"Oruç tutmayana saygınız olsun; gidin evinizde oturun." derdim ben de ünlü birisi olsaydım. :D Boş yapıyor. Dükkan sahipleri köpek mi? Müşteri gelmezse 1 ay boyunca nasıl ekmek parası çıkaracak peki onlar? Kârdan çok zarara girer insan. Olaylara farklı yönlerden de bakmak lazım. Neyse, oruç başına vurmuş herhalde. Ragebait deyip geçiyorum.

Ülke aklıevvel insanlarla dolu yemin ederim. Çocukluğumdan beri yaklaşık 13-14 yıldır oruç tutarım, etrafımda benim gibi tutan tutmayan onlarca arkadaşım, dostum var. Ne onlar beni ne ben onları ilgilendiririm. Herkesin kendi inancı kendi tercihi. Her sorunumuz bitti insanların inancını eleştirmemiz kaldı...

İsteyen tutar isteyen tutmaz, her sene hiç değişmeyen aynı sorun. Herkes sizinle aynı düşünceyi düşünmek zorunda değil.

Bende baya muhafazakar ve tabili haliyle her Ramazan sahura kalkamasam bile yine de niyet edip tutan biriyim. Lakin kadının yaptığı yanlış. Orucu millete değil Allah'ın Rızası için tutarsın. Bu arada oruç sadece ağız ile yapılmaz diğer organlarda oruçludur da şimdi Nihat Hatipoğlu'na çevirmeylim:D