Rehber OpenWrt + Zapret: Adım adım erişim engeli aşma

25.12 ile paket yükleme apk ile değiştirildi. Software kısmından paketi upload edin ve kurmayın, sonra SSH ile şu komutu girin.
Kod:
apk add --allow-untrusted /tmp/upload.apk

Evet beta sürümünü kurmuşsun burdan 24.10.5 kur. Beta tavsiye etmiyorum.

Kontrol paneline değil, Discord vs. onuda çözdüm. Şimdi çözemediğim durum Tivibu Raspberry ana router, ZTE H3600p Telekom'un verdiği modem bunu Access Point olarak kullanıp. Wi-Fi ve portlardan dağımı sağlamak istedim. Wi-Fi ve lan bağlanlantıları da sorun yok. Ama Tivibu'yu bir türlü yapamadım. Chatcpt üzerinden de denedim sonuç alamadım.

IPTV için farklı bir Ethernet portu lazım ve hangi VLAN ID de çalıştığını bilmen lazım sonra WAN ile IPTV Ethernet bortunu bridge yapacaksın ben Turkcell TV+ sorunsuz kullanıyorum.

ZTE H3600p modemde zaten 4 port var 1 tanesi WAN. 3 normal, 1 porta Raspberry'den gelen internet bağlı bridge yaptığım için 2 porta kendi pcim 3 portada Tivibu. Tüm ayarları denedim. Kendi PC'mde sorun yok internet var, Wi-Fi'de sorun yok. Ama Tivibu bağlantısı sorun, VLAN ID'si doğru girdim ayarlarınıda yaptım. Gene de başaramadım. Bana biraz daha detaylı anlatırsan sevinirim aslında bu da bir rehber sayılır çünkü hiç anlatan yok.

Tivibu için OpenWrt’den Tivibu’ya giden ayrı bir Ethernet kablosu olması gerekiyor. Arada başka modem ya da router olmamalı. WAN ile o Ethernet portunu bridge yapıyorsun. WAN’dan sadece belirli bir VLAN ID alıyor. Ben de bunu yapay zekâya yaptırmıştım; yapay zekâ sorgusunu bırakıyorum, umarım yardımcı olur. IPTV konusunda ben de biraz şansa yaptım diyebilirim.

OpenWrt yüklü bir cihazda, ISS'nin (İnternet Servis Sağlayıcı) sağladığı IPTV hizmetini çalıştırmak için WAN Bridge (Köprüleme) yapmak istiyorum. IPTV trafiği belirli bir VLAN ID (örneğin VLAN 35 internet, VLAN 10 IPTV gibi) üzerinden geliyor. WAN portundan gelen bu IPTV trafiğini, internet trafiğine karıştırmadan doğrudan belirli bir LAN portuna (STB - Set Top Box için) nasıl köprüleyebilirim? Interface (Arayüz) ayarları ve Bridge cihazı oluşturma adımlarını detaylı açıklar mısın?

Benim durumumda internet, VLAN ID olmadan MAC adresine geliyor. Sadece IPTV için VLAN ID kullanıyorum (103 – Superonline TV+).
3 adet Ethernet portum var:

• 1 tanesi LAN: Bu port TP-Link Archer AX23 cihazına gidiyor ve erişim noktası (AP) modunda çalışıyor.
  • Diğer port WAN: Bu port internet için kullanılıyor.
  • Son olarak IPTV için ayrı bir port var: Bu portta WAN’dan gelen 103 VLAN ID doğrudan bu porta yönlendiriliyor.

• Özetle:
    • eth0 = LAN
    • eth1 = WAN
    • eth2 = IPTV

Elimden geldiği kadar şema çizmeye çalıştım umarım aklında oturmasına yardımcı olur.

Son düzenleme:
Anladım teşekkürederim yardımlar için, direk ana routerdan almak gerekli arada Switch olursa sorun oluyor. O zaman Raspberry Pi 5 için Ethernet yükseltmesi yapmam gerek. Şu an 2 tane girişi var biri fiber diğeride fiberden ZTE bağlı ya da ZTE ana modem yapacağım sade kendi PC'me Raspberry'den gelecek. Benim PC giden ağımı Raspberry kontrol edecek.

ZTE ana modem olursa SQM ve zapret işe yaramaz 1 tane daha USB to Ethernet alın ve o portu Tivibu'ya ayırın Raspberry Pi ana router olarak kalsın Raspberry Pi de toplam 3 adet Ethernet girişine ihtiyacınız var.

Sansüronline kullanıcıları için parametre önerisi:

Kod:
--dpi-desync=syndata,multidisorder
--dpi-desync-fake-syndata=/tmp/zapret-v72.9/files/fake/tls_clienthello_iana_org.bin
--wssize 1:6
--dpi-desync-split-pos=1,midsld

Auto host list size kalmış benim tavsiyem kesinlikle kullanmanızdır.

FTTB fiber sansüronline için parametre önerisi:

Kod:
--dpi-desync=fakedsplit
--dpi-desync-ttl=6
--dpi-desync-split-pos=1

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…