Koca ülkede bir tek burası var zaten değil mi? Başka okul, şehir yok?Bedava. Oku bakalım:
Beiträge und Gebühren | Für Studierende | Universität Stuttgart
www.student.uni-stuttgart.de
Son düzenleyen: Moderatör:
Koca ülkede bir tek burası var zaten değil mi? Başka okul, şehir yok?Bedava. Oku bakalım:
Beiträge und Gebühren | Für Studierende | Universität Stuttgart
www.student.uni-stuttgart.de
Bu sadece bir örnek.Koca ülkede bir tek burası var zaten değil mi? Başka okul, şehir yok?
Siz de bunun üstüne artık bir bardak soğuk su alırsınız, bir güzel içersiniz. Ne diyeyim ki ben.Bu sadece bir örnek.
Al bakalım:
![]()
Semestergebühr
Auf der Seite "Semestergebühr" finden Sie eine Zusammenstellung der einzelnen Posten der Semestergebührwww.b-tu.de
Semesterbeiträge - Georg-August-Universität Göttingen
Webseiten der Georg-August-Universität Göttingenwww.uni-goettingen.de
Bunu da al:
![]()
Semesterbeiträge
www.frankfurt-university.de
Bir tane daha al:
![]()
Beiträge und Gebühren
Wie teuer ist der Semesterbeitrag und wie setzt er sich zusammen? Hier finden Sie Infos zur Bankverbindung und zu den Fristen für die Überweisung.www.uni-mannheim.de
Bunu da:
Yaşıyorum
Norveç'te de okullar 2022 yılına kadar herkese ücretsizdi ancak dünyanın birçok yerinde çıkan mülteci ve göçmen krizleri nedeniyle ücretliiye çevrildi.Ayrıca devlet size yabancı olmanıza rağmen burs ve çalışma imkanı sunar. Avrupa ülkeleri arasında genç nüfusa en aç ülkelerden biri olduğu için böyle bir uygulama olduğu kanısındayım. Eşi, benzeri yok.
Öte yandan, diğer arkadaş Almanya'daki öğrenim ücretleri ile harç durumunu karıştırdı.
Evet, sana yazdım ve yanıtladığın için teşekkür ederim. Konu o ise; öğrenim harcının herhangi bir şekilde "ücret" olarak kabul edilmediğini bilmekte fayda var. Bu mantıkla, paylaştığınız üzere sadece öğrenim harcı alan Almanya'daki üniversitelerin "ücretsiz" olduğu yönünde kesin bir hükme varabiliriz.Bana mı yazdın? Konu 'ücretli' ya da 'harçlı' olması değil. Konu 'Almanya'da okumanın bedava olması ya da olmaması dır'
Ahraza anlatır gibi anlattığım tablodan da anlaşılacağı üzere Almanya'da okumak 15 eyalette, Münih Teknik Üniversitesi dışında ücretsizdir. Yaşama ücretini ve okul harcını ücret sayacaksanız zaten bu kafadan da beklenileceği üzere bir yere donunuzu direğe geçirip dikebilir, orada kendi ülkenizi ilan edip okumayı her nasılsa daha da ücretsiz hâle getirebilirsiniz.Prima! Dann solltest du auch die ganzen Links verstanden haben, welche ich gepostet habe. Ein Studium in Deutschland ist nicht kostenlos. Richtig ist aber, dass man Bafög beantragen kann (ist auch wieder üppiges Geld) oder ein Stipendium bekommen kann. Oder man sucht sich einen Mini-Job und kann sich trotzdem nicht die Miete leisten. Du solltest allerdings auch mitbekommen haben, dass die Studenten regelmäßig gegen die Studiengebühren protestieren. Was auch wieder sagt, dass ein Studium in Deutschland - wie hier behauptet wird - nicht kostenlos ist.
Bana mı yazdın? Konu 'ücretli' ya da 'harçlı' olması değil. Konu 'Almanya'da okumanın bedava olması ya da olmaması dır'