Axos

Becerikli
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...tomatik-vites-servis-bakimli-1294719785/detay

Arkadaşlar linkteki araçla ilgileniyorum. SUV tarzı olması ve dış görünüşü çok hoşuma gidiyor. Normalde 2020 model Clio niyetim vardı fakat duygularım bu yöne kaymaya başladı. Sizce nasıl arabadır? 1.6 Multijet motor sıkıntılı mıdır, bana sorun yaratır mı? İlk aracım olacak. Boyum 1.83 kilom 95.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.6 MultiJet sorunlarıyla bilinen bir motor değil. Az yakıyor yüklenmezseniz, performansı da gayet iyi. Sadece bakımları aynı hacimdeki dizel motorlara göre daha fazla uğraştırıyor, bakımları kendiniz yapmayacaksanız hiçbir sorun olmaz. 1.83 ve 95 kilo için ideal ama, koltugu geriye almanızla arkadaki mesafe bayagı bir darlasıyor onu da belirtmek lazım. Yine de 1.85 boy bu arac icin tam sınır diyebiliriz.

Lakin SUV ile uzaktan yakından alakası yok, yani öyle bir beklentiye girip kendinizi kandırmamanızı tavsiye ederim. Sadece Egea özelinde degil, cogu Crossover'da bu durum gecerli.

Tam bir fiyat performans arabasi, ne kadar ekmek, o kadar köfte hesabi.

Eklemis olalim, 1.6 MultiJet versiyonlarda çift kavrama otomatik şanzıman bulunurken, 1.6 E-Torq versiyonlarında ise tam otomatik 6 ileri tork konvertörlü Aisin şanzıman bulunuyor. Tork konvertörlü olması elbette daha iyi, illa dizel alacağım diyorsanız o başka.

Son düzenleme:
1.6 Multijet sorunlarıyla bilinen bir motor değil. Az yakıyor yüklenmezseniz, performansı da gayet iyi. Sadece bakımları aynı hacimdeki dizel motorlara göre daha fazla uğraştırıyor, bakımları kendiniz yapmayacaksanız hiçbir sorun olmaz. 1.83 ve 95 kilo için ideal ama, koltugu geriye almanızla arkadaki mesafe bayagı bir darlasıyor onu da belirtmek lazım. Yine de 1.85 boy bu arac icin tam sınır diyebiliriz.

Lakin SUV ile uzaktan yakından alakası yok, yani öyle bir beklentiye girip kendinizi kandırmamanızı tavsiye ederim. Sadece Egea özelinde degil, cogu Crossover'da bu durum gecerli.

Tam bir fiyat performans arabasi, ne kadar ekmek, o kadar köfte hesabi.

Eklemis olalim, 1.6 Multijet versiyonlarda çift kavrama otomatik şanzıman bulunurken, 1.6 e-torq versiyonlarında ise tam otomatik 6 ileri tork konvertörlü aisin şanzıman bulunuyor. Tork konvertörlü olması elbette daha iyi, illa dizel alacağım diyorsanız o başka.

Peki üstadım bunun dışında Clio 2022 model mi yoksa Megan 4 2022 model mi ne önerirsiniz? İlk aracım olduğunu tekrar ve tekrar belirtmek istiyorum. Megan 4 uzun gibi hissettiriyor.

Peki üstadım bunun dışında Clio 2022 model mi yoksa Megan 4 2022 model mi ne önerirsiniz? İlk aracım olduğunu tekrar ve tekrar belirtmek istiyorum. Megan 4 uzun gibi hissettiriyor.
Paketlerine, kilometresine ve varsa hasarına bağlı. Gönül ister elbette 1.3 tCe Megane, veya 1.5 dCi.

Ama ilk aracım dediğiniz için üstünüzde de acemilik varsa, hem küçük olmasından hem de nispeten bakım masraflarının daha az olmasından elbette Clio. Ama Clio'da da dizel seçeneğiniz yok, seçim sizin.

Paketlerine, kilometresine ve varsa hasarına bağlı. Gönül ister elbette 1.3 tCe Megane, veya 1.5 dCi.

Ama ilk aracım dediğiniz için üstünüzde de acemilik varsa, hem küçük olmasından hem de nispeten bakım masraflarının daha az olmasından elbette Clio. Ama Clio'da da dizel seçeneğiniz yok, seçim sizin.
Dizel veya benzin olması hiç önemli değil hocam benim için bu arada.

Diger opsiyonum da bu hocam Clio için.