Yokuşlu bir ilde yaşıyorsan, uzun yol yapıyorsan asla. Bunun araba kullanmayı bilmekle ilgisi yok istersen redline sokup vites at belli başlı yokuşlarda yine ikide çekmiyor. Uzun yollarda sollamalara çıkmak istenilse sağdaki seni geçer zaten.

Söylemeyi unuttum, 3 silindir motorlu araçlara göre km bakımından ömrü çok daha yüksek, 400-500bin yapıp da üst kapak açtırmayan da var, 4 silindir ve 1.4 de düşük beygire sahip olduğu için blok daha az strese giriyor ve ömrü ciddi derecede iyi oluyor.

Kısacası yağsız kalmadığı sürece bozamayacağın bir motora sahip.

Genelde şehir içi araç kullanıyorum. Uzun yol nadir. Bol dur-kalk oluyor çoğu zaman.
Makyajlı kasasına 800-850 arasında verilip almaya değer mi sizce? Araba hiç mi gitmiyor ya? Denildiği kadar kötü mü? Ben turbo'su, motoru, zartı, zurtu sorun çıkarmasın, dizelle de uğraşmak istemediğim için atmosferik benzinli ya da az sorunlu turbo'lu benzinli bir şey bakıyorum aslında.
Sizin kullanıma modern dizel gitmez zaten, en basiti DPF ile uğraşırsınız. Yokuş yoksa al gitsin, kafan rahat olur. Yokuşta çekilecek dert değil ama. Maksimum torku 4500 devirde 125 Nm. Üstelik 6 ileri manuel şanzımanın birinci vitesi çok kısayken ikinci vitesi uzun, dolayısıyla yokuşta 1'den 2'ye çekince motor bayılıyor.

Son düzenleme:
En iyi araba kapida gitmeye hazir bekleyen arabadir. O fiyatlarda ugrastiracak araclardansa alip binilecek arac. Yagina dikkat et gerisi onemli degil uzun yol da yaparsin yani herkes 140-150 ile gitmeye alismis uzun yolda sonra arac cekmiyor diyor. 1.3 Corolla ile 100 bin km'yi devirdim ben LPG ile hem de sagolsun bir kere bile sorun cikarmadi.

Genelde şehir içi araç kullanıyorum. Uzun yol nadir. Bol dur-kalk oluyor çoğu zaman.
Makyajlı kasasına 800-850 arasında verilip almaya değer mi sizce? Araba hiç mi gitmiyor ya? Denildiği kadar kötü mü?
Egea macerasına girmektense o rakamlara 2011 civarı Corolla bakmak çok daha mantıklı geliyor.

O kadar da kötü değil. Atmosferik benzinli kullanmayı bilmeyen kötülediği bir araç diyorum. Yağ yakma olayında da kalın sekman atınca düzeliyor. Ayrıca eser miktarda yakacağı yağda göze batmasın çok mühim değil.

Kusura bakmayın ama bu 1.4 turbo değil, dizel değil, turbo dizel hiç değil. 3000 devir ile rampa çıkmayı bekleyemezsiniz. 1.8'in altında atmosferik bir araç alıyorsanız o gaza basacaksın bu kadar basit. Sen bayıra girerken 3'ten 4'e al nasılsa hızlıyım diye sonra araba neden boğuldu çekişi düştü. Düşer tabi, 3. viteste 4500/5000 devir yardıracaksın.

1791233972799.webp
1791233998893.webp

1.4 Egea hiç gitmeyen bir araba, arabanın motoru gövdeyi zor taşıyor öyle diyeyim. 1.4 egea alıp 5 kişi binip yokuş çıkmaya kalkarsanız araba tıkanıyor gitmiyor, at arabası gibi kalıyor. At arabası bile bundan hızlı gider yokuşlarda.

1.4 motora bir de LPG taktırıyorlar işte o direkt kanser bir setup oluyor. 1.4 egea + LPG + 5 kişi binerseniz yokuşlarda arabayı ittirmeniz gerekebilir.

Dizel veya elektrikli alın cidden bu araba dosta korku düşmana güven veriyor.

Dönemimizin Toros'u, Şahin'i gibi bir araç. Temizini, hırpalanmamışını aldıktan sonra 3 silindir motorlardan daha iyi bir araban olur. En iyi araba senin arabandır. Yağ eksiltme içinse arkadaşlar gereken yorumu yapmış. 1.4 8 Valf değil bu, yokuşta gider.