Makaleler
22
Orman Bakanı İbrahim Yumaklı basın karşısında bazı açıklamalarda bulundu:
Bana göre en çok dikkat eden cümle de şuydu:
Başka tarihler, başka ülkeler, başka şehirlerdeki yangın sanki İzmir yangınıymış gibi servis edildi. Yani organize kötülük demekten başka aklıma bir şey gelmiyor açıkçası. Buradan tekrar bütün vatandaşlarımıza bu tür dezenformasyonlara kanmamalarını, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini özellikle rica ediyorum.

2 gündür süren yangına ait görüntülerin başka tarihlerde, başka ülkelerde hatta başka şehirlerdeki yangına ait görüntüler olduğunu iddia ediyorlar, İzmir adına paylaşılan görüntülerin hepsi İzmir'e aitti bunu burada yaşayan birinden başkası tabii ki de bilemez. Suçu üstlerinden atmak için başka türlü yerlere iftira atmak kolay geliyor :) Bu orada ailesini bırakıp uykusuzca tüm gece yangını söndürmek için çalışan insanlara bile hakarettir.

Kaynak

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka tarihler, başka ülkeler, başka şehirlerdeki yangın sanki İzmir yangınıymış gibi servis edildi. Yani organize kötülük demekten başka aklıma bir şey gelmiyor açıkçası. Buradan tekrar bütün vatandaşlarımıza bu tür dezenformasyonlara kanmamalarını, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini özellikle rica ediyorum.

2 gündür süren yangına ait görüntülerin başka tarihlerde, başka ülkelerde hatta başka şehirlerdeki yangına ait görüntüler olduğunu iddia ediyorlar, İzmir adına paylaşılan görüntülerin hepsi İzmir'e aitti bunu burada yaşayan birinden başkası tabii ki de bilemez. Suçu üstlerinden atmak için başka türlü yerlere iftira atmak kolay geliyor :) Bu orada ailesini bırakıp uykusuzca tüm gece yangını söndürmek için çalışan insanlara bile hakarettir.

Kaynak
Sosyal medya yasaklatma ya da bıraktırma tarafına vurmaya çalışıyor sanırım sayın bakan. Heyhat doğrudur, sahte haber de çok var fakat bu orada çok büyük bir yangın olduğu gerçeğini değiştirmez.
Geçmiş olsun İzmir halkı, dualarımız sizinle.

Kaynak
Televizyon kanalları bunu yapmadı, ama bunu yapan aşırı fazla X hesabı var. Adamları sevmem, ama bu konuda haklılar. Deprem zamanında ben de bir videoya inanmıştım ve üzülmüştüm, oysa ki başka bir ülkede yıkılan binalarmış. Aynısı yangın için de X platformunda yapıldı. Yani bu, kendilerinden suçu aklamaya çalışmak değil, çünkü şu an İsrail’de de var, başka ülkelerde de var. Yazın bu tür yangınlar, eğer Hollanda veya Belçika gibi zeki toplumlar bile olmasa, ormanlarında mangal yakan mı dersin, sigara izmaritini atan mı dersin, bir sürü kişi var. Sıcakların da etkisi olunca bu tür durumlar artıyor.