Bütçe
50000
Yanlış bir algılama olmuş sanırım. Agacım uygulamalar bu kadar yer kaplıyor demedim. Uygulamalar 60GB yer kaplıyor. Telefonun kendi yüklediği değil. Benim kendi aktif yükleyip kullandığım. Keza sildiğim oyunlarda var. Başta PUBG vs eklersem bu bayağı da geçiyor. Şu an cihazım 256 GB ful dolu. Hafıza kartı var oda dolu. Yer dahi yok hiçbir şey yapamıyorum bu yüzden. Uzun video çekimler, fotoğraflar mevcut. Herkesin kullanımı farklıdır taktir ederseniz ki; bu yüzden 512 minimum gerekiyor dedim bana. 150 200 uygulama için 512 yer lazım demedim.

512 GB sadece yer içinde değil ileride de iyi olacaktır zaten :) fotoğraf video vs varsa ente yi öneririm bulut depolama olarak uçtan uca şifrelemesi var.
Xiaomi 15 512 GB bence size yeterli olacaktır.
S25+ 512 GB bütçenizi aşabilir.

Arkadaşlar merhaba.

Yeni bir cihaz alacağım. Şu an da Oppo Reno 2 Z 8 senedir kullanmaktayım. Reno serisi Oppo'nun amiral serisi. Haliyle seneler geçti birçok sıkıntı yaşamaktayız.

Oppo gerçekten hoşuma giden bir cihazdı. En son çıkan yeni Modeli'de hoşuma gitti. Su altında kullanma durumu ekranı vs. Supervooc hızlı şarj kısmını saymıyorum bile. Bence görüp görebildiğim en güzel şarj budur supervooc. Fakat 50 bin TL gibi bir rakama bu cihazı satıp MediaTek Dimensity 8450 gibi orta segment bir işlemci olmamış gibi geldi bana. Keza video çekimlerinde 8K vs yok. Ve yıllardır süregelmiş aynı özellikleri ısıtıp ısıtıp sürmesi can sıkıcı...

Bir taraftan Xiaomi 15 modeline bakıyorum. İşlemci Qualcomm Snapdragon 8 Elite. Video çekimlerinde 8K çekim mevcut.

Buna rağmen hala Oppo Reno14 Pro 5G daha güzel gibi geliyor fakat işlemci beni vazgeçiriyor.

Sizce hangisini almak mantıklıdır. Teşekkürler.
Bu fiyata S25+, Xiaomi 15 çok daha iyi.

Evet Oppo fiyatını gerçekten hak etmiyor. Özellikle son serileri. Hoşuma giden kısımları ise. Batarya, supervooc şarj, su altında kullanabilme ve ekranın görüntüsü farklı bir şekilde canlılığı var. Ama işlemciyi gördükçe beni vazgeçiriyor.
Bu yüzden Xiaomi 15'e bakıyorum. Bunda da istediğim birçok şey var fakat Oppo gibi bir kasa görünümü, ekranın çekiciliği, su altı kullanım, supervooc, batarya yok.

Hafıza minimum 512 olması lazım bana. 150 200'e yaklaşık uygulama yüklü şu anki telefonda dahil.
S24+ 4900 mAh batarya.
Oppo'da 6200 mAh
Xiaomi 15'de 5240 mAh
Sadece donanımsal değil ki. Yazılım ile hallediliyor pil ömrü.

Başlık yanlış olmuş herhalde. İkisi de aynı. Bence Reno14 5G indirim ile alınması mantıklı. Geçen 2 gece Vatan internet sitesinde 36799 TL'ye inmişti, yine inecektir. Fiyatı gereksiz pahalı çünkü. Pro'su hele hiç hak etmiyor fiyatını. Reno 2Z'yi 8 sene kullanabildiyseniz bu fiyat bandındaki hemen her telefonu benzer sürelerde kullanırsınız. Oppo'dan memnunsanız, aynı markadan devam etmenizi öneririm. Reno14 5G'yi mağazada deneyimledim, gayet iyi kasaya, boyuta ve akıcı bir arayüze sahip. Beğendiğim bir cihaz. Araştırmanızı ve cihazı deneyimlemenizi öneririm.

Başlık yanlış olmuş herhalde. İkisi de aynı. Bence reno14 5G indirim ile alınması mantıklı. Geçen 2 gece vatan internet sitesinde 36799 TL'ye inmişti, yine inecektir. Fiyatı gereksiz pahalı çünkü. Pro'su hele hiç hak etmiyor fiyatını. Reno 2Z'yi 8 sene kullanabildiyseniz bu fiyat bandındaki hemen her telefonu benzer sürelerde kullanırsınız. Oppo'dan memnunsanız, aynı markadan devam etmenizi öneririm. Reno14 5G'yi mağazada deneyimledim, gayet iyi kasaya, boyuta ve akıcı bir arayüze sahip. Beğendiğim bir cihaz. Araştırmanızı ve cihazı deneyimlemenizi öneririm.

Görünüş, arayüz, yazılım, kasa bunlar zaten kötü değil. Kötü olan kısımları donanımda. Oppo da orta segment işlemci var. Xiaomi 15'te Snapdragon 8 Elite işlemci var. 200megapiksel kamera, videolar 4K 120 FPS'ye kadar var 8K 30FPS. Bunlar Oppo'da yok. Aynı özelliklerle senelerdir devam ediyor. Reno14F 5G ile reno14 Pro 5G arasında çok fark var.

Öncelikle Oppo Reno 13F 5G modelini kullanıyorum, olaylara taraflı olmadığımı, fiyatını hak eden marka/modelleri desteklediğimi belirteyim. Benim size önerim küçük telefon isteniyorsa Vivo X200 FE, büyük telefon sorun olmazsa bence Honor Magic 7 Pro en iyi seçenekler bence bu fiyat segmentinde.

Öncelikle Oppo Reno 13F 5G modelini kullanıyorum, olaylara taraflı olmadığımı, fiyatını hak eden marka/modelleri desteklediğimi belirteyim. Benim size önerim küçük telefon isteniyorsa Vivo X200 FE, büyük telefon sorun olmazsa bence Honor Magic 7 Pro en iyi seçenekler bence bu fiyat segmentinde.
Bizde taraflı bakmıyoruz zaten. Reno14 Pro 5G 50 Bin TL hak edecek bir telefon ve donanıma sahip değil. Oppo Reno2 Z kullanıyorum şuanda. Çok küçük bir telefonla işim yok. Yazmış olduğunuz modelleri direkt eledim yani hoşuma gitmediği için.