Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FestDeath

Çalışkan
Başlıkta da belirttiğim gibi ASUS router'ıma OpenWrt kurdum fakat Zapret çalıştıramıyorum. Tüm işlemleri yaparken Recep Baltaş'ın bu ve bu rehberlerini kullandım. Recep Baltaş'ın hazırladığı videolardakini denediğimde sonuç alamayınca, Evrim Ağacı Teknobilim'in hazırladığı bu videoyu da kullandım. Videoyu izlememeniz için yaptığı işlemlerden kısaca bahsedeyim: Zapret'in ayarlarından NFQWS ayarlarına girip Config dosyasını düzenliyor. Yapılan düzenleme ise bu bağlantıda NFQWS başlığının altındaki kodlar.

Videolarda bahsedilen adımlar dışında yaptığım bir şey olmadı ama ne yaparsam yapayım engelli sitelere erişemiyorum. Ek olarak bahsetmem gereken özel internet durumumdan bahsedeyim.

Evimin internet altyapısı VDSL yani router'ımın fiber desteklemesinin aksine evimde fiber yok. Bu yüzden ZyXEL VMG3312-B10B modem üzerinden VDSL bağlantısını köprüleme ile ASUS router'ıma yönlendirip daha sonra orada çözümledikten sonra evimde kullanıyorum. Bu durumun Zapret'in çalışmasına engel bir durum oluşturup oluşturmadığına dair bir fikrim yok.

Son olarak konuyu genel olarak toplamak gerekirse:
  • Zapret çalışmıyor. (Config dosyası)
  • İnternet bağlantım: VDSL bağlantı > ZyXEL Modem > Köprü > ASUS Router
  • HTTPS DNS Proxy kurulu (hiçbir değişiklik yapılmadı.)
  • OpenWrt sürümü: 23.05.5

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oradaki config dosyası ISS'den ISS'ye farklılık gösterir. Her ISS'de farklı blockcheck ayarı çıktısı alınabiliyor.
Tavsiyem Zapret'i SSH'tan kurmanız, OpenWRT için GUI olan versiyonunu kurduğumda bende de pek sağlıklı çalışmamıştı. Kurulum için bu videodaki adımları takip edebilirsiniz. Yapamazsanız müsait olduğum bir zamanda AnyDesk ile yardımcı olurum.
Ayrıca OpenWRT sürümünüzü son stabil sürüm olan 24.10.1'e güncelleyin.
Köprüleme farklı bir şey, cihazı köprü moduna almak farklı bir şey. Cihazınızı köprü moduna aldınız mı? Eğer almadıysanızzin çalışmama ihtimali var.

Çağan güzel rehber yapar ama teknik destek vermez :)

Şu şekilde:

1750429930946.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Oradaki config dosyası ISS'den ISS'ye farklılık gösterir. Her ISS'de farklı blockcheck ayarı çıktısı alınabiliyor.
Tavsiyem Zapret'i SSH'tan kurmanız, OpenWRT için GUI olan versiyonunu kurduğumda bende de pek sağlıklı çalışmamıştı. Kurulum için bu videodaki adımları takip edebilirsiniz. Yapamazsanız müsait olduğum bir zamanda AnyDesk ile yardımcı olurum.

Çözüm
24.10.0 yükleyip güncel Zapret ile dener misin?

Olmazsa sorun arada ekstra cihaz olması olabilir.

Önümüzdeki 2 gün için maalesef OpenWRT versiyonumu güncelleyemeyeceğim. Güncelledikten sonra tekrar ayrı olarak yanıt girebilirim başlığa.

Discord üzerinden eklerseniz çok makbule geçer. Discord adım: festdeath

Ayrı olarak belirtmek istediğim bir şey var. Zapret kaldırıp tekrar kurunca 1~ dakika sitelere girebiliyorum fakat nedense bu sürenin sonunda siteler ya hiç yüklenmiyor ya da sitenin bir kısmı yükleniyor. Kayıtlara baktığımda ise mantıklı hiçbir şey yok. Üstünden bir süre geçtiği için şu anda kayıtları paylaşamıyorum. Dediğim gibi pazartesi günü durum güncellemesi yapacağım.

Önümüzdeki 2 gün için maalesef OpenWRT versiyonumu güncelleyemeyeceğim. Güncelledikten sonra tekrar ayrı olarak yanıt girebilirim başlığa.

Discord üzerinden eklerseniz çok makbule geçer. Discord adım: festdeath

Ayrı olarak belirtmek istediğim bir şey var. Zapret kaldırıp tekrar kurunca 1~ dakika sitelere girebiliyorum fakat nedense bu sürenin sonunda siteler ya hiç yüklenmiyor ya da sitenin bir kısmı yükleniyor. Kayıtlara baktığımda ise mantıklı hiçbir şey yok. Üstünden bir süre geçtiği için şu anda kayıtları paylaşamıyorum. Dediğim gibi pazartesi günü durum güncellemesi yapacağım.
Ekledim, dediğim gibi GUI versiyonu bende de düzgün çalışmamıştı. SSH'tan kurup birlikte deneriz.