Türk Türk’ü gurbette şey edermiş. Türk’ün az olduğu ülkelere bak.

Çevremde gidenler Polonya’yı beğeniyorlar. Fransa ‘da yaşayan dayım da keza Polonya’yı övüyordu arada bir.

İspanya olabilir belki. Ülkeye adım attığınız an, deport edilemiyorsunuz. Oturum almak daha kolay. İspanyol anayasası izin vermiyor deporta.

Selam arkadaşlar, yakın zamanda artık Türkiye'den ayrılmayı planlıyorum. Biraz Avrupa taraflarına yerleşmek veya gezmek istiyorum. Avrupa'daki ülkelerin ekonomisi vb. pek bilgim yok. Gittiğimde mülteci damgası yemeyeceğim, yaşam kalitesi iyi olan ve gezilecek yerleri olan bir Avrupa ülkesi var mı öğrenmek istiyorum. Bazı arkadaşlar Almanya vb. ülkeler öneriyor ama Almanya bile artık yavaş yavaş Türkiye gibi olmaya başlıyor (sokak ve görünüş anlamında.)
İsviçre.

Avrupa'da nereye gidersen git multeci damgasi yiyeceksin. Orada ikinci sinif vatandastan fazlasi degilsin. Komsun, cevren ve arkadaslarin nasil insanlar olur orasi sansa bagli. Soguk seviyorsan Iskandinav ulkeleri, sevmiyorsan net olarak Isvicre.

Ne kadar refah ve huzurlu ülkeler olsa da soğuk iklim güneşin olmaması falan sıkıntılı şeyler. Herhalde İspanya daha iyi olurdu.

İsviçre, İsveç, Danimarka, Norveç.
Norveç vatandaslık vermez her turlu.
Hollanda, Belçika, Fransa kozmopolit, her milletten var.
Belçika ve Fransa morocco gibi.
Alman yiyecek, barınma Hollanda-Belçika'ya gore bir tık iyi. Afd ve ırkçılık yukselişte.
EU vatandaslıgın varsa kolay ama yoksa zor degil, çok zor. 2023 mayıs/haziran EU göç ve multeci yasasını sıkılastırdı.