oski293

Çalışkan
Merhabalar, TurkNet sağlayıcısını kullanıyorum. Malum 100mbit sınırındayım. İki sorum olacak.

Birincisi Aliexpress'ten OpenWRT yüklü SFP alsam media converter ile mevcut modemimle sınırı aşabilirmiyim?
İkinci sorum Xiaomi AX3000 routeri SFP media converter'dan WAN portundan direk modem olarak kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, TurkNet sağlayıcısını kullanıyorum. Malum 100mbit sınırındayım. İki sorum olacak.

Birincisi Aliexpress'ten OpenWRT yüklü SFP alsam media converter ile mevcut modemimle sınırı aşabilirmiyim?
İkinci sorum Xiaomi AX3000 routeri SFP media converter'dan WAN portundan direk modem olarak kullanabilir miyim?
1. OpenWRT Yüklü SFP ile Mevcut Modemle Sınırı Aşabilir Misin?
- OpenWRT yüklü SFP cihazı kullanarak, internet sağlayıcınızın sunduğu hız sınırını aşmanız mümkün değildir. İnternet hızınız, sağlayıcınız tarafından belirlenen sınırlama ile alakalıdır. OpenWRT, ağ yönetimi ve özelliklerini geliştirebilir; ancak hız sınırını aşması mümkün değildir. Dolayısıyla, bu yöntemle 100 Mbit sınırınızı aşmayı beklemeyin.

2. Xiaomi AX3000 Router'i SFP Media Converter'dan WAN Portuna Direk Kullanabilir Miyim?
- Evet, Xiaomi AX3000 router'ını SFP media converter'dan WAN portuna doğrudan kullanabilirsiniz. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar:
- SFP media converter ile Xiaomi AX3000 arasında düzgün bir bağlantı sağladığınızdan emin olun.
- Media converter üzerindeki bağlantı ayarlarının doğru yapıldığından emin olun.
- Xiaomi AX3000’in WAN portu üzerinden internet bağlantınızın düzgün çalıştığını kontrol edin.

Her iki durumda da, eklemeler yaparak internet bağlantı hızınızı geliştiremezsiniz. Ancak mevcut cihazlar ile en iyi şekilde kullanım sağlayabilirsiniz.

hızı aşmak mümkün değil mi yani anlamadım sfp ve uygun router ile birçok kişi paylaşım yapmış onlar nasıl yaptı acaba

sonunda huawei sfp geldi içerisine majdev in custom firmware yükledim tp link mc220l ile bağlandım içerisine
şimdi evde ont cihazımın bilgilerini nasıl alacağımı tam anlayamadım altında etikette seri no vs birkaç şey yazıyor onları girmem yeterlimi yoksa ont cihazına bağlanıp içerisinden bilgi alacak mıyım ont cihazımda huawei

Son düzenleme: