Oltran

Üstün
Makaleler
11
Merhaba diyerek sözlerine başladı bi' adam. Yıl, ben diyeyim 1923 sen de 2004 öteki desin 2025 ama bu adamın sözleri hala geçerli gibi gözüküyor. Şaşırdı insanlar haliyle, kullarım sözüne alışmıştı çünkü millet. Değerli yurtdaşlarım diye devam etti söze o adam. Kimdi bu adam? Sarı saçları vardı engin bir buğday tarlası gibi, mavi gözleri vardı sonsuz bilgili bir okyanus gibi.

Maceraperest devletler, ah işte onlar! Afganistan, İran falan ya onları diyorum. Onlar bile bu adamı dinlemişti. İnanbiliyo' musun? Ben inanamıyorum çünkü yılı bayağı salladım ama 2025 yılındayız sanırım. Bu adamı halen dinlemeyenler var.

Gelelim yine 1933 yılına:

Çıktı şapkasıyla okyanus gözlü adam fakat hala kimdir bilemiyorduk. Nedendi bu bilinmezlik onu da bilemiyorduk.

Türk Milleti Zekidir! diye başladı konuşmasına. Şaştım kaldım açıkçası. Ancak insanlara baktım, sevinçli. Çocuklar var ya çocuklar, ilk kez hayal kurmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Dedim, sus bozma.
Devam etti okyanus gözlü adam konuşmasına. Etrafta bi' hengame söz konusu ama bu sefer eylemden falan değil ha bildiğim sevinçten!

Coğrafyanın toprağı bile şaşırmış olacak ki şöyle bi yağmur yağdırıverdi bulutlara söyleyip. Bulutlar, mutluluktan ağlıyordu azizim!

-Öylesine yazdığım anlık amatörce bir yazıdır. İsterseniz devamı gelir. Cansınız <3.-

Puslu Kitalar Atlasi tarzi garipci hikayeler icerisindeki ufak bir kisimda gonderme amacli hikayeye etkisi olmayan ama yazarin eklemek istedigi icin ekledigi garip bir bolum gibi olmus. Dili guzel.