harryhur

Başarılı
Merhabalar Techolay Sosyal Sakinleri,

Maalesef taahhütlü sansüronline internet kullanıyorum. Kısıtlamalardan kurtulmak için şu şekilde bir yapı kurmayı planlıyorum: Operatör modemi kalacak, arkasına güçlü bir router bağlayacağım. Tüm cihazlarım bu router üzerinden internete çıkacak ve router, tüm ağı WireGuard protokolü ile VPS sunucum üzerinden geçirerek gigabit hızımı mümkün olduğunca kayıpsız (850–900 Mbps civarı) koruyacak.

Native WireGuard destekli pahalı router’lar yerine, fiyat/performans açısından OpenWrt uyumlu ve gigabit interneti işlerken darboğaz oluşturmayacak bir model arıyorum.

Araştırmalarım sonucunda iki model öne çıktı: Xiaomi AX3000T ve Cudy WR3000.
Bu cihazlar hakkındaki görüşlerinizi ve varsa alternatif önerilerinizi merak ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Techolay Sosyal sakinleri,

Maalesef taahhütlü sansüronline internet kullanıyorum. Kısıtlamalardan kurtulmak için şu şekilde bir yapı kurmayı planlıyorum: Operatör modemi kalacak, arkasına güçlü bir router bağlayacağım. Tüm cihazlarım bu router üzerinden internete çıkacak ve router, tüm ağı wireguard protokolü ile VPS sunucum üzerinden geçirerek gigabit hızımı mümkün olduğunca kayıpsız (850–900 Mbps civarı) koruyacak.

Native wireguard destekli pahalı Router'lar yerine, fiyat/performans açısından OpenWrt uyumlu ve gigabit interneti işlerken darboğaz oluşturmayacak bir model arıyorum.

Araştırmalarım sonucunda iki model öne çıktı: Xiaomi AX3000t ve cudy wr3000.
Bu cihazlar hakkındaki görüşlerinizi ve varsa alternatif önerilerinizi merak ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bunlarla alamazsın sana önerim 2.el bir Intel i5 8. nesil 8500T veya üstü mini PC ya da sff kasa PC alıp onu router olarak kullanmandır.
Mesela ben İstanbul'da en F/P bunu buldum buna hem router hem de real debrid ile plex server olarak kullanmak istiyorum.

Son düzenleme:
Bunlarla alamazsın sana önerim 2.el bir Intel i5 8. nesil veya üstü mini PC ya da sff kasa PC alıp onu router olarak kullanmandır.
Mesela ben İstanbul'da en F/P bunu buldum buna hem router hem de real debrid ile plex server olarak kullanmak istiyorum.
Bahsettiğim hızları mı alamam? Anlayamadım.

Bir de ek olarak router almam yine gerekir sanıyorum internet dağıtımı için toplam maliyet biraz fazla olmaz mı?

Bahsettiğim hızları mı alamam? Anlayamadım.

Hayır alamazsın işlemci güçleri yetmez ve ben olsam AES Nİ donanım hızlandırması destekleyen attğım özelliklerdeki gibi bir sistem alırdım eğer amacın Türkiye'deki yasakları geçmek ise wireguard protokolünü her an anlayıp kapatabilirler ve başka bir protokole geçmen gerekebilir ama bu diğer protokollerde AES Nİ donanım hızlandırmasını kullandığı için AES Nİ desteği olmayan cihazlarda iyi verim alamazsın ben sırf bu yüzden üstteki attığım cihaz gibi bir cihaz alıp romanya da VPS alıp VPS'e 3X UI kurup vless reality protokolü ile kullanmayı düşünüyorum.

Konunun çözümü işte bu liste uzaklara gitmene gerek yok :) https://github.com/cyyself/wg-bench
Çok güzel bir kaynak, detaylı inceliyorum, teşekkürler!

Hayır alamazsın işlemci güçleri yetmez ve ben olsam AES'ni donanım hızlandırması destekleyen attğım özelliklerdeki gibi bir sistem alırdım eğer amacın Türkiye'deki yasakları geçmek ise wireguard protokolünü her an anlayıp kapatabilirler ve başka bir protokole geçmen gerekebilir ama bu diğer protokollerde AES'ni donanım hızlandırmasını kullandığı için AES'ni desteği olmayan cihazlarda iyi verim alamazsın ben sırf bu yüzden üstteki attığım cihaz gibi bir cihaz alıp romsnya da VPS alıp VPS'e 3X UI kurup vless reality protokolü ile kullanmayı düşünüyorum.
Yani derdim standart discorda falan her cihaza vpn client kurmadan erişim sağlamak. ISS ler denetim yapıp wireguard portlarını mı kapatıyor?

Çok güzel bir kaynak, detaylı inceliyorum, teşekkürler!

Yani derdim standart Discord'a falan her cihaza VPN Client kurmadan erişim sağlamak. ISS'ler denetim yapıp wireguard portlarını mı kapatıyor?

Evet bir ara kapatmışlardı deprem zamanında şu an kullanılabiliyor ama gene aynısını yapmayacaklarını kim garanti edebilir bende sırf bu yüzden üstteki yönteme yöneldim.

Evet bir ara kapatmışlardı deprem zamanında şu an kullanılabiliyor ama gene aynısını yapmayacaklarını kim garanti edebilir bende sırf bu yüzden üstteki yönteme yöneldim.
Bu kadar garantici olmak mükemmel hocam ama sırf bu ihtimal için maiyeti 7 ye katlyamam, kapatılırsa o zaman çözüm yolu aranır gibi. 😊

Bu kadar garantici olmak mükemmel hocam ama sırf bu ihtimal için maiyeti 7'ye katlyamam, kapatılırsa o zaman çözüm yolu aranır gibi. 😊

Bu arada mevzu fiyat ise zaten hertürl0 bir mini PC alman lazım çünkü arkadaşım attığı o listedeki cihazlar ya Türkiye'de yok ya da fiyatlar attığım PC sen daha yüksek sana o listede istediğini verecek en ucuz cihaz Raspberry Pi 5 2 GB'dır ama SD Card güç adaptörü SD Card yazıcı Ethernet USB adaptörü derken fiyat zaten 6K civarına denk gelecek.