyoruz.
    -Gerekli dosyaları /opt/zapret/ konumuna kurmak istiyor musunuz sorusuna y yazın.
    -Tekrar "firewall type" sorusu çıkacak yine default seçenek ile ilerleyelim enter tuşuna basın.
    -Tekrar "IPv6" sorusuna eğer IPv6 bağlantınız varsa y yoksa enter tuşuna basınız.
    -"Enable tpws socks mode on port 987?" sorusuna default seçenek ile ilerleyin, enter basın.
    -"Enable tpws transparent mode?" sorusuna default seçenek ile ilerleyin, enter basın.
    -"Enable nfqws?" sorusuna default seçenek ile ilerleyin, enter basın.
    -"Select filtering" seçeneğinde default: None seçeneği ile ilerleyin, enter basın.
    -"Select Flow offloading" seçeneğine default seçenek olan donttouch ile ilerleyelim, enter basın.
  17. "Press enter to continue" gördüğümüzde, komut satırı ile olan işlemlerimiz bitmiştir. Sırada SCP bağlantı seçeneğine sahip olan bir FTP Client ile OpenWrt routera bağlanmamız gerekecek. Ücretsiz bir yazılım olan FileZilla kullanabilirsiniz kendim winscp kullandığım için onunla devam edeceğim. Adımlar her iki yazılımda aşağı yukarı aynıdır.
  18. FTP Client'i açtığımızda yeni bir oturum aç diyoruz. Ardından "dosya iletişim kuralı" seçeneğinin mutlaka "SCP" seçtiğinize emin olun. "sunucu adı" kısmına OpenWrt routerın IP adresini yazıyoruz "192.168.10.1" siz de "192.168.1.1" olabilir. "kullanıcı adı" kısmına root"parola" kısmına yine OpenWrt girişte kullandığımız şifreyi yazıyoruz.
  19. Routerın dosya içeriği karşımıza gelecek. OPT klasörünün içerisinde zapret klasörüne tıklayınız burada "Config" dosyasına çift tıklayın. Metin düzenleyici ile açılacaktır biraz aşağıya kaydırınca TPWS_ENABLE=0 başlığını göreceksiniz. Bu kısmı şu şekilde değiştirin;
    Kod:
    TPWS_ENABLE=1
    TPWS_PORTS=80,443
    # use <HOSTLIST> and <HOSTLIST_NOAUTO> placeholders to engage standard hostlists and autohostlist in ipset dir.
    # hostlist markers are replaced to empty string if MODE_FILTER does not satisfy.
    # <HOSTLIST_NOAUTO> appends ipset/zapret-hosts-auto.txt as normal list.
    TPWS_OPT="--split-pos=2 --oob"
    #
    NFQWS_ENABLE=0
    NFQWS_OPT=""
    Eki Görüntüle 138381
  20. Bu işlemleri yaptıktan sonra CTRL+s komutuyla ya da metin düzenleyicide kaydet simgesine tıklayarak yaptığımız değişiklikleri kaydediyoruz. FTP Client yazılımımızdan çıkışta yapabiliriz.
Son olarak routerımızı yeniden başlatalım ve bütün yasaklı sitelerde yasağın kalktığını teyit edebilirsiniz. Örneğin. pastebin.com, roblox.com, discord.com gibi.

Son düzenleme:
Güncelleme: Arkadaşlar AX23 routerı banayeni.com'dan teşhir ürün olarak satın aldım 1200TL'ye geldi ve kurdum bu alıntı yaptığım yöntem işe yaradı 5. saatin sonunda kurmuş oldum, 50 MBS internetim var, telefondan 47Mbps bilgisayardan 48Mbps bazen 40'a düşüp yavaşça yükselebiliyor, fakat @Eser adlı kullanıcının dediği gibi bir düşüş yaşamadım zaten modem 300'den sonrasını kaldırmıyor zapret kuracaksanız veya OpenWrt, şu an çok güzel çalışıyor Roblox gibi erişim engelli sitelere giriyor sağlayıcım Türk Telekom.
Hayırlı olsun hocam

Hocam o internet düşüşleri de kendiliğinden durdu bir sorum olacaktı, zapreti kurdum her siteye giriyor fakat Roblox ve Discord'un uygulamalarına girmiyor, VPN'le girip VPN'i kapattıgım da sorun olmuyor fakat böylede olmazki.

Hocam o internet düşüşleri de kendiliğinden durdu bir sorum olacaktı, zapreti kurdum her siteye giriyor fakat Roblox ve Discord'un uygulamalarına girmiyor, VPN'le girip VPN'i kapattıgım da sorun olmuyor fakat böylede olmazki.

Tamam sorunu çözdüm, birkaç GitHub girdilerine baktım ve tarayıcıda rahatça çalıştığı fakat curl gibi komutlarlan çalışmadığı bununda strateji kaynaklı olduğu yazmış bende Config dosyamda nfqws_enable = 0 parametresini 1 yaptım ve aşağıdaki Blockheck'ten taradığım stratejileri ekledim ve sorunum çözüldü.

JavaScript:
NFQWS_ENABLE=1
NFQWS_OPT="--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=3 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-fooling=badsum --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-fooling=md5sig --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-fooling=badsum --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-fooling=badsum --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=2 --dpi-desync-split-seqovl=1 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=sniext+1 --dpi-desync-split-seqovl=sniext --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=sniext+4 --dpi-desync-split-seqovl=sniext+3 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=midsld --dpi-desync-split-seqovl=midsld-1 --new
--dpi-desync=multidisorder --dpi-desync-split-pos=2,midsld --dpi-desync-split-seqovl=1 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=1 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=2 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=3 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=4 --new
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=5 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=1 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=2 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=4 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=5 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=1 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=2 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=3 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=4 --dpi-desync-split-pos=1 --new
--dpi-desync=fakeddisorder --dpi-desync-ttl=1 --dpi-desync-autottl=5 --dpi-desync-split-pos=1"

Son düzenleme: