Makaleler
7
Forumdaki metalci ve Opeth dinleyicisi sayisini da goz onunde bulundurarak, bu sarkinin coktan forumda konusunun acilmamasina sasirdim, neyse.

Opeth'in Watershed albumundeki 4. sarki olur kendisi. Single hali, 9 Aralik 2008'de yayinlanmistir. Mikael, Burden'i yazma fikrini Turkiye'de bir gezideyken, iPod'unda Scorpions'un Living and Dying sarkisini dinlerken bulur. Kendisi tam da Turkiye cografyasindaki insanlarin ruh haline uyan harika sozler yazmis, tebrik ediyorum.

Sarkida cift gitar ile harika bir uyum icerisinde calinan, tam damardan giren, mukemmel otesi bir gitar solosu bulunuyor. Outro da soylentilere gore (gitarci arkadaslar daha iyi anlarlar) gercek zamanli sekilde caldikca down-tune edilen bir gitar ile calinmakta. Mikael'in sarki ortalarindaki o melek gibi sesi de ayri bir hava katiyor tabii ki.

Albumun Special Edition kapagi da ayri mistik havaya sahip, direkt bu albumun genel havasi gibi. Yine soylentilere gore albumun Special Edition kapagindaki adamin, band'daki butun kisilerin suratlarinin bir araya getirilmis hali oldugu soyleniyor. Fotograftaki suratin sol kasinin Mikael'den oldugu cok belli, bunu biliyoruz hic olmazsa :D
1713569522441.webp

''Ben cok mesgul biriyim'', ''7 kusur dakikalik ballad sarki mi olur kardesim'', ''Bana daha kisasi lazim'' diyorsaniz, ''Burden (Edit)'' adinda kisaltilmis surumu de mevcut sarkinin. Solo daha kisa, outro kesilmis, sonda fade-out var, bastaki piyanolu kisim eksik ve Mikael'in tek basina melek gibi tekrar yaptigi kisim da eksik. Sarki buna ragmen efsane, sirf 7 dakika diye bu efsaneyi dinlemeyecek usengec arkadaslar icin birebir diyebiliriz sanirsam...

Dinleyin, dinletin, dinlettirin. Ballad sevenlere mukemmel iyi gidecek bir parca. Hazir dinlemisken bi' Opeth diskografi turu da yapsaniz hic fena olmaz...

Opeth'in yavaştan bozmaya başladığı albüm bana göre. Albümde The Lotus Eater gibi bir parça olmasına karşın grubun az çok brutal yapısını bir kenara bırakıp hafiften soft tonlara geçiyor Michael. New Opeth'i hiçbir zaman sevmedim, sevemedim maalesef. :/