Kaa

Çalışkan
Xiaomi Mi router 4 gigabit Edition model ürünüme OpenWrt kurulumu yaptım. Sonrasında @Recep Baltaş'ın çekmiş olduğu rehber doğrultusunda zapret ve DNS proxy kurulumu yaptım fakat işe yaramadı. Sonrasında formda gezerken görmüş olduğum zapretin embedded versiyonunu SSH üzerinden kurmayı denedim fakat yine işe yaramadı. Türk Telekom VDSL OpenWrt Zapret Ayarı konusunda Frobisher'in yazmış olduğu adımlara göre ilerleyerek önceki router cihazıma (MR70X) zapret kurup çalıştırabilmiştim ama bu üründe bu yöntem de işe yaramadı.

güncelleme: pastebin harici tüm sitelerde çalışıyor ama gariptir ki pastebin sitesinde çalışmıyor.

Son düzenleme:
Xiaomi Mi router 4 gigabit Edition model ürünüme OpenWrt kurulumu yaptım. Sonrasında @Recep Baltaş'ın çekmiş olduğu rehber doğrultusunda zapret ve DNS proxy kurulumu yaptım fakat işe yaramadı. Sonrasında formda gezerken görmüş olduğum zapretin embedded versiyonunu SSH üzerinden kurmayı denedim fakat yine işe yaramadı. Türk Telekom VDSL OpenWrt Zapret Ayarı konusunda Frobisher'in yazmış olduğu adımlara göre ilerleyerek önceki router cihazıma (MR70X) zapret kurup çalıştırabilmiştim ama bu üründe bu yöntem de işe yaramadı.

güncelleme: pastebin harici tüm sitelerde çalışıyor ama gariptir ki pastebin sitesinde çalışmıyor.
Sorununuzun çözümüne yönelik aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. DNS Ayarlarını Kontrol Edin:
- OpenWrt arayüzünde (LUCI) veya SSH üzerinden /etc/resolv.conf dosyasını kontrol edin.
- DNS ayarlarınızın doğru yapılandırıldığından emin olun. Türk Telekom'un DNS'lerini kullanmayı deneyebilirsiniz:
- 194.27.32.198
- 194.27.56.100

2. Zapret Konfigürasyonunu Gözden Geçirin:
- /etc/zapret.conf dosyasını açarak konfigürasyon ayarlarınızın doğru olduğunu kontrol edin.
- URL'lerin engellenip engellenmediğine dikkat edin. Pastebin için doğru alanların zapret.conf dosyasında yer aldığını doğrulayın.

3. Firewall Kurallarını Kontrol Edin:
- OpenWrt firewall ayarlarınızı kontrol edin. Gerekli portların (örn. 53, 80, 443) açık olduğundan emin olun.
- iptables ile filtreleme yapılan kuralları ve bağlantıları inceleyin. Gerekiyorsa güncelleyip yeniden başlatın.

4. SSH Üzerinden Yükleme:
- Embedded versiyonu yükledikten sonra zapret servisini başlatıp başlamadığını kontrol edin. service zapret status komutunu kullanın.
- Eğer aktif değilse, service zapret start ile başlatmayı deneyin.

5. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- OpenWrt'nin ve kurduğunuz tüm paketlerin güncel olduğundan emin olun. opkg update ve opkg upgrade komutlarını kullanarak güncellemeleri kontrol edin.

6. Logları İnceleyin:
- logread komutunu kullanarak sistem loglarını kontrol edin. Zapret ile ilgili bir hata veya uyarı varsa buradan tespit edebilirsiniz.

7. Alternatif Çözüm:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, alternatif bir DNS proxy çözümü (örn. dnsmasq veya pdnsd) denemeyi düşünün.

Yukarıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşamaya devam ediyorsanız, ek bilgi sağlamanız faydalı olacaktır.