FestDeath
Çalışkan
Başlıkta da belirttiğim gibi ASUS router'ıma OpenWrt kurdum fakat Zapret çalıştıramıyorum. Tüm işlemleri yaparken Recep Baltaş'ın bu ve bu rehberlerini kullandım. Recep Baltaş'ın hazırladığı videolardakini denediğimde sonuç alamayınca, Evrim Ağacı Teknobilim'in hazırladığı bu videoyu da kullandım. Videoyu izlememeniz için yaptığı işlemlerden kısaca bahsedeyim: Zapret'in ayarlarından NFQWS ayarlarına girip Config dosyasını düzenliyor. Yapılan düzenleme ise bu bağlantıda NFQWS başlığının altındaki kodlar.
Videolarda bahsedilen adımlar dışında yaptığım bir şey olmadı ama ne yaparsam yapayım engelli sitelere erişemiyorum. Ek olarak bahsetmem gereken özel internet durumumdan bahsedeyim.
Evimin internet altyapısı VDSL yani router'ımın fiber desteklemesinin aksine evimde fiber yok. Bu yüzden ZyXEL VMG3312-B10B modem üzerinden VDSL bağlantısını köprüleme ile ASUS router'ıma yönlendirip daha sonra orada çözümledikten sonra evimde kullanıyorum. Bu durumun Zapret'in çalışmasına engel bir durum oluşturup oluşturmadığına dair bir fikrim yok.
Son olarak konuyu genel olarak toplamak gerekirse:
Videolarda bahsedilen adımlar dışında yaptığım bir şey olmadı ama ne yaparsam yapayım engelli sitelere erişemiyorum. Ek olarak bahsetmem gereken özel internet durumumdan bahsedeyim.
Evimin internet altyapısı VDSL yani router'ımın fiber desteklemesinin aksine evimde fiber yok. Bu yüzden ZyXEL VMG3312-B10B modem üzerinden VDSL bağlantısını köprüleme ile ASUS router'ıma yönlendirip daha sonra orada çözümledikten sonra evimde kullanıyorum. Bu durumun Zapret'in çalışmasına engel bir durum oluşturup oluşturmadığına dair bir fikrim yok.
Son olarak konuyu genel olarak toplamak gerekirse:
- Zapret çalışmıyor. (Config dosyası)
- İnternet bağlantım: VDSL bağlantı > ZyXEL Modem > Köprü > ASUS Router
- HTTPS DNS Proxy kurulu (hiçbir değişiklik yapılmadı.)
- OpenWrt sürümü: 23.05.5
Son düzenleyen: Moderatör: