Bütçe
50000

anon

Uzman
Arkadaşlar merhaba.

Yeni bir cihaz alacağım. Şu an da Oppo Reno 2 Z 8 senedir kullanmaktayım. Reno serisi Oppo'nun amiral serisi. Haliyle seneler geçti birçok sıkıntı yaşamaktayız.

Oppo gerçekten hoşuma giden bir cihazdı. En son çıkan yeni Modeli'de hoşuma gitti. Su altında kullanma durumu ekranı vs. Supervooc hızlı şarj kısmını saymıyorum bile. Bence görüp görebildiğim en güzel şarj budur supervooc. Fakat 50 bin TL gibi bir rakama bu cihazı satıp MediaTek Dimensity 8450 gibi orta segment bir işlemci olmamış gibi geldi bana. Keza video çekimlerinde 8K vs yok. Ve yıllardır süregelmiş aynı özellikleri ısıtıp ısıtıp sürmesi can sıkıcı...

Bir taraftan Xiaomi 15 modeline bakıyorum. İşlemci Qualcomm Snapdragon 8 Elite. Video çekimlerinde 8K çekim mevcut.

Buna rağmen hala Oppo Reno14 Pro 5G daha güzel gibi geliyor fakat işlemci beni vazgeçiriyor.

Sizce hangisini almak mantıklıdır. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SD 8 Elite Dimensity 8450'ye göre neredeyse 2 kat daha güçlü bir işlemci. İkisi yerine bakabileceğiniz amiral gemisi telefonlar var, S25, S24 Plus gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.

Yeni bir cihaz alacağım. Şu an da Oppo Reno 2 Z 8 senedir kullanmaktayım. Reno serisi Oppo'nun amiral serisi. Haliyle seneler geçti birçok sıkıntı yaşamaktayız.

Oppo gerçekten hoşuma giden bir cihazdı. En son çıkan yeni Modeli'de hoşuma gitti. Su altında kullanma durumu ekranı vs. Supervooc hızlı şarj kısmını saymıyorum bile. Bence görüp görebildiğim en güzel şarj budur supervooc. Fakat 50 bin TL gibi bir rakama bu cihazı satıp MediaTek Dimensity 8450 gibi orta segment bir işlemci olmamış gibi geldi bana. Keza video çekimlerinde 8K vs yok. Ve yıllardır süregelmiş aynı özellikleri ısıtıp ısıtıp sürmesi can sıkıcı...

Bir taraftan Xiaomi 15 modeline bakıyorum. İşlemci Qualcomm Snapdragon 8 Elite. Video çekimlerinde 8K çekim mevcut.

Buna rağmen hala Oppo Reno14 Pro 5G daha güzel gibi geliyor fakat işlemci beni vazgeçiriyor.

Sizce hangisini almak mantıklıdır. Teşekkürler.

Oppo Reno serisi fiyatına değmeyecek bir seri olmuş genel olarak.
Xiaomi 15, S25+ vs daha alınabilinir.

SD 8 Elite dimensity 8450'ye göre neredeyse 2 kat daha güçlü bir işlemci. İkisi yerine bakabileceğiniz amiral gemisi telefonlar var, S25, S24 Plus gibi.

İşlemci konusundan zaten sürekli gelgit içerisindeyim. Ama Oppo'nun batarya konusu cidden iyi. Ama gene de bu fiyat politikasını hak etmiyor. S25 de Ultra bakıyordum fakat fiyatlar ciddi anlamda artıyor hafıza arttıkça. S24 günü dahi çıkartmaz gibi geliyor bana.

İşlemci konusundan zaten sürekli gelgit içerisindeyim. Ama Oppo'nun batarya konusu cidden iyi. Ama gene de bu fiyat politikasını hak etmiyor. S25 de Ultra bakıyordum fakat fiyatlar ciddi anlamda artıyor hafıza arttıkça. S24 günü dahi çıkartmaz gibi geliyor bana.
Hocam S24 Plus nasıl çıkartamasın günü? Samsung telefonlar ilk iki hafta harici günü rahatlıkla çıkartır, Samsung batarya konusunda açık ara en iyisi bile olabilir. mAh değeri yüksek ve optimize telefon alırsanız batarya süresi artar. Oppo Reno serisi alınmaz, fiyatlandırması çok kötü. Samsung'un S Plus serisi çok iyi.

Oppo Reno serisi fiyatına değmeyecek bir seri olmuş genel olarak.
Xiaomi 15, S25+ vs daha alınabilinir.

Evet Oppo fiyatını gerçekten hak etmiyor. Özellikle son serileri. Hoşuma giden kısımları ise. Batarya, supervooc şarj, su altında kullanabilme ve ekranın görüntüsü farklı bir şekilde canlılığı var. Ama işlemciyi gördükçe beni vaz geçiriyor.
Bu yüzden Xiaomi 15'e bakıyorum. Bunda da istediğim birçok şey var fakat Oppo gibi bir kasa görünümü, ekranın çekiciliği, su altı kullanım, supervooc, batarya yok.

Hocam S24 Plus nasıl çıkartamasın günü? Samsung telefonlar ilk iki hafta harici günü rahatlıkla çıkartır, Samsung batarya konusunda açık ara en iyisi bile olabilir. mAh değeri yüksek ve optimize telefon alırsanız batarya süresi artar. Oppo Reno serisi alınmaz, fiyatlandırması çok kötü. Samsung'un s Plus serisi çok iyi.

Hafıza minimum 512 olması lazım bana. 150 200'e yaklaşık uygulama yüklü şu anki telefonda dahil.
S24+ 4900 mAh batarya.
Oppo'da 6200 mAh
Xiaomi 15'de 5240 mAh

Evet Oppo fiyatını gerçekten hak etmiyor. Özellikle son serileri. Hoşuma giden kısımları ise. Batarya, supervooc şarj, su altında kullanabilme ve ekranın görüntüsü farklı bir şekilde canlılığı var. Ama işlemciyi gördükçe beni vaz geçiriyor.
Bu yüzden Xiaomi 15'e bakıyorum. Bunda da istediğim birçok şey var fakat Oppo gibi bir kasa görünümü, ekranın çekiciliği, su altı kullanım, supervooc, batarya yok.

Xiaomi 15 ile S25+ işinizi görecektir. Kasa görünümü her marka genelde farklı tasarımlar gösteriyor onun için Oppo almanız lazım.

S22 6 saat görüyorsa S24 daha iyi görebilir bence. Ama Plus'lar kesin günü çıkartır.
Xiaomi 15 ise yoğun mobil veri kullanımında 4 5 saat Wi-Fi yoğun kullanımında 6 7 saat çıkartır gibi.
S25+ vs de yaklaşık benzer saatler verir.

Hafıza minimum 512 olması lazım bana. 150 200'e yaklaşık uygulama yüklü şu anki telefonda dahil.
S24+ 4900 mAh batarya.
Oppo'da 6200 mAh
Xiaomi 15'de 5240 mAh
Hocam batarya optimizasyonu diye bir olay var, telefon gücünü ayarında kullanıyor. iPhone'ların 3000-4000 mAh ile günü çıkartabilmesinin tek nedeni de bu. Samsung'larda bu teknolojiyi telefonda aktif olarak kullanmaya çalışıyor.

S24+ 4900 mAh batarya.
Oppo'da 6200 mAh
Xiaomi 15'te 5240 mAh

150 200 uygulama nasıl minimum 512 gerektiriyor şaşırdım :D
128 GB ile 250'ye yakın uygulama vardı bende

Bende şu an aktif olarak 222 uygulama var 52 GB harcıyor.

Screenshot_20250822_012339_Settings.webp

Ne yüklüyorsunuz da 512 gerekti şaşırdım doğrusu :D

150 200 uygulama nasıl minimum 512 gerektiriyor şaşırdım :D
128 GB ile 250'ye yakın uygulama vardı bende.

Bende şu an aktif olarak 222 uygulama var 52 GB harcıyor.

Eki Görüntüle 176262

Ne yüklüyorsunuz da 512 gerekti şaşırdım doğrusu :D

Yanlış bir algılama olmuş sanırım. Agacım uygulamalar bu kadar yer kaplıyor demedim. Uygulamalar 60GB yer kaplıyor. Telefonun kendi yüklediği değil. Benim kendi aktif yükleyip kullandığım. Keza sildiğim oyunlarda var. Başta PUBG vs eklersem bu bayağı da geçiyor. Şu an cihazım 256 GB ful dolu. Hafıza kartı var oda dolu. Yer dahi yok hiçbir şey yapamıyorum bu yüzden. Uzun video çekimler, fotoğraflar mevcut. Herkesin kullanımı farklıdır taktir ederseniz ki; bu yüzden 512 minimum gerekiyor dedim bana. 150 200 uygulama için 512 yer lazım demedim.